- Siri Moonbear

Mer The Sims 3

Det här är Fanny Skogh - den äldsta av de tre barnen i Sophias familj. Hon, till skillnad från de andra två, är adopterad (har tyvärr inga bra bilder på Matilda och Emilia som de andra två heter) och är lika hästintresserad som sin mamma och har en egen häst vid namn Bastian som hon för tillfället rider in. 
Familjen har nyss flyttat till Riverside och det Fanny och hennes mamma helst gör är att utforska omgivningarna från hästryggen. Medans Bastian ännu var ett föl fick Fanny lära sig rida på Amy, och nu när hon är lite bättre så hoppar hon Camomill ibland.
Minus dog tyvärr av hög ålder för inte så länge sedan, och Barsk är numera en åldring. Sophia rider ut med honom ibland, men han har gått i pension och blir mest kelad med. 
Amy är däremot i sina bästa år, hon har tävlats framgångsrikt i galopp. Sophia är den som tränar henne i galopp, men Fanny rider henne större delen av tiden; hon rider ut på henne, och hon har också tränat henne i hoppning. Innan och medans barnen fortfarnade var ganska små fick Amy två föl; Emma och Flamma. 
Camomill är numera helt färdigtränad, både i galopp och hoppning. Hon är världens mysigaste häst, och Sophia vill gärna ta fler föl på henne när barnen flyttat ut eftersom ingen har tid för fler hästar just nu. Just nu vet de dock inte om de ska fortsätta tävla internationellt eller om de redan ska pensionera henne från tävlingar och bara hobbyrida henne. 
Här har vi då Bastian (numera är han dock vuxen och har svart man och svans). En liten kille med massor har energi. Fanny planerar att tävla honom inom galopp när hon ridit in honom, kanske i hoppning också om han visar sig vara smidig. 
OCH HÄR är gården de bor på. Jag har gjort den helt själv, och det finns ett boningshus med fyra sovrum, ett "stall" - det är typ som en hage med tak över huvudet. Bredvid stallet är det en sadelkammere där alla pokaler och utrustning finns. 
En fin bild från en av Fannys första ridturer. Ser ni Sophia i bakgrunden?
En nattlig uteritt på Barsk och Amy
En uteritt i regnet med Camomill och Barsk
En glad och uppspelt Camomill
 En random bild på Barsk
Fanny hämtar Amy i hagen (i klackskor... smart där)
Bastian och Amy njuter av en varm sommardag i hagen
 Bask njuter av sin pension en sval sommarkväll.
 Och en gammal bild på en ung (och sur) Barsk på gården i Appaloosa Plains.
Fanny snobbar till det lite

Jag vet att det varit öde här på senaste tiden, men det är ju så fint väder! Och så finns det Sims, såklart :D Jag kommer ladda upp lite bilder på Matilda och Emilia också, kanske några på Bastian som en vuxen häst också. Han är en stilig kille, han! 

Supernatural

En vän till mig berättade om Supernatural för några månader sedan och jag såg nyss säsongsavslutningen för säsong nio och.... NEJ. NEJ NEJ NEJ. Bara för att det gör mig glad får ni ett klipp på Jensen Ackles (han som spelar Dean Winchester) som mimar Eye Of The Tiger. Det gör mig glad, av någon anledning. 

Hoppsan

Jag uppdaterade det där inlägget längre ner - det verkar som jag inte kan sluta bara sådär. Eller iallafall inte idag - är sjuk för första gången på evigheter och har sjukt tråkigt. Har dessutom bara 9 episoder kvar av säsong nio och SEDAN KOMMER SÄSONG 10 I OKTOBER. Så jag hade tänkt spela lite SSO och överföra kapitel till fanfiction.net osv. Kanske blogga lite också.
 
 
 

Fanficen - läs den utanför bloggen!

Eftersom jag ska sluta blogga, kommer inga fler kapitel publiceras här på bloggen (kanske - vet inte om jag är redo att släppa taget helt), kommer det publiceras på fanfiction.net! Just nu är det bara de 5 första kapiteln, men jag jobbar på att få med alla!
 
HÄR KAN DU LÄSA DEN!
 

Inget kapitel idag

Idag har jag inte något kapitel av fanficen på lager - del 25 är inte genomläst, så jag kan inte publicera den. Däremot kan ni få en pytteliten del ur novellen jag skriver till Rose Goldfields novelltävling (ingen länk tyvärr, då hennes blogg är lösenordsskyddad för tillfället) 

"Jag rörde mig inte, utan lät bara blicken vila på de flyende molnen uppe på himlen. Det var fridfullt, att bara ligga där i gräset och lyssna på tystnaden. Tystnaden. Jag satte mig tvärt upp och tittade mig omkring. Jag var på en liten kulle, ett tjugotal meter från vägen. Framför mig sträckte sig Everwindfälten ut, och ännu längre bort var bergen. Jag letade efter något, ett tecken på liv, men överallt var det tomt och tyst. Det var tystnaden som fått mig att reagera – inte ens vinden hördes. Vinden som aldrig sinade här" 
"När jag var liten brukade pappa alltid berätta historier om Jorvik. Otroliga historier om monster under vattenytan och väktare; väktare som gjorde allt för att hålla ön säker. Det var då mamma brukade komma in och lägga till att det var hästarna som var öns väktare, speciella hästar. Magiska hästar"

Ledsen att ni får så ospännande delar, men dessa är de som spoilar historien minst. Sedan har jag tyvärr en annan sak att säga - jag tänker sluta blogga. Jag har ett flertalet anledningar, och jag tycker det inte är mer än rätt att de som fortfarande klickar in här får ta del av dem.

Den främsta är väl att jag inte har lust längre, det finns inget att skriva om. Efter ett år med ett och samma spel, vad kan man skriva om? Sedan känner jag att jag får för lite respons på det jag gör - jag skriver ju inte direkt fanficen för min egen skull, men ja - den får ingen respons och det är aldrig kul. När jag känner att jag skriver ett viktigt inlägg får jag ingen respons heller. Vad är meningen med att ha 50 - 80 läsare varje dag om ingen ger någon respons på vad man gör? Hur ska man  veta vad folk vill ha mer/mindre av, vad folk gillar och ogillar? 
 
För ni vet, besökarstatistiken är bara siffror, men en kommentar - då vet man att någon tog sig tiden att läsa igenom och fick tankar av det (om det är ett inlägg det vill säga). En kommentar är ett avtryck från en annan människa, som visar att det verkligen FINNS någon som läser, någon som inte bara är en siffra. 
 
Så, ja. Där har ni anledningarna till att jag tänker sluta blogga. Det kanske kommer något inlägg efter detta, kanske inte, vi får se helt enkelt. 
Det verkar inte vara så lätt att sluta - jag tänker hela tiden på saker jag vill blogga om. Det blir väl så att ni helt enkelt få stå ut med mindre antal inlägg tills blogglusten är tillbaka x)
 

Guess whos back

Jag är inte tillbaka, så rubriken ljuger lite. Jag har bara mått ganska dåligt de senaste dagarna, har bara velat vara med mina vänner, sova och läsa. Därför är bloggen lite död, och jag spelar nästan inte ens längre. Idag loggade jag in och fixade stallskötare till hästarna, för de surar lite nu (de som är hemma det vill säga - Ember, Debbie, Loke, Sally och Nalle). 
 

The Sims 3 -Ny familj!

Har sedan en tid tillbaka spelat lite Sims på min syrras dator, för min cd-spelare på min egen dator har gått sönder (igen..) och idag tog jag mig tiden att ladda över lite bilder jag tagit. Har typ ingen bild på själva Simmen, men hon heter Sophia och är en rolig, naturmedveten typ som är i nivå 10 i ridning och sport. Hon är sportgalen, också. Heh. 
Spelade helt utan mod, endast moveobjects använder jag. 
 
Hästarna är följande: 
 
Camomill 
Camomill är en Tinker, nästan helt vit med några få svarta fläckar här och där. Hon är främst en hopphäst, och är faktiskt uppfödd av mig! Mycket prydlig, och gnäggar gärna på folk. Smidig är hon också, och har tränats till nivå 10 i hoppning. Har vunnit en internationell hopptävling, och flertalet mindre svåra. Har fått ett föl, Domingo.
Andra bilder på Camomill:
Barsk
Barsk köptes i samband med att de flyttade in på den nya gården, och sedan fick han stanna. Han är en vresig Irish Cob, men han är också mycket vänlig mot alla som han känner. Han är den enda av hästarna som har en egen hage då han gärna surar mot de andra. Han har tränats till max nivå i både hoppning och snabbhet, och tävlas i terräng. Den högsta placeringen är tvåa i en internationell tävling.
Andra bilder på Bask:
 Minus
Denne charmige herre heter Minus, och han har potential att bli en superbra terränghäst. Dock är han väldigt nervös, och det har hänt mer än en gång att han kastat av Sophia och skenat iväg under en uteritt. Som längst har han varit borta i en hel dag. Han är en blandras av något slag, men troligtvis finns det fullblod i honom. Han har tävlats i medelsvår terräng och vunnit, och just nu tränas han för internationella tävlingar.
Andra bilder på Minus:
 Amy
Amy är det nyaste inköpet, en fransk travare med mycket potential. En mycket vänlig själ, men hon gillar att rulla sig i lerpölar vilket inte alltid är jättepopulärt. Hon är väldigt ung och är därför inte tränad alls, men Sophia förväntar sig inga svårigheter då Amy är jättesnäll och aldrig skulle göra en fluga förnär.
Andra bilder på Amy;
 Domingo
Domingo är Camomills första föl, en liten tinker som med likhet med sin mamma bara har ett fåtal svarta fläckar. Han har jättemycket energi och rör sig ständigt. Tyvärr planerar jag inte att behålla honom då han varken är smidig eller snabb, så han säljs efter inridningen.
Andra bilder på Domingo;
 
TIDIGARE HÄSTAR:
 Ariel
Ariel är den vuxna svartskäcken på bilden, och hon var ett avelssto. Hon fick tre föl, Ariel, Bruce och Camomill. Hon såldes senare till en gammal kvinna när hon blivit för gammal för att avla mer på. Tinker.
 Altessa
Altessa var också ett avelssto, som även hon såldes till den gamla kvinnan. Hon fick tre föl hon med; Ackord, Beatrice och Citrus. Hon dog av hög ålder nyligen. Tinker.
 Certrina
Lillasyster till Ariel och Altessa, även hon ett avelssto. Även hon fick tre små föl; Amorella, Bella och Caressa. Bor hos den gamla damen. Tinker.
Från vänster; Anne, Ackord och Amorella
De tre första fölungarna, såldes senare till ridcentret eftersom Sophia inte kunde behålla dem då Ariel, Altessa och Certrina skulle få nya föl.
Andra bilder på dem;
 från vänster; Bruce, Beatrice och Bella
Den andra "kullen" fölungar. Dessa var piggare än sina storasyskon och galopperade ofta runt i hagen. Såldes även dessa till ridcentret när de växt upp.
Andra bilder på dem;
 från vänster; Caressa, Camomill och Citrus
 Dessa tre var de sista tinkerfölungarna som föddes innan Ariel, Altessa och Certrina blev för gamla.Camomill såldes inte, men de andra två gjorde det. De rymde ofta ur hagen och gick på små upptåg, men inte för länge, för då blev stona oroliga och kallade hem dem. 
Andra bilder på dem;
 

Familjen har bott på 2 gårdar, en som fanns att köpa och den de bor på nu har jag byggt själv. Slarvigt gjord, men här har ni en överblick;
Hästarna går ute året runt, det finns stora hagen med plats för 4 - 5 hästar, Barsk's hage som har plats för en till och reservhagen, där Amy går för tillfället. Så finns det en hoppbana, en bana där man kan träna galopp och cavaletti. Sedan rider Sophia ut väldigt mycket också eftersom omgivningarna är underbara.
Mysigast är det på sommarmorgnarna då ljuset är nästan rosaaktigt och hästarna går runt och betar. Men här fick ni en liten update från mig!

Del 24 - Ödesryttaren

INNEHÅLLER SPOILERS FÖR HUVUDUPPDRAGEN
 

Klaaart!

Duger den för header? Bara själva hästen då, bakgrunden la jag till för att man ska se den bättre! Använde bara en enda bild. (två om man räknar bakgrunden men den hör egentligen inte till så). När den ska upp på headern kommer jag rätta till huvudet och halsen, rita lite där så det inte blir så pixligt.
 EDIT: Tack så jättemycket för era kommentarer, man blir ju lätt blind för fel när man skapar egna saker, så det är perfekt när folk säger till! Jag hade glömt att fixa skuggan på höger fram, så båda benen såg ut att vara på samma sida. Oops. Sedan vet jag inte riktigt hur jag ska fixa resterande fel, så jag låter den vara såhär medans jag tänker på en lösning! Återigen, en snabbt ihoprafsad bakgrund. 
 
 
 

en wip

Här får ni en WIP på arbetet jag gör atm - jag ska fixa till ett par saker, och kanske ta bort ryttaren helt och hållet. Vet inte om jag orkar fixa tyglarna nämligen. I vilket fall, saker som ska fixas till är då svansen, bakhovarna och tränset, tyglarna och det. Sedan är det tänkt att denna och en annan redigerad bild jag hade tänkt göra i helgen ska vara på headern - den andra bilden ska ha hopptema. Funderar på om man ska hämta hem Zpiroh från Hästön och ha honom som andra häst! 
 

sneakpeeeak

 

Ny header på ingång!

Jag håller på att göra den nya headern, och den kommer nog vara lite mer avancerad än den jag har nu. Jag håller på att leta referensbilder till en redigering, och jag undrar om någon av er har något tips? Den ska då helst vara från sidan, lättast då jag redan fotat bilder!

Nightwhisper:

Namn: Nightwhisper
Smeknamn: Nalle 
Född: 2005
Ras: Jorvikisk Ponny kat. D
Personlighet: Nalle är Sallys halvbror - de har samma pappa. De påminner om varandra på många sätt - de är båda byggda på samma sätt och är båda lojala, modiga och glada. Men medans Sally inte är så mycket för tävling och träning är Nalle en tävlingsponny och har potential att tävla i höga klasser inom både hoppning och dressyr. Han har en rund och gosig rygg och mjuka gångarter, och är perfekt att rida ut barbacka på också. Han älskar vatten, och att bada, och då händer det att det blir några små bocksprång. 
 

Nightwhisper

Jag kunde inte stå emot... Bild från min syrras dator, helt oredigerad. Hennes färger är lite säregna.
Han kallas Nalle för tillfället, jag vet inte hur det hände men det poppade upp i min hjärna och nu kopplar jag hästen med Nalle, och ja... Jag hoppas på ett bättre smeknamn men Nalle verkar ha fastnat.. Heh. 
Planen var ju att köpa Dany om 4 veckor men nu tvekar jag och funderar på om jag ska köpa en till ponny (en Akilles) och efter sommarlovet Dany. Vi får se, vi får se! 

Sune ~

Igår sålde jag Sune. Det var tufft och jag vill helst aldrig behöva göra om det, men jag var nästan tvungen då han verkligen inte passade mig. Det är bara en pixelhäst, men man får lite känslor för dom, right? 
En bildbomb på Sune:
Sunflyer, Sune ~ 30 November 2013 - 6 Maj 2014

Hello, cruel world

 Jag ber om ursäkt för att jag inte bloggat men jag har tagit ledigt från verkligheten och sett Supernatural hela dagen. Men jag har faktiskt varit effektiv också - kollat igenom de framtida kapitelna på fanficen, skrivet mitt bidrag till Rose Goldfields novelltävling, redigerat bilder ooooooch funderat vidare på Sune-problemet. Han är ju extremt söt ändå.
 
Jag verkar dock inte komma in på SSO - får fatal varannan sekund
 

Sune

Det här är min lilla kille Sune. Och jag har en bekännelse - han är verkligen på gränsen till att bli såld. Det tar emot att rida honom, och han är på Hästön HELA TIDEN. Anledningen till att han inte är såld än är för att det tar emot att sälja någon häst, och för att han är gudomligt söt. Jag har bestämt mig för att rida honom resten av dagen, fota massor, och om det inte känns rätt säljer jag honom. 
 
Varför känns det inte rätt tro? Han är ju söt, väldigt söt. Jag tror det har något med hans färg, den är lite för blek för min smak, och mulen är för grå för att kännas rätt. Trots det är han supergullig, så det är mixade känslor. Hmmmm.
 

Del 23 - Den Hemliga Stencirkeln

SERIEN INNEHÅLLER SPOILERS FÖR HUVUDUPPDRAGEN

You're my end and my beginning

En minst sagt slarvig bild av Ember och min lillebrors häst Beamie. Embers huvud blev jättelitet, heh. 

Harry Potter and the Goblet of Fire

Jag kan börja med att säga att jag bara hann spela ett spel och dessutom bara halva det spelet innan min syrras dator la av, men jag kan säga att jag kan utvärdera det lilla jag spelade. 
Man kan spela som antingen Hermione, Harry eller Ron. Från början är det ingen skillnad på vem man spelar som, alla kan samma saker, har lika mycket liv osv. Med spelets gång förändras det, men jag kommer till det senare. I vilket fall, när man spelar börjar man med en bana; Försvar mot Svartkonster. Man lär sig vilka knappar man kastar förtrollningar med. På banorna kan man samla bönor, som man sedan kan byta mot "kort". Alla har olika kort: de kort man kan köpa åt Ron skiljer sig från dem man kan köpa hos Hermione, och så vidare. När man köpt kort åt dem kan man använda dem på banor så att de får högre liv, effektivare besvärjelser mm. 
Något annat som händer är att man träffar på massa monster: eldsalamandrar och en drake, bland annat, och dem måste man kasta besvärjelser på. Spelet följer filmen, även fast det är helt annorlunda vilket för mig gör det roligt att spela! Exempelvis; I boken går de ut i skogen för att se en drake (typ... vill inte spoila för någon) och i spelet rymmer draken, sätter eld på den förbjudna skogen och flyger runt och det blir massa häftiga cutscenes.
På banorna kan man hitta sköldar, som man använder för att låsa upp nästa bana. Det brukar finnas ungefär ett uppdrag per bana, typ som draken i den förbjudna skogen. De första banorna får man hjälp av Moody, han berättar vad man ska göra. En av de första sakerna jag la märke till var hur svårstyrt det är och hur jobbig vinkel det var.
Jag kom som sagt inte så långt, men det var awesome den bit jag spelade! 
Lite bilder:
 Hittar en sköld
Draken med den brinnande skogen bakom sig
Harry blir jagad av en drake
 Ägget
 Den brinnande bägaren itself
Glada personer

Drakar i mängder

Arg drake attackerar böna 
 
 

StarStable Forum

Igår natt så bestämde jag mig för att ta tag i saken och registrera mig på det nya StarStable Forumet som Esme berättade om. Jag tycker det skulle vara superkul om lite fler registrerade sig så att det kom igång ordentligt! Jag har verkligen tyckt att det har fattats bra sätt för spelare att kommunicera utanför spelet, och ett forum passar perfekt för det! Så jag tycker absolut att ni ska kika in och registrera er på en gång!
På forumet heter jag Moonbear (jättekreativt och bra) och hänger väl lite överallt just nu!

Internationella HP dagen

Idag är det den andre maj, vilket betyder internationella Harry Potter dagen! Vad betyder det? Jo, bara för idag blir det lite Harry Potter tema på bloggen. Jag har två Harry Potter spel, GoF och OotP (Goblet Of Fire och Order of the Phoenix) som jag kommer spela så långt jag hinner och recensera samt visa bilder. 
EDIT: Manualerna man får med är inte kvar längre, vilket betyder att serienummret inte är kvar = kan inte ladda ner spelen. Någon som vet om man kan fixa serienummer någon annanstans?!
 

Vinn en målning hos Myra Riverfall!

Min vän Myra har ännu en sådan här tävling, så jag tycker ni ska kika in på hennes hemsida på en gång!
Ett exempel på vad hon målat:
 
 

The Sims 3

Bogen och huvudet blev jättefailat när jag redigerade, men jag orkade inte göra något åt det. Jag filmade faktiskt denna gång så här får ni se hur jag skuggar. Dock så ville mitt Movie Maker inte funka, så kvalitén är inte den bästa. 
 

My worries is big as the moon

Igår fotade jag nya bilder på Bezzie och Chamör. Jag hade inte så många bilder alls på någon av dem, så det passade utmärkt. Andra saker jag märkte var att Ferdinands Hästmarknad hade flyttats, och jag tror att det kommer nya hästar dit nästa vecka, eller iallafall snart. 
 
Vad mer har hänt? Jo, Globalchatten har utökats. Eller ja, nu är den ju inte direkt global längre (global = världsomspännande). Just nu kan man använda den i alla stall och städer, och jag tycker den borde kallas Stallchatten igen. Jag skriver mer om det senare, nu får ni istället njuta av en bild på Chamör. 
EDIT: Hittade en av hästarna som förut fanns på Ferdinands Hästmarknad så jag antar att de blivit utplacerade i olika försäljningstall.