- Siri Moonbear

party hard

 

Hästön

I förrgår fick vi en liten sneakpeak på Hästön - en vacker paradisö. Mer information fick vi inte - vi vet alltså inte om det kommer kosta, om det över huvud taget kommer finnas begränsningar på hur många hästar man kan ha där och om man kommer kunna se sina hästar. Så nu tänkte jag diskutera lite runt dessa ämnen och se om någon blir klokare av detta. 
 
Först - kommer det kosta? Jag skulle tycka det är lite sjukt, i så fall. På ett år lade jag ner 5000 sc eller något bara på att köpa hästar. Skulle du köpa en höbal varje dag i ett år skulle det bli 182 500 js. Skulle jag köpa en stallskötare varje dag under ett år skulle det bli 2 555 sc. Det är mycket sc och js. Förutom att lägga ner våra sc och js på att köpa hästar och köpa mat till dem så köper vi levlar och utrustning. Utrustningen kostar vanligtvis mellan 30 och 80 sc, mellan 3000 och 9000 js. Levlar kostar väldigt mycket att köpa. 
Så helt plötsligt har vi slösat massa sc och js på att köpa och ge den här hästen utrustning, att levla den, att mata den. Och så kanske vi vill ge den lite semester, vi har tröttnat men vi vill inte sälja. Och så kostar det ÄNNU mer sc. Det är inte okej. 
 
Det finns massa som säger Men folk kommer missbruka funktionen för att slippa sköta. Och då säger jag, vem har sagt att man kan ta tillbaka hästen direkt? För att förhindra missbruk så kan man väl se till att hästen måste vara borta i minst 3-5 dagar. Det är ett superenkelt sätt att både tillfredställa spelarna genom att ge dem hästön gratis och att förhindra missbruk.
 
För att byta ämne till nästa fråga, kommer vi kunna ha obegränsat med hästar? Jag misstänker att det kommer finnas någon slags begränsning först, kanske 30 hästar. Och sedan, i en framtida uppdatering så kommer vi få obegränsat med hästar. För annars kan servern överbelastats, och efter de senaste incidenterna (jag pratar om först när vi fick sc och nu när vi fick tröjan) så vill de nog inte det - vissa spelare kan inte ta gåvor utan att vilja ha mer. Och SSO teamet verkar tyvärr inte kunna stå emot trycket, därför tror jag de inte vill ha några fler crasher. 
 
Men hästarna som är på ön då? Kommer man se dem? Kommer man kunna gå runt på ön? Kommer man vara ensam? 
Jag hoppas verkligen att man kan gå runt på ön och se sina hästar där, att de rör sig lite. Inte springer runt och så, det är över mina förväntningar, men kanske "beta", skrapa med framhoven, röra på huvudet. Jag tror det kommer vara en del av hemstallet, alltså att man är ensam. Men, det kan förstås vara så att man inte kan vara på ön. Att man kanske bara ser en flygbild av den när man lämnar en häst.
 
Jag är väldigt spänd på den här ön! 

Hemma idag igen

Jag är fortfarande hemma från skolan med feber, huvudvärk mm. Vet inte riktigt vad det är, men jag har inte så stor lust att sitta framför datorn. Dock ska jag skriva fanficen tills imorgon. Därför blir uppdateringen inte så bra idag, dock ska jag skriva lite tankar om Hästen och eventuellt Riding High om jag orkar :D
 

Get up now

Idag gjorde jag det dåliga beslutet att ta en av stallets långsammaste hästar för en tur till GåD. Man kan vara smartare. I vilket fall, stallets långsammaste häst tog en liten flygtur också. (och en dum platstext förstörde alla bilder x.x)
 
Jag är helt beroende av The Mortal Instruments för tillfället, om den här serien inte slutar bra kommer min själ aldrig bli hel igen. Någonsin. 
 

I'm a zombie.

Håller på att skriva recensioner om två spel just nu, det är det enda jag fokuserar på då jag inte mår alltför bra. Så jag ska nog ta det lugnt, så jag mår bättre snart!
 

I'm feeling so small

OCH SEN 
BAM!!!!
 

Normal is boring

 

Be calm and eat a cupcake

»If there ever comes a day when we can't be together
Keep me in your heart
I'll stay there forever«

Hm.

Hittade mina The Mortal Instrumentsböcker igen, så läser dem just nu.. Och sen fick jag lust att se på film och då såg jag filmatiseringen av första boken och det är bara att inse att boken är typ tusen gånger bättre.
För i övrigt loggade jag bara kort in idag för att göra sprickor, sedan har jag testat några andra spel, skrivit på fanficen och fortsatt på några inlägg i utkastet. Bara så att ni vet vad som händer, och jag kan ju nästan lova att bloggen blir mer aktiv imorgon - sovmorgon + aktivitetsdag + uppdatering = mycket bloggning.
 

Don't feel like picking up my phone


Siri Testar!

Ni som läst min blogg en längre tid vet att när jag hittat ett nytt hästspel brukar jag testa det och sedan skriva en utvärdering på bloggen. Men, nu verkar utbudet tagit slut. Ungefär en gång i månaden letar jag efter nya spel att testa, har en sålänge hittat tre bra, varav ett är ett demo. Dessa tre är My Horse (mobilspel) Planet Horse (gratis demo för datorn) och Riding Club Championship (facebookspel). 
 
Det har tillkommit några läsare sedan jag spelade det senaste, och jag undrar om någon vet ett spel, ett gratis demo eller ett mobilspel som jag kan testa? Enda kravet är att det ska vara just gratis eftersom hela syftet är att jag lyfter fram gratisspel.
För att läsa recensionerna, klicka på bilderna!
 

Do you have dat friend...

Gunter sa det där citatet och denna bild ploppade upp i mitt medvetande.. Hittade lite andra fina quotes också:
 

Att bråka över Internet.

Pratade om detta på svenskan idag, och tyckte det var viktigt för alla att tänka på.
Folk som bråkar över internet - vi ser det varje dag. Varför bråkar vi över Internet? Antagligen för att vi inte behöver ta konsekvenserna på samma sätt som vi behöver om vi bråkar med någon på riktigt. Men även om man bråkar via sms, dator eller något annat, så tycker jag att man ska ta det privat. Dels för att undvika att andra dras in i bråken, dels för att andra ska slippa höra/se er och dels för att det helt enkelt inte är okej att bråka offentligen. Skulle du ställa dig i mitten av ett superstort köpcentrum och skrika det högsta du kunde på din kompis? Nej, de flesta skulle inte det. Men samma människor går sedan till Globalchatten och "skriker" på någon där. Det är faktiskt ungefär samma sak, förutom att folk ser istället för hör vad du säger. 
 
Men det som är absolut förbjudet, enligt mig, är att dra bråken till Facebook, bloggar och Instagram, vilket jag tyvärr sett folk som gör. Vi säger att du är skitsur, och då händer det att du lägger upp en sur status på Facebook/Instagram. Eller skriver ett blogginlägg, kommenterar på den andres blogg. Det man inte inser är att det är folk som ser detta, som vet vem man pratar om . Och det är väldigt väldigt vanligt att de dömer. De dömer personen du pratar om. Men de dömer också den person som postar bilderna; jag kan inte respektera en person som skriver öppet om folk, eller syftar på personer väldigt tydligt i negativa texter. Så jag tycker alla ska tänka till lite - bråka gör man privat. Har du en stor lust att skriva om ditt bråk på bloggen, skriv inget alls. På så sätt skadar du ingen.
 

High heels off, I'm feeling alive

Antagligen SSOs fabulösaste starthäst, någonsin. 

First of the year

 

Jag kämpar på

Gör sprickorna så ofta jag hinner, men jag har räknat ut att jag har drygt en månads arbete kvar. uuh.
 

Del 14 - Början på slutet

 
SERIEN INNEHÅLLER SPOILERS FÖR HUVUDUPPDRAGEN
Det var ett tag sedan kapitel 13 kom ut, så nu tog jag mig i kragen och skrev klart det sista på kapitel 14.. det blev ett rätt långt kapitel, mest för att binda ihop del 13 och 15. Planerar att låta den komma ut varje/varannan lördag, eftersom jag inte kan blogga då pga ridningen :D
 

Världens finaste Chamör


Vill bara spy på Global

 

Saknar sommaren...

Jag vill bara att det ska vara sommar och varmt igen och att jag ska få åka till Skåne och rida och fotografera varje dag.. Saknar Loke så mycket just nu, Spättan är ju inte direkt samma... :II Funderar på att skaffa en IRL blogg, så jag inte spammar denna med detaljer om mitt liv utanför datorn! Spättan ↓
 

Målning igen

Här är lite när jag ritade den (hade ingen plan alls och det där tog en timme och förkortades till 2 min)
Manen blev lite failad men jag blev faktiskt ganska nöjd - ska tvinga gunter lära mig rita mindre cartoonstyle och mer reality! Godnatt nu, har precis gett upp tyskan och ska nog sova lite eller något, och nu dampar mitt skrivbord satteh... Godnatt!

Expensive...

Något jag stör mig enormt mycket på, är att SSO teamet faktiskt verkar tro att alla spelare har mycket sc. Jag har inte ett dugg mer SC än jag hade i mars i år. Ändå är priserna ungefär 100 sc mer. Varför? Jag har en teori om att det beror på att det verkar som om många bloggare har bra ekonomi - och SSO teamet har bekräftat att de läser bloggar. Men är det verkligen rättvist mot resten av spelarna att höja priserna såpass mycket? Man får ju ha i baktanke att SSO bloggarna är runt 200 och det är mer än tio gånger så många spelare. Det betyder att mindre än 10% representeras när SSO teamet gör beslut som grundas på vad de läst på bloggar.
 
Det är inte okej någonstans, det tycker jag inte. 149 sc för en jacka med +3 i rida? Det finns lika snygga jackor för 49 sc, tro mig. Jag hoppas dock inte att SSO kommer hamna i den onda spiralen det verkar som spelet hamnat i - priserna höjs, folk köper mer sc, priserna höjs, folk köper mer sc. Det kommer sluta med att folk helt enkelt slutar köpa sc och då är teamet lite screwed. Jag kan ana att de försöker få folk att köpa mer sc, har folk slutat göra det kanske? Men jag har märkt en grej.
 
Tricket är inte stora dyra grejer. Tricket är många billiga.

Tänk dig själv. Du kan välja att köpa en jacka för 100 sc eller 2 jackor för 50 sc vardera. Vad väljer du? Så SSO teamet vinner på att ha billiga jackor. Vill de ha sc skulle jag föreslå fler hästar, eftersom iallafall jag köper sc för att kunna köpa hästar, inte kläder. Så det kommer inte hjälpa det minsta att ge spelarna dyra kläder, ge dem snygga hästar och mellanpris kläder så köper man mer. Så funkar det, helt enkelt. 

Ja.. nej.. kanske

Min första häst jag ens försikt rita med ritplattan... Hm. Den är iaf rosa!
 

Fina bilder på fina hästar

 

Men va

Min dator har känt att detta är ett lämpligt tillfälle att lägga av... just nu... när jag skriver ett SO arbete på den...
Så jag kan inte blogga så mycket förren den är fixad, ska försöka lite i eftermiddag.
 

Högt uppe i bergen

Det här är StarStable nytt och vi sänder live från Firgrove bergen där en vild Gunter skymtats. Vi måste vara försiktiga, då bergen är gunters naturliga habitat. Den kan vara lite aggressiv när den har ungar, och därför har vi med oss en låda sövningsmedel. Vi varnar allmänheten för att besöka bergen för tillfället, innan gunter är tillfångatagen och förd till säkerhet. Den låter lite som en hund och gillar att sluka folk hel, så vi rekommenderar att alla i Valedale och Firgrove stannar hem. Den känner även blodlukt från flera mils avstånd, så blöd helst inte.
 
Tack

I don't know what to feel

En sak som jag älskar med cirkusen är dess speciella kamera. Och jag har sett flera personer skriva att de skulle gilla att ha samma sak i paddockar; vem skulle inte älska att kunna ta snygga bilder ur flera vinklar? Dessutom har jag tänkt på en annan sak, och det är att ridning är mycket mer än bara rida ut och hoppa... vissa älskar ju dressyr till exempel. Och det är det jag tänker snacka om nu.
 
Vi har ett flertal paddockar, och i två kan man träna hoppning. Resten är väl mest rekvisita, men jag misstänker att det kommer bli "pildressyr" i några i en framtida uppdatering. Det jag dock skulle önska, är att när man kommer in i paddocken skulle några knappar bli synliga på höger sida. Jag föreställer mig att en får hästen att gå i form, en är te.x spansk skritt, nån är skänkelvikning, piaff, passage, mm. Och en är såklart en annan vinkel på kameran. 
Jag orkade inte redigera bilderna så bra men här är väl typ spansk skritt. Jag tycker absolut att det skulle tillföra något i spelet om de la till detta, eftersom många älskar dressyr och att ta bra bilder - perfekt för det! 
 
En annan sak jag tänkte med paddockarna, är att man ska kunna välja att sitta ner! Just nu rider våra ryttare lätt och står upp i galoppen, men i dressyr ska man ju sitta ner. Därför anser jag att man på något sätt ska kunna välja om man vill sitta ner eller stå upp/rida lätt. Här har jag dock ingen lösning, kanske om man trycker på någon knapp (allt kan lösas med knappar!)
Just nu finns det ett bugg som gör att man sitter ner i ca 1 sekund i de två snabbaste galopperna. Här är skillnaden mot hur spelaren sitter - det är faktiskt ganska snyggt om sadeln är på. Barbacka ser det ganska onaturligt ut. Ska nog ta och avrunda det här inlägget nu, är ganska trött och vill inte börja babbla goja. Avslutar med två bilder (obs! den sista är slarvigt redigerad)
 
 

I had a talk with the shadows

 

My honesty is brutal

Eminem - Rap God

Fatal Error problematik

Har haft mycket problem med Fatal Error på senaste tiden - just nu kan jag inte ens logga in. Varför SSO varför :( Kan bjuda på en bild jag redigerade för ett tag sedan:
Citatet är från "Dark Horse" av Katy Perry och nån till... orkar inte kolla upp det.

En ny Winnie

Vissa personer har klagat på att Winnie ser lite manlig ut.. så jag beslutade att byta man på henne! Hon bytte från den korta till den längsta - en ganska stor förändring. Jag är ganska säker på att jag gillar det.
Ärligt talat blev hon som en ny häst - jag gillar henne väldigt mycket mer nu. URSÖT.
 

aj. Aj. AJ

Jag känner mig lite som jag har blivit misshandlad - min nacke gör ont, min högra axel, mitt vänstra ben och MIN SVANSKOTA. Varför? Jag red igår, och vi hade hoppning. Jag red Spättan, som inte hoppat på 8+ veckor. Spättan är svår att kontrollera i hoppningen i vanliga fall. Spättan kände att det var kul att göra en bockning/piruett. Jag hade ridit i tre kvart i minus tio grader och fått kämpa hela lektionen mot hennes skenfasoner, så jag var trött, kal och stel som en pinne. Och jag flög som en vante när hon gjorde sin piruett, för jag var helt oförberedd. Landade på svanskotan. Sedan lyckades Spättan placera båda frambenen i tygeln, duktigt va. 
 
Nu har jag jätteont och vill helst inte röra mig en millimeter. Igår hade jag bara ont i svanskotan - idag har jag ont överallt. 
 

Såhär går det om du släpar mig till ett cafe

 EDIT: Så Myra släpade mig och Esme till Valedales cafe klockan nio på kvällen, där vi satt till elva. Hm. Neo joinade också vid tio eller så? Juli var med en stund också, men allt endade här, med gunter i mitt knä och Loke som vår sovande maskot.

MEN ÅH JAG ORKAR INTE

2 fatal på typ 10 minuter. Asså vafan. Orkar inte.

Underbara ponnyskrutt

På senaste tiden har Sune inte fått vara ute så mycket, mest på grund av hans långsamhet. Men, Alva hade levlat klart-isch sin ponny Pulzi och hon var bara i level fyra, så det blev Sune som fick följa med ut på en tur i bergen! Ärligt talat så spenderade jag allt för många sommarnätter i bergen, så jag kan de flesta utan och innan, vilket resulterade att Sune lyckades klättra utför en brant bergvägg. Det kunde inte Pulzi! 
Jag har ofta svårt för mina ponnys. Det är att jag ÄLSKAR dem, de är underbart söta, men samtidigt långsamma! Och jag är en otålig tjej. Så jag rider mina ponnys i perioder, vilket jag märkt att många andra gör också - ponnys kan sammanfattas som gudomligt söta och långsamma. Dock tycker jag att det borde göras något åt denna långsamhet - en level 1 häst springer om en level 15 ponny. Inte så kul.
Vaddå fotogenisk häst?

Mobbning i SSO

Ett ämne som diskuterats otroligt mycket är Globalchatten, och mobbningen som sker där. Jag har skrivit om den förut, och jag kommer fortsätta att klaga och klaga och klaga tills alla fel åtgärdas. Dock, som alla vet, ska man ju helst komma med förslag på vad som ska förbättras för att kunna bli tagen på allvar, och jag har - självklart - hundrafemtion förslag på vad som kan förbättras och HUR!
 
- Fixa till Censuren. Varför inte göra en helt egen censur? Börja från början och sedan banna alla fula ord man kan komma på, kanske be spelarna skicka in saker de vill ska censueras.
Moderatorer. I Howrse tillexempel har de valt några spelare som ofta håller till i forumen och kan radera inlägg mm - varför inte ha likadant i SSO? Några som kan banna spelare från chatten i några dagar, ev. banna dem från spelet. Dessa måste vara extra tillitsfulla såklart då deras makt kan missbrukas. 
Strängre straff. Herregud, straffen är SÅ LAMA. Stäng av spelare från chatten, från spelet i kanske två dagar om de varit riktigt elaka i chatten. Det är inte för långt, men lagom långt för att de ska lära sig en läxa. 
En lättåtkomlig anmäla knapp. Om man håller muspekaren över ett meddelande kanske man kan anmäla det? Jag inser att det kan missbrukas och att det blir massa extra arbete för teamet, men gudars, tryggheten i SSO borde bli bättre.
Ta bort Global helt. Jag VET att jag inte är den enda som tycker att Global ska bort. Om du har tråkigt och vill bråka lite, och är på en äng i Skördebygderna orkar du inte ta dig till Jarlaheim för att bråka = mindre bråk. Enkel matematik. (och jag är inte ens bra på matte). 
 
5 snabba förslag som jag vet är möjliga att göra till verklighet om SSO teamet skulle lägga tid på det. 
 
 

Try too keep myself from falling

Varför ska alltid något krascha min blogglust? Uh, ska spela lite Sims Medeltiden igen. Cya! 

Why ask why, better ask why not

Rusade hem från skolan eftersom vi fick sluta nån timme tidigare, gjorde uppdragen och sprickorna, och nu sitter jag här!
Skriver på fanficen, men annars har jag inga SSO relaterade ideer. Funderar dock på ett inlägg som är ganska allvarligt..

Världens vackraste

 
Alva frågade mig om jag ville ut och fota lite, och vem säger nej till det? (ja jag vet att det är urslarvigt urklippt orkade inte). Så jag tog massa vackra bilder på Bezzie, och jag insåg att jag aldrig kommer tröttna på henne. Allt med henne är helt enkelt UNDERBART. Så jag bjuder på några bilder jag tog nyss.
 

Hoppsan

Jag har haft ganska fullt upp på sista tiden, har inte haft tid/lust att spela mm. Däremot har jag spelat The Sims Medeltiden, en variant av The Sims 3, fast det är ganska annorlunda. Beslutade mig att köra en video på det, så här är den:
Ska försöka bättra mig på att blogga osv, men ja... Skolan kör som sagt en hårdstart och jag är minst ut sagt utmattad (och det är bara måndag!).

Dark Horse

Jag har verkligen inte haft tid att blogga på senaste tiden, knappt att logga in! Igår testade jag boxning och sedan sov en vän över hos mig, så jag har nästan inget att blogga om, så vi kör på det jag gjorde på riktigt istället!
 
Jag gick då och boxade, lärde mig några slag och körde fys. Sedan drog jag och en kompis till mig och började spela Sims Medeltiden. När vi tröttnat började jag lära henne photoshop - och sedan fastnade jag vid att redigera ögonfärg. Hehe. 
Nu ska jag iväg och rida, vi ses!
 
 

Bloglovin'

Något som jag tycker fler borde känna till är Bloglovin'. Har du en blogg behöver du bara hitta det här på "Översikt":
Eftersom jag är trött på att skriva, visar jag mest bilder nu. När du klickat på "Börja följa bloggar nu!" kommer du till denna sidan. Om du inte redan har ett Bloglovin' konto så klickar du där det står att du ska klicka och sedan är registreringen enkel.
Om du däremot INTE har en blogg så går du in på bloglovin.com 
och skapar ett konto därifrån. Vill man följa bloggar så söker du på bloggens namn i sökrutan, och sedan klickar man på Follow. Enkelt!
Sedan är det bara att gå in på bloglovin.com för att läsa alla de senaste inläggen från bloggarna du följt, och om du har en blogg ser det ut ungefär såhär:
Under "Översikt". Om någon behöver hjälp med något annat (Bloglovin är väldigt simpelt) så kan man bara kommentera eller något. Detta är ett jättebra verktyg för mig som lätt glömmer namn, om jag hittar en bra blogg följer jag den direkt istället för att behöva komma ihåg namnet. Många har dessutom länkar till Bloglovin' i sina sidomenyer. Ses!
 
 

Redan?

I dagens uppdatering hade ju snön töat bort. Om man tänker på Stockholms väder är det ju klart, men man tänker att snö borde försvinna i slutet av februari. Jag kan dock inte säga att jag gillar snö..
 

Vårryttaren del 1

 Första delen av Vårryttaren. Ber förresten om ursäkt för den urdåliga uppdateringen, skolan kör på en hårdstart i år..

I'm addicted

Såg typ det här citatet på någon reklam, och jag saknar sommaren, så det fick bli en liten edit. Jag är så trött på kyla! Mina favoritkläder är linne och shorts, men det kan man inte ha när det är kallt = jag måste ha tjocka tröjor och jeans. Så nu hoppas jag på en tidig vår och en varm sommar.
 

Today I don't feel like doing anything

Idag, mina damer och herrar, var den första skoldagen. DET SÖG. Nej, men den kunde varit bättre. Det hela slutade med att jag och en kompis stapplade hem till henne, gjorde en smoothie och spelade Assassin's Creed IV: Black Flag och åt kakor. Efter att ha sett ett citat av Coca Cola på tunnelbanan blev jag inspererad till en edit, så nu ska jag ta lite bilder och redigera... Få se hur det går!
För i övrigt saknar jag sommaren och Loke sjukt mycket... GAH! Sommar! Nu!
 
EDIT: Såg nu hur många gramatiska fel det var här... opsie. Jag var trött!

Del 13 - Mörkerryttarna rider igen

Märkte att det var ett bra tag sedan senaste delen, så här kommer del 13! Det var mycket som skulle hända i en del, och jag vet inte om jag är nöjd. Men, detta är dåtid och hör ihop med del 10, som man kan läsa HÄR om man glömt vad som hänt!
 
Har ni förresten noterat den nya designen? Jag älskar den ♥

What now?

I StarStable PC-spelen så fanns en funktion som jag halvt älskar och halvt hatar. Vilken då? Jo, uthållighetsfunktionen. Den ger en realitykänsla som jag saknar, lite, i SSO. Och så för hästens uthållighet faktiskt en funktion, vilket den inte har i SSO. 
Tillexempel, såhär ser undermenyn ut i StarStable:
Grön är skitt, gul trav, och orange och röd är de 4 olika galopperna. Beroende på hur bra uthållighet hästen hade kunde den springa längre i snabbare tempo. Min häst Mister i Vinterryttaren kunde springa hur länge som helst i näst snabbaste (röd) utan att det påverkade uthålligheten. Det mörkröda var det absolut snabbaste, då förlorade alla hästar uthållighet snabbt och flåsar. Uthålligheten påverkar också törsten - hästen blir mer och mer törstig ju längre man rider och när den är för törstig orkar den inte hålla tempot uppe. 
För att jämföra, så ser det ut såhär i SSO:
Man ser att det mesta är faktiskt samma - det har lagts till så man kan se alla lopp och vänner, såklart, och häst och ryttarbladet är ihopslaget. Däremot finns inte uthållighet- och törstsystemet kvar. Varför? Jo, för att man blev VÄLDIGT trött när man behövde rida över hela kartan och var tvungen att stanna till och skritta ett tag för att hästen blev trött. Många hade nog tröttnat på SSO om det vore så där också, kartan är faktiskt väldigt stor. Jag och Genevieve pratade om detta för ett tag sedan, och vi kom fram till att man kanske kunde välja att ha det eller inte. I menyn kan man, precis som man stänger av gränssnittet, sätta på och stänga av den som man vill. Om man tillexempel vill springa från jorvikstallet till Firgrove kanske man vill ha oändlig uthållighet, men vill man rollspela och rida ut, eller bara rider runt för att det är kul, är uthållighet lite roligare och mer verklighetstroget än att man kan rida hur snabbt man vill. På så sätt får man också en valmöjlighet. 
 
Däremot har jag ingen aning om vart uthålligheten ska vara inklämd. Här kanske?
 
Det blir ju väldigt litet, men då kan man se det samtidigt som man ser farten, vilket är smart. Man kan också ha den över istället, då kan den vara lite större. Och här kommer - äntligen - uthålligheten in hos hästarna. Desto mer i Uthållighet rasen har, desto längre orkar den galoppera. Dock har Araberna i spelet ingen (?!) uthållighet, så det borde fixas. Defenitivt, eftersom de är kända för det. 
 
Och när man ändå håller på med uthållighet, varför inte sätta in distanslopp som sätter uthålligheten på prov? Med svåra terränghinder mm. I tre av PCspelen var man tvungen att byta upp sig till bättre hästar, men i SSO klarar man alla banor med en level ett häst. Jag vill gärna ha en svår bana som kräver en mer höglevlad häst, som kanske utmanar uthållighet och smidighet, med riktiga terränghinder som upphopp, nerhopp, diken, stockar, hela rubbet! Jag inser att folk skulle klaga över att de inte kunde köra banan, men jag tror också den skulle funka som ett slags lockbete för att levla de bättre hästarna. Jag, exempelvis, skulle väldigt gärna vilja testa min arab på den banan om den nu skulle komma till spelet!
 
Så vad har jag kommit fram till? Uthållighet som ett alternativ, araberna ska ha uthållighet, och en terrängbana vill jag ha! Nu blev det väldigt mycket, men jag har väldigt mycket att säga om just det här!
 
 

Simmar simmar i nya sims

Jag spelade Sims i flera timmer igår kväll, vilket resulterade ett litet bildspam. Fabina och Belladonna fick varsitt litet föl, Myra och Trubadur. BILDBOMB. 
Elektron
 
Fabina
 Celista
Belladonna
Myra
Trubadur
Övriga bilder

Förresten så bestämde jag mig precis för att lära er nyttiga fusk på sims, som är bra om man vill ta bra bilder. Jag använder testingcheatsenabled true eftersom det är en bra grund till allt - högerklickar du på din tomt kan du ändra väder, årstider och tempratur som du vill. Ett underbart fusk! Vill man gömma den gröna snurrande diamant-isch saken och prat/tankebubblor är hideheadlineeffects on fusket jag använder. För att nå fuskrutan klickar du ctrl + shift + c. 
 
Andra roliga fusk är:
jokeplease - man får ett skämt, wiho!
help - det kommer upp massa fusk och lite info om dem.
familyfunds [hushållets namn] [summa] - man kan ge ett visst hushåll hur mycket/lite pengar som helst. Perfekt!
 
Jag använder inte Poseplayer då min dator inte låter mig ladda ner det, men vill man ha snygga bilder kan man ladda ner poseplayer HÄR. Läs igenom allt innan du laddar ner. Man får inte poses med, utan du får ladda ner dem senare. När du fått det att funka, det är superenkelt, så använder du fusket moveobjects on och så får man supersnygga bilder. 

Spelar Sims...

... bilderna därifrån blir sjuukt snygga!
Dessa är då DIREKT ur spelet, så kvalitén är inte den bästa. Nu ska jag fortsätta spela, och jag kommer såklart visa lite fler bilder sedan, imorgon, när jag tagit mig tiden att förminska osv. Godnatt!
 

I'm a transformer!

Jag gillar poserna man har på Caféerna... Speciellt den där man kliar sig i huvudet/håller på med sitt hår. Grejen med den övre bilden är att jag på riktigt håller på väldigt mycket med mina händer, så det är en perfekt beskrivning av mig, på riktigt. Och Myras careface är obetalbart ♥

Glada minnen alá 2013

Kollade igenom mina oklippta bilder, och hittade en del som gjorde att jag kind of återupplevde hur det var då - varsågoda, lite backstage bilder från hösten och vintern 2013:
Här hade Andalusierna nyss kommit till spelet (denna vackra vild är tagen samma dag). Jag hade ju länge, i hemlighet, suktat efter en frieser då jag ÄLSKADE formen, och så kom dessa hästar som var perfekta, för det var hovskägget som fått mig att tveka. Dessutom var jag hopplöst kär i den bruna - något jag fortfarande är.
Precis när jag köpt Sune, och Myra hade precis köpt Akilles. Det var en kväll av spontana hästköp - Akilles såldes två dagar senare. Sune är fortfarande kvar x))
Detta var precis efter Lucia, och jag och Anna var på spontanvisit vid DC basen. Många fails och många skratt!
Samma dag som araberna kommit till spelet. Suktade efter Myras och Annas araber, provred Totte (Annas hääst) och längtade ännu mer. Araberna är min favoritform, de har lyckats SÅ BRA och jag är helt kär.
Och sen köpte jag Bezzie och Chamör, och alla mina drömmar slog in. De är precis lika söta och awesome och vackra och majestätiska som jag trodde de skulle vara, och jag har långt ifrån tröttnat på dem. Jag kan inte se mig mätt *-*
Som jag redan sagt är arabernas hästform min favorit - sedan kommer andalusierna, sedan ponnyerna, "vanliga" och sist friesrarna. De må vara ursnygga men jag gillar inte hovskägget. Och ja, det är svårt att göra hovskägg men jag gillar det ändå inte. Araberna - vackra, andalusierna - majestätiska, ponnyerna - SÖTA!
Och så avslutar vi med att visa att om Myra byter frisyr nån gång under 2014, så säljer hon Sheldon!

sneakpeak

Jag är jättenöjd, nu ska jag bara vänta tills den blir läglig att använda!
 

He's a pirate

Jag som inte skulle koda mer, upptäckte såklart några fel. De är lösta nu. Så jag ska bara lägga till några sista detaljer och sedan har jag en design för i vår, och säkert sommer också för jag älskar färgen! 
 

What is lost between us is lost

Eftersom mitt SSO inte funkade bestämde jag mig för att faktiskt ta tag i min design och få den att funka! Exakt som jag vill ha den!
 
Och jag hade ett par problem, de var riktigt jobbiga, men nu är den klaaar! Och headern också, jag använde en gammal bild och det blev superbra.Temat är rosa, det stod mellan rosa och blå, sedan hittade jag den perfekta bakgrunden till rosa. Men blå hade varit enklare, då hade jag inte behövt göra om ikonerna. Men whatever. Så dagen har spenderats åt kodning, kodning och kanske lite mer kodning. Så nu ska jag äta mat, sedan ska jag ut, och sedan göra något annat än att koda på ett bra tag. Det är så himla svårt att få alla koder att lyda :(
 
 

Åh vad jag blir sur

Tänkte logga in och levla Sune, men NOPE, såklart ska Chrome frysa varje gång jag försöker logga in... Det blir väl att fortsätta med designen.
 

We got the fire - and we gonna let it burn

Jag har börjat på min nya design, eftersom jag insåg att snart är vintern över - YAAAAY - och min design är väldigt vintrig. Dock kan jag inte fota headern osv förren det är ingen snö kvar, så jag väntar med det. Men jag vet vad temat ska vara och jag ska hitta en ny grunddesign då grunden jag har just nu spunkar en del! Wish me luck.
 
EDIT: Jag är verkligen sämst på att hitta bra grundar så jag ska behålla denna men försöka att göra om det... en hel del..

2014... please be awesome

Jag skrev ju inget igår, var väldigt trött. Jag känner mig för tillfället lite ur gängorna, vaknade halv två inatt och har inte sovit sedan dess. För en timme sedan gav jag upp, lämnade min säng och gjorde kaffe. Jag hoppas att det blir en trevlig uppdatering idag som får igång min spellust lite, är rent ut sagt urtrött på både datorn och Starstable efter överanvändningen den senaste veckan!
Idag kommer bloggen vara off igen, ska se på alla LOTR filmerna med mina kompisar och antagligen sova också, man orkar inte så långt om man bara sovit två ochenhalv timme.. men så snart skolan börjar kommer jag nog blogga mer ofta, det är helt enkelt så att då blir bloggen ett roligt tidsfördriv istället :D 
 

What does 2013 say?

Om man ska sammanfatta sig kort så är det faktiskt ganska mycket av detta som var just poppis under 2013.. Har alla en trevlig natt? :D