- Siri Moonbear

Varje. Gång

Jag borde lära mig av mina misstag men det går inte så bra ;D Idag när jag loggade in var Myra också inloggad så vi båda drog runt och kollade på hästar. Vi började vid paddockön och sprang sedan runt och tittade på ett flertal hästar. 
Dock så fastnade vi i Fort Pinta, och sen ville Myra titta lite på Winnie, hon funderar nämligen också på en sådan häst. Och visst är de snygga! (vaddå manlig?!) Jag försökte även klä mig exakt likadant som Myra, lyckades med allt utom tröjan :D 
 
Det slutade (som vanligt) med att jag köpte en häst. Sunflyer heter han. Nån som vågar gissa smeknamn och färg? :D (Alva och Gunter får inte gissa!) Min datormus gillar inte mig idag så jag hoppas jag kan fixa iordning historia och karaktärsblad imorgon :D Och som Myra säger...
 
 

save me from myself

»Have you ever loved someone so much, you'd give an arm for?
Not the expression, no, literally give an arm for?
«
- Eminem, When I'm Gone

If you trying to save me, stop holding your breath

Kom hem från några timmar sedan, är dock supertrött så har tagit det ganska lugnt. Spelat lite, redigerat, ska kolla lite på film. När tomten försvinner ska jag lägga upp en bild på alla mina presenter, så borde börja med det men orkar inte x) Sen har jag massa saker jag vill skriva om, men orkar inte! Så himla jobbigt. 
 

10 snabba om... Sally

1) Om du rör hennes hovar får hon panik, vilket är lite irriterande.
2) Hon är inte en så bra hoppare, och hon vill inte heller gå ner i form och kanske länga på traven. Utan hon föredrar lugna ridturer i skogen eller på De Bortglömda Fälten. 
3) Sally trivs bra med kor och får, men inte så värst bra med andra hästar.
4) Sally har svårt att lita på flera, och det är därför hon hänger efter mig och Loke hela tiden.
5) Hon har mycket lätt att rymma, för hon är mycket vig och kan lägg krypa under staket eller fibbla upp lås med tänderna.
6) När hon tröttnar på träns så får hon på något magiskt sätt ALLTID av sitt. Jag vet inte hur hon gör, men hon lyckas alltid slita åt sig tyglarna och sedan trampa på dem så nackremmen går sönder. 
7) Sally har stor potential att bli en soulriderhäst, eftersom hon har varit en av Jorviks vildhästar, och alla vet att de är magiska (Jorvikiskt Varmblod, Starhästar, Jorvikisk Ponny)
8) Sally blev döpt av Günter
9) Sally är mycket envis, men hennes glada lynne gör henne till stallets lilla solstråle (för mig...) 
10) Hon får panik varje gång Loke lämnar stallet och då är det inget som hindrar henne från hoppa ur boxen och följe efter (förutom en stalldörr... men den går ju alltid att sparka upp)
 

10 snabba om... Zpiroh

1) Zpiroh tycker naturen är superläskig då han i princip växt upp i en paddock.
2) Zpiroh har aldrig varit sådär superbra på att hoppa.. dressyr är han däremot mycket bättre på.
3) Han är en lugn kille som kommer överrens med nästan vem som helst. 
4) Han har dock väldigt dåligt självförtroende och därför behöver man berömma... hela tiden...
5) I boxen kan han acceptera att man myser med honom i typ 5 minuter, men sedan fattar han att han inte kommer få godis. 
6) Man måste alltid binda upp honom när man borstar/sadlar etc, annars går han runt.
7) Han sparkar när man borstar honom, och det hjälper inte att säga till. Tro mig, jag har försökt. 
8) Han blir lätt rädd när han inte har staket runt sig och är på stora öppna ytor, men skogar är också väldigt läskiga.
9) Zpiroh behöver röra sig ofta för att må bra, och tål inte överdrivet mycket gräs. Därför går han i en ganska nedbetad, men stor, hage.
10) Zpiroh är nästan omöjlig att fånga i hagen om man inte tar in alla andra först... då står han och gnäggar och vill komma in.
 

Vinterryttaren - bilder

Hade lite bilder från vinterryttaren på datorn, så jag lägger upp dem nu :D Har valt dem på Bella och Raven eftersom bilderna på Mister tycks ha försvunnit! De blev tyvärr sparade i JPG format då jag råkade byta på Bandicam, därav den dåliga kvalitén.
Bella
 
Raven
 
 
 
 

Tjingeling!

Bestämde mig för att uppdatera här snabbt innan jag drar! Jag åker till Talinn med kryssning nu (precis efter att sett Life of Pi med skolan.. mysigt..)! :D  Jag har precis packat och så, druckit lite julmust och ätit lite bullar. Jag loggade in lite snabbt i morse och fixade stallhjälpen och gjorde juluppdragen. Så nu klarar mina hästar sig i 3 dagar utan mig ^^ Har tidsinställt lite, inte så mycket tyvärr, men det är lite bilderfrån fanficen, 10 snabba om Zpiroh och Sally, ja typ det. Men jag bloggar ju inte så mycket i vanliga fall så man kan väl säga att det är den vanliga uppdateringen x)
På franskan idag tänkte jag på smeknamn till framtida hästar. Har 2/3 klara, men vad ska Rosedancer ha för smeknamn? Jag vill ju helst inte ha "Rose" eller "Dancer" men har lite svårt med det.. Har någon något bra förslag? :D

Vinterryttaren del 5

Linda red Mister för tillfället, hon ville ta reda på vad han behövde träna på. Jag själv tittade på, försökte lära mig av att se hur hon gjorde. Hon var sjukt duktig, och Mister såg ut som en helt ny häst när han hoppade; han var inte längre den rangliga hästen med 0 utstrålning. Hans man var rufsig och han trampade på stället och slängde med huvudet - som vanligt alltså - men hela han utstrålade genuin glädje. Linda satt enkelt av och räckte mig tyglarna. 
"Han är jättefin, han drar bara upp huvudet lite mycket mellan hinderna. Har du funderat på en martingal?" sa hon vänligt och jag nickade eftertänksamt. Jo, en martingal var nog en bra idé. 
 
Mister flög enkelt över det sista hindret i tidshoppningen och galopperade sedan i mål. Det hade bara gått bättre och bättre sedan jag satt på honom en martingal och nu log Henry mot mig. Bakom honom stod Nadja med sin systemkamera och kollade igenom bilderna hon tagit.
"Nå?" frågade jag upplivat. 
"Du klarade det med 10 sekunder till godo. Vet du vad, jag råkar veta att Alex ska till Pine Hill, varför inte dra dit tillsammans med henne?" sa han. Jag nickade och skrittade ut på spåret för att skritta av Mister.
 
Alex och Tin-Can skrittade bredvid mig, båda våra hästar var pigga för solen sken och det var ganska varmt för en gångs skull. 
"Så, hur ska du försöka komma in i laget då? Mr. Sands är ganska snobbig.." började Alex. Jag ryckte på axlarna, jag hade faktiskt ingen aning. Jag hade hittat mosters gamla tävlingskläder och hade med dem i en ryggsäck, men annars var jag helt oförberedd. Snart såg jag byn på andra sidan floden och började spana efter stallet. När vi var vid bron pekade Alex längst stigen.
"Följ den här stigen så kommer du till Pine Hill - stallet. Där finns säkert någon som vet något om Dietrich" sa hon och styrde över bron. "Lycka till!"
 
Medans jag skrittade längst floden, mot stallet, funderade jag över vad Alex skulle göra i Pine Hill, det snobbigaste stället i hela vinterdelen. Men snart uppenbarade sig stallet framför sig och jag blev helt överväldigad. Det var vitmålat, och mycket nyare än de andra stallen. Det skulle förvåna mig om det ens luktade häst där inne. Jag kunde se några andra tjejer i röda och blåa kavajer på stallplanen, och alla kastade snobbiga blickar åt mitt håll. Jag hoppade av Mister och gick fram till en man i grön rock.
"Hur ska man komma med i Dietrich?" frågade jag. Han vände sitt ansikte mot mig och det var något fel. Jag blev genast nervös.
"Jag.. inte prata.. om Dietrich Horse Show. Herrgården.. prata" sa han med entonig röst. Jag nickade och hoppade snabbt upp på Dietrich, skänklade på och galopperade tillbaka längst stigen, mot bron. Herrgården låg om man följde stora vägen. Jag drev på Mister lite till. Jag hade en känsla av att om jag inte skyndade mig så skulle jag inte ha en chans att vara med i Pine Hills hopplag.
 
 

10 snabba om... Loke

1) Loke är väldigt obalanserad i hoppningen och bockar gärna efter hindrena för att återfå balansen. 
2) Loke är väldigt skygg i början och anförtror sig bara åt några få personer. Efter ett tag börjar han dock gilla en, och då blir han mycket kelig, nästan som en hund (han är så IRL också!)
3) Han öppnar ALDRIG munnen.... Man får muta med godis. 
4) Han älskar att vara ute i naturen, helst med andra ponnys, och galoppera snabbt är favoriten. 
5) Att träna NH är min och hans hobby! Att följa efter mig utan grimma och grimskaft och löshoppa i naturen är bara några av de galenskaper jag och han har prövat.
6) Jag litar på Loke till 100% och han har aldrigt försökt kasta av mig (om man räknar bort 2387247 bocksprång)
7) Loke kommer alltid när man ropar i hagen.
8) Han och Ember kommer väldigt bra överrens, och Ember skyddar Loke från allt som kan vara farligt. 
9) Loke tar hand om Sally som om hon var hans lillasyster, och de är väldigt söta tillsammans.
10) Loke tycker stenmurar och brevlådor är typ det läskigaste som finns.
ps! 8/10 fakta är taget direkt från verkligheten.. det är inte så svårt att fatta vilka som inte är det
 

Dagens Julklappar

Det var så himla kul att få julklappar :D Det påminner mig lite om hur jag har den hemma, en presentskalender. 
 
Dessa 5 (+ 5 picnickorgar) fick jag idag! Högtidsuppdateringar är numera det enda som fyller på min gaderob - den fick sig en rejäl utökelse idag ;D På fredag, enda dagen då jag inte kan logga in, hoppas jag att Anna hinner logga in och göra juluppdragen :D (blev av med ca 1000 js idag på kläderna... vilket också vart allt jag hade... opsie)

10 snabba om... Sissi

1) Från början skulle Sissi heta SweetSilver och kallas Silver, men det blev ändring i planerna när man inte kunde döpa dem till det.
2) Sissi är mycket begåvad - det är bara det att hon är ganska lat också.
3) Sissi börjar springa när hon inte orkar arbeta. Hon kan även bocka och kasta sig åt höger och vänster.
4) Jag har tyvärr skämt bort Sissi, eftersom hon är min prinsessa.
5) Hon blir lätt rädd för småsaker och kan hoppa ur skinner för typ - ett löv.
6) Sissi är den enda av mina hästar som har en medryttare - Myra Gunther Riverfall erbjöd sig hjälpa mig med henne! :D
7) Jag red in Sissi alldeles själv, vilket lyckades ganska bra, med några undantag (se ovan ↑)
8) Sissi är väldigt väluppfostrad när man sadlar och tränsar, vilket är väldigt skönt. Dock kan hon sparka och sura lite när man borstar under magen. 
9) Sissi ÄLSKAR att gosa. När hon är på det humöret kan hon trycka in nosen i ens mage och kräva att bli kliad under manen. 
10) Strukturerat gillar hon. Hon blir lätt rädd om man bara rusar omkring, men en och annan galopp är kul och då bockar hon gärna lite. 
 

Siri & Loke

 

#drawings

En av mina favoritaktiviteter under en SO, Fysik eller mattelektion är att rita hästar. Brukar oftast fota och slänga upp på Instagram (numera med en vattenstämpel, eftersom flera fått sina bilder stulna). 
 
Några få gånger har jag ju också visat bilderna här på bloggen, men nu tänkte jag att - varför inte lägga upp några till? :D 
På de flesta av mina bilder kan man fortfarane se vissa stödlinjer, men jag har ju inte så långt tid på mig att bli klar med dem x_x
Detta är, tro det eller ej, mitt första försök att rita en liggande häst. 
Och ett kallblod vars man och svans jag blev sjukt nöjd med. Det skulle bli sjukt kul om det kom kallblod till spelet, alltså riktiga kallblod. Som var lite tyngre än resten av hästarna, Frieserna och Andalusierna ser ju ganska lätta ut ändå.
Och för att svara på en fråga jag fått många gånger - ja jag ritar bara hästar när jag ritar av egen vilja. Men sådär ↑ ser det ut om min bildlärarvikare ber mig tolka dikten "Somliga Dagar" som för i övrigt går typ såhär:

Somliga dagar går allt så lätt.
Solen skiner och talen blir rätt.
 
Spelar man kula vinner man bums.
Rasten är rolig och maten är mums.
 
Andra dagar  går allt på sne.
Försöka med något är ingen idé.
 
Man glömmer och tappar,  blir sist och sämst.
Man ramlar på gården och slår sig hemskt.
 
Nu hoppas jag på en somlig dag!

Jag tänkte rita en helt annan bild först, men det var för svårt och jobbigt så jag ritade en Weeping Angel istället. Nu när jag tittar på den påminner klänningen lite om Avalons kappa, ehehe.
 
Nu spårade detta inlägg totalt men meningen var ju att visa lite bilder jag ritat, så there u go :')

10 snabba om... Winnie

1) Winnie är ganska blyg och avståndstagande när man precis mött henne, men när man lärt känna henne är hon världens mysigaste och kan gosa i timmar.
2) Winnie älskar att få sträcka ut helt och hållet på en äng och bara galoppera allt vad hon kan.
3) Sen en transportolycka i Holland är Winnie huvudskygg och är därför supersvår att fånga i hagen samt att tränsa.
4) Vatten är Winnies stora skräck och hon tvärstannar från full galopp än att riskera att blöta fötterna. 
5) Winnie har - konstigt nog - varit skendräktig 2 gånger! Hon har även försökt "sno" andra stons fölungar. 
6) Winnie går helst med yngre hästar i hagen då hon är van att bestämma (och så gillar hon att ta hand om andra)
7) Winnie har aldrig, under det halvår jag ägt henne, bockat, skenat eller försökt kasta av mig. Hon är en mycket stabil häst.
8) Winnie har naturlig talang för att hoppa
9) Winnie föddes upp på Welfares stuteri i Holland.
10) Winnie var inget planerat köp utan hon hamnade i mitt stall av misstag - men det har jag aldrig ångrat.
 

Oh dear boy I wanna follow you

»Go dance in the waters of all the tears we cry
Oh boy, you're fine, do you remember old times?
«
Satt och lyssnade på musik samtidigt som jag fiskade, och plötsligt fick jag den här bilden i huvudet när jag lyssnade på texten till Dear Boy av Avicii. Och den blev bättre än jag någonsin kunde drömma om, typ exakt som jag ville ha den :D 
 
Bilder jag använde:

Shall I?

Jag och Anna i våras/somras
Färgade håret vinrött idag, och är verkligen sugen på att byta i spelet - om det inte vore för att jag sparar till en häst. Så när jag sparat klart till den hästen (om 3 veckor) kommer jag kanske byta. Dessutom blev mitt hår ganska exakt som det ser ut i spelet! 
 
Så kan jag passa på att lägga ut lite bilder på hur det ser ut - bättre, sämre eller lika snyggt? :>
Före ↑
Efter ↑
Jag är fullt medveten om att kvalitén på min datorkamera suger + att de antagligen inte är särskilt SSO relaterat alls att visa de där bilderna men eh.. x) Sålänge det inte skadar någon är det ju okej ^^

10 snabba om... Ember

1) Ember är en riktig avkastarkung och den enda som ridit honom på två år är jag x)
2) Från början var Ember bara en galopp/westernhäst, men det senaste året har han blivit en allroundhäst. (som fortfarande älskar galopp mest).
3) Jag har alltid tänkt mig Ember i stubbman - skulle det komma till spelet skulle jag byta på 0,1 sekund
4) Ember har, tro det eller ej, tre avkommor. Dock är inte jag ägaren xP
5) Ember är inte så värst sällskaplig i boxen och vill mest få all rykt mm överstökat
6) Ember har nerver av stål och skulle kunna göra vad som helst för mig - han är ju min soulriderhäst. Vi har ju vårat speciella band :D
7) Embers förra ägare bor i Spanien och han har en väldigt turbulent historia där han flyttar runt hela Europa inom loppet av 5 år. 
8) Ember är uppfödd på Jorvik, jag vet dock inte vart han föddes eller vad hans föräldrar hette.
9) Det bästa Ember vet är att galoppera omkring på jorvik och göra absolut ingenting.
10) Ember har väldigt mycket självförtroende och han vet att alla avgudar hans blåa ögon. Så han använder dem ofta för att få igenom vad han vill.
 

Vinterryttaren del 4

Det blev tillslut Nadja, en av mina vänner i byn, som fick följa med när jag skulle titta efter en ny häst. Lisa skulle på någon galopptävling, Linda och Alex skulle följa med och stötta henne. Jag tittade ut genom bilrutan och undrade varför de inte bjudit med mig. Varför Lisa hade gett de två andra den där blicken som sa Håll bara med
"Belle? Belle! Vart försvann du?" frågade Nadja och jag skakade på huvudet och log mot henne.
"Förlåt, jag är bara lite nervös. Jag vet ju inte vad jag kan förvänta mig" sa jag och det var ju delvis sant. 
 
Moster stannade bilen och vi steg ut. Jag var förvånad över hur vackert - och VARMT - det var här i Höstdelen. Efter att ha levt ett halvår med snö och kyla var det helt underbart att kunna se gräs och löv igen, och vinden var inte lika bitande, även om vi var på ett berg.
"Hejsan! Det är jag som är Monica. Välkomna till Hillcrest" sa en kvinna som kom framskyndande. Hon var väldigt lik Henrietta i utseendet, samma bruna hår och ansikte. De hade kunnat vara systrar. 
"Hejsan" svarade jag och log nervöst. Även om jag hade blivit självsäkrare när jag lärt känna fler människor i vinterdelen så blev jag ändå blyg.
"Så det ni som ska titta på Risegårds Maestro?" frågade hon glatt och jag nickade. När vi, det vill säga jag, Nadja och Monica, gick mot stallet berättade Monica om Maestro. Han var 8 år gammal, en Gelderländare och tydligen urbra på att hoppa. Men jag kunde inte låta bli att undra varför han hade blivit kvar när alla sökte häst till Dietrich.
 
Risegårds Maestro, eller Mister som Monica kallade honom, var mycket högre än Raven och ganska ranglig med långa ben och smal kropp. Han hade 4 låånga strumpor och en bred bläs, och hans fuxfärg var inte lycka gyllene som Raven, han var mer en... smutsfux. Jag och Nadja tittade lite tveksamt på varandra. Hans yttre var inget att skryta om. Som tur var såg inte Monica blicken vi växlade, för Mister verkade vara en av hennes älsklingar.
"Så, vill du provrida?" frågade hon glatt. Jag nickade, det kunde ju aldrig skada. 
 
"Vi har ingen paddock här men nere i skogen finns lite hinder, det är bara att testa dem" sa Monica och klappade Mister på halsen. Jag nickade och försökte sätta foten i stigbygeln. Det krävdes mer vighet än jag var van vid men jag kom upp utan några missöden. Så annorlunda det var än att rida Raven! Även om hans rygg inte var så bred hamnade mina fötter bara precis under sadeln, och Nadja fnissade till, så jag hoppades jag inte såg ut som en myra på hans rygg. Hans hals var längre än Ravens och hans man längre. Jag nuddade försiktigt hans sidor och han började genast skritta. Ja, han var iallafall lyhörd. Jag skrittade nerför berget och tittade ut över skogarna i Höstdelen. Någon gång borde jag åka hit med Raven - galoppera i skogen utan att oroa mig för isfläckar. Hur snabbt jag ville. Hoppa hinder i naturen. Han skulle älska det. 
 
Mister var onekligen en fin häst att rida. Han sökte sig inte ner i form, men han var lyhörd och pigg. Snart uppenbarade sig en stock på stigen. Jag la en volt och fattade galopp. Mister ökade takten och flög enkelt över hindret. Han hade inte Ravens stora språng, och jag kände att han var beredd att svänga redan i språnget. Nästa hinder var en grind. Utan att tveka manade jag på Mister.
 
Väl tillbaka i Hillcrest log jag stort och Mister taktade och slängde med huvudet.
"Han var underbar!" sa jag till Monica. "Jag vill jättegärna köpa honom!"
 

10 snabba om... Mig

1) Jag har ridit sedan jag var 5½, alltså i snart 9 år.
2) Jag har aldrig haft en egen häst offeciellt, MEN jag har Loke som är min i allt utom papprena :)
3) Min favoritsysselsättning när jag inte rider eller spelar/skriver på datorn är att fotografera, rita eller redigera i photoshop.
4) Jag har bott i Stockholm hela mitt liv men är född i Skåne.
5) Jag tycker hallon är godare än godis och äter det varje dag. Jag skojar inte.
6) Att läsa andras konspirationsteorier är så jäkla kul, men jag är verkligen dålig på att skriva det själv.
7) Jag svär mer än jag borde. Inte i spelet eller på bloggen, men irl. Min pappa gillar inte det och det är en av anledningarna till att jag och han nästan aldrig klarar en vecka utan att bråka. 
8) Jag har sjukt dåligt självförtroende, och det smittar av sig på allt jag gör. Jag har extremt svårt att posta fanfics exemplvis, eftersom jag tycker att de är sjukt dåliga. Samma sak med egenfotade bilder och redigeringar - allt jag gjort själv. För att inte tala om hur jobbigt det var att lägga upp IRL bilder på mig själv.
9) Jag försöker alltid vara den vän jag alltid själv velat ha, men det funkar ju inte alltid. Tyvärr. 
10) Sen jag kunde tänka har jag velat bli veterinär, men nu på senare år har jag faktiskt funderat på att utveckla spel. Typ StarStable. Heh.
 

Hold my hand, and we'll never be afraid again

Tänkte på en sak tidigare idag, när jag satt och skrev 10 snabba om Mig. Jag började tänka på SSL. Och nivåerna. Och att vi faktiskt har några nivåer gemensamt. Tillexempel den när man ska rädda Starshine vid DC basen. Nästan likadant - ens häst är där och man ska rädda nån. Så kan vi tänka att vi kommer få fler banor från SSL?
 
Det hade varit väldigt roligt. Att kanske bli jagad genom skogen igen? Att klättra längst bergsväggen för att komma till stenringen. Att vara i Pandoria. Att leta ledtrådar i Pine Hill (hoppas det fortfarande finns ett hål i muren!). Det finns så mycket jag skulle vilja göra. Även om det är högst osannolikt att detta skulle inträffa, kan man ju alltid hoppas. Och teamet har ju uppfyllt önskningar förr. 
 
Även om de senaste huvudstoryuppdragen inte har varit riktigt som jag önskat så har de varit supercoola, javisst. Sprickor. Men, jag hade föredragit lite kortare uppdrag. Som man inte behövde bygga rykte med. Men jag kommer nog först börja göra sprickor när jag verkligen behöver x.x Och då, som en liten bonus, kommer jag inte ha fullt av folk omkring mig när jag gör dem. 
 
Det jag menade med det här inlägget var att jag gärna skulle vilja ha lite uppdrag från SSL, och att jag inte gillar ryktesuppdrag, men att de senaste huvuduppdragen varit ascoola! 
 

I am flying, my heart is taking over

Har fotat alla mina hästar, håller på att fixa tyglarna och klippa till och förminska nu. Funderar även på att göra 8 tidsinställda som ska innehålla fakta om först mig och sen om en av mina hästar per dag. Hade faktiskt varit ganska kul, och så blir det iallafall ett inlägg per dag x)
För i övrigt är jag dödstrött, hoppade idag på ridskolan och red en ganska (en underdrift) pigg häst. Trodde hon skulle gå umkull ca 10 gånger. Funderar även på att ta med mig systemkameran och fota lite nästa gång jag är där. Nu kom jag och tänka på att jag ska på kryssning nästa tors - lör, så får fixa lite fler tidsinställda denna vecka :> Så jag tror jag kan lova att uppdateringen blir hyfsad veckan som kommer :D

Vinterryttaren del 3

Några månader senare hade jag och Raven blivit en av de bästa ekipagen i Jorviks Vinterdel. Det var bara tidshoppningen vi hade kvar att klara. Fuxvalacken var på sitt bästa humör när vi skrittade in i Anvil Bays ridhus, och Henry väntade på oss. Hindrena var 120 cm höga, och det var många snäva svängar. 
 
Jag fattade galopp och styrde mot första hindret. Men Raven rev, han kunde helt enkelt inte hoppa så högt på första hoppet. Jag svalde klumpen i halsen och satsade på nästa hinder, bara ett galoppsprång bort. Han flög lätt över, men kunde inte ta svängen till nästa hinder och kom snett, och rev. Redan 20 sekunders pådrag. 
"Belle, jag beklagar. Raven är alldeles för dålig på första hindret" började Henry. Jag bromsade min lilla valack med en klump i magen.
"Men kan man inte träna bort det?" försökte jag. Henry skakade på huvudet.
"Han tar för stora språng dessutom. Och så är han för långsam. Du kommer aldrig kunna delta i Dietrich med honom". Hela min värld gick i kras. Alla hade sagt att Dietrich var inom räckhåll. Linda, Alex, Lisa, Katja, Jessica. Jag fattade kort galopp och galopperade ut ur ridhuset, kunde höra Henry ropa mitt namn men jag orkade orkade orkade inte lyssna. Jag skulle aldrig någonsin sälja Raven, han var min lilla kille. Precis då stannade han, och jag gled ur sadeln, helt orkeslös. Lutade mig mot hans hals, andades in lukten av häst.
"Belle?" hörde jag en röst. Jag drog ett ostadigt andetag och vände mig om. Där stod Starshine med Lisa på ryggen. Jag försökte le men tårarna fortsatte rinna nerför kinderna. 
"Belle? Vad har hänt? Har du ramlat av Raven? Vad.." började Lisa oroligt, satt av Starshine och kom fram till mig. 
"Det är okej.. Det är bara att.. att.. Jag och Raven kommer aldrig komma till Dietrich" snyftade jag. Det kändes så himla fånigt att jag var så besatt av den här tävlingen, men det hade ju varit min dröm i flera månader. Min och Ravens dröm. 
"Belle..." mumlade Lisa och kramade mig. Jag började gråta helt hysteriskt, hela min kropp skakade och kinderna blev varma av tårarna.
 
Jag satt i den lilla stugan med en filt runt mig och en kopp varm choklad i händerna. Det var en av stugorna man kunde övernatta i om man var ute och red på natten. Utanför gick Starshine och Raven i hagen, och mitt emot mig satt Lisa. Vi hade pratat om allt möjligt i drygt två timmar nu, antagligen för att jag skulle bli gladare. Men nu hade tystnaden sänkt sig. Lisa drog en hand genom det spretiga röda håret och bet sig i underläppen. 
"Men du.. Om du jobbar hos Henrietta ett tag kan du säkert köpa en ny häst" sa hon helt plötsligt. Jag stirrade på henne.
"Va?"
"Jomen, kolla. Du har ju sparat väldigt mycket pengar, hur mycket var det? 10.000? En bra tävlingshäst kostar 15.000, du kan säkert tjäna 5000 om du jobbar hos Henrietta i en månad. Hon ger väldigt bra betalt" fortsätta hon. Jag var stum. Den möjligen hade inte slagit mig. Det var tre månader kvar till Dietrich. Jag skulle hinna lära känna en ny häst. Hoppet tändes i mig.
 

Love you more

Jag är inne i en skrivarperiod, har skrivit klart fanficen om Belle, har börjat på en ny som främst handlar om Ravens historia, och planerar att skriva en tredje som handlar om Ravens första skötare. Fast jag kommer nog aldrig skriva den, om jag känner mig själv rätt xP 
 
Men, nu ska jag skriva lite till ;) Har bara loggat in lite snabbt på SSO idag och skött hästarna, haft en helt galen huvudvärk! 

Siri Testar; Planet Horse

För några dagar sedan laddade jag ner ett demo av Planet Horse. Det är ett väldigt kort demo om man gör alla uppdrag direkt, men drar man ut lite på det kan man spela lite längre och upptäcka saker på egen hand. Så gjorde jag ;D
Spelet börjar med att man ska välja häst. Man kan välja på 5 vanliga raser; Selle Francis, Anglo-arab, Arab, Akhal Teke och Mustang. Varje häst har 2 eller tre olika färger;
Selle Francis: Brunskäck, Musgrå, Brun
Anglo-Arab: Fux, Musgrå, Brun
Arab: Svart, Musgrå, Brun
Akhal Teke: Palomino, Musgrå
Mustang: Tigrerad, Musgrå
Som man ser finns det typ en "speciell" färg per ras. Resten är likadana. Men, förutom att välja grundfärg kan man även lägga till bläsar och strumpor. Man väljer om hästen är ett sto, en hingst eller en valack, temprament och namn. De 4 olika tempramenten är AllroundhästStark hästHoppare och Snabb häst
 
Men, förutom de 5 vanliga raserna finns två speciella; Zebra och Enhörning. Dessa har bara en färg men det är det enda som är speciellt. Och så ser de såklart lite annorlunda ut. 
När man skapat sin häst är det dags att börja rida! Man får först lite instruktioner, som att man ska samla kottar. Men, man kan skita i uppdraget och rida runt istället. Klarar man alla uppdragen (3 st) är demot slut nämligen. Man är utomus, och det finns nerhopp och man kan samla hästskor.
När man får guld i saker (samlar kottar, hästskor etc) får man pengar som man kan köpa utrustning för. Det mesta är ganska billigt tyckte jag, dock svårt att hitta saker som matchar. Men jag har kör ju bara demot ^^
Det finns även en hoppbana i Demot, vilket är kul. Det är inte avancerat, man ska bara klicka samtidigt som hästens hovar nuddar tre "knappar" (se bilden lite längre ner ↓). Om man missar mer än en knapp river hästen, annars hoppar den perfekt över. Kommer man för snett mot hindret vägrar hästen, vilket visas som en liten film (dvs, man kan inte styra). Det ser verkligen verklighetstroget ut tycker jag, men det gör sig inte bra på bild x(
(1. Knapparna, 2. Rivning, 3. Vägring)
Grafiken i spelet är väldigt bra. StarStable slår det med hästlängder, men det måste vara svårare att göra ett fint realistiskt hästspel ^^ Omgivningarna är supervackra, och när man rider ute så kan man se små detaljer som kossor, broar och blommor. Ljuden är mycket bra också, rider man över en stenbro hör man hovar mot en stenbro. 
 Ryttaren är ganska stel och tyglarna har sitt egna liv, men på det hela taget är det ett vackert, enkelt hästspel. Man blir ju lätt bortskämd med SSO som har en spännande huvudstory, små uppdrag som är roliga, bra grafik. Iallafall jag glömmer bort att 90% av resterande hästspel handlar om att tävla och man får inte rida omkring om man vill. Men, skulle man vilja spela ett spel där det inte finns så mycket att göra är Planet Horse ett perfekt spel. HÄR kan man downloada Demot och köpa hela spelet.
Finns det något gratisspel ni vill att jag ska testa kan ni bara kommentera vad det heter så testar jag det :D
 
 
 

Its all ever wanted

 

Finn ett fel

De 5 första som gissar rätt får något. Typ en redigering eller en ritad bild eller en länk eller så :)
 

I act like shit don't phase me, inside it drives me crazy

 Vinterryttaren del 2

Jag lät Raven sträcka på benen och hans trav var mjuk och vägvinnande. Han sökte sig nästan genast ner i form och Linda berömde mig.
"Bravo! Han trivs superbra med dig! Ska vi testa att hoppa några hinder?" Jag nickade glatt och styrde mot det minsta hindret. 30 cm. Raven skuttade lätt över. 50 cm. 70 cm. 80 cm. Jag styrde mot en meters hindret, Raven svarade direkt genom att öka farten. Jag kände hur jag automatiskt höll in honom lite, det kändes som om han skulle skena iväg annars. Hoppet var inte det bästa, bakhovarna slog i och bommarna ramlade. 
"Du måste lita på honom och släppa lite på tygeln!" ropade Linda. Jag svalde och la en volt, styrde mot hindret igen. Denna gång höll jag inte igen honom, och vilket hopp! Han bara flög.
 
"Belle, du har inte funderat på Dietrich Horse Show?" frågade moster en dag vid frukostbordet. Jag välte nästan ut koppen med kaffe och bara stirrade på henne. 
"Jo, Pine Hill söker ju en sista lagmedlem. Linda berättade hur bra du var på att hoppa så jag tänkte...varför inte börja träna redan nu?" forsatte hon. "Spring ut till Henrietta och fråga om lite träningsställen vettja!"
Jag drog på mig jackan, hoppade i skorna och sprang hela vägen till stallet.
 
"Henrietta! Henrietta!!!!" nästan skrek jag. Hon kom ut ur stallet, lite smått irriterad.
"Vad gastar du om?!" snäste hon. Men jag log så stort jag kunde mot henne.
"Vart kan man träna till Dietrich?" undrade jag och såg hennes ögon vidgas lite, bara en aning. 
"Jadu... jag skulle tro att Henry Stevenson som brukar hålla till i ridhuset på Anvil Bay kan träna dig i hoppning, och där i närheten har Lisa sin terrängbana. Vid Meanderstallet har Jessica en liten hoppbana och Alex en distansbana, och så har Katja sin Six Bar vid bergen, om du följer den här stigen bara" sa hon efter en stunds eftertanke. 
 
En stund senare var Raven sadlad och klar och jag var påväg till Katja. Six Bar var tydligen mycket lärorikt. Raven taktade, och en kall vindil letade sig in i jackan. Jag huttrade och drev på valacken en aning. Fem minuter kunde jag se en tjej som... var vit? Hennes hår var vitt, hennes kläder vita. Hon red på en vit häst, och när hon vände blicken mot mig kunde jag se att hennes ögon var så ljust blå att de nästan var vita. Nervöst närmade jag mig.
"Hej, jag heter Belle. Henrietta sa att du kunde hjälpa mig inför Dietrich?" log jag och sneglade nervöst på det sista hindret, som var högre än något jag någonsin hoppat.
"Absolut! Six Bar är väldigt ansträngande för hästen, men jag ser att du har litet krutpaket där" sa hon och log uppmuntrande "Det första hindret är 40 cm, sedan höjs varje hinder med 20 cm. Det betyder att det högsta är 140 cm. Det är två galoppsprång mellan varje hinder" 
 
"Klara, färdiga, GÅ!" ropade Katja. Raven började genast galoppera, och jag lät honom välja tempo. Första hindret, andra hindret, tredje hindret. Inga problem. Över fjärde hindret, 80 cm, vinglade han till lite och var tvungen att ta ett halvt galoppsprång innan en meters hindret. Sen kom vi dock rätt och han svävade över 120 cm hindret. Det sista hindret rusade mot mig. Jag ställde mig upp i lätt sits, förberedde mig för hoppet...
det blev tvärstopp. Jag flög rakt in i bommarna, helt utan väst. Kände hur det ryckte i armen när Raven livrädd kastade sig bakåt när bommarna började skramla. Jag släppte tygeln, och han travade bort till Katja. Hon kom framskyndande, med något oroligt i blicken. Jag försökte svälja skammen. 
"Du, det är okej. Det hade varit helt otroligt om du klarat det första gången" sa hon mjukt och jag försökte le tacksamt, och upptäckte att det var lättare än förväntat. Det var något med Katja som gjorde att jag omedelbart gillade henne. 
"Vi testar en gång till, eller vad tycker du?"
 

We both evil in our wayes

Har svettats och haft frossat om vartannat, och inte ätit något annat än en liten piggelin, så har verkligen inte gjort så mycket i själva spelet. Förutom att gå med i en ny klubb ^^ Hittade dessutom precis en video från typ 2010 på mig och min bästa vän, det var sommar och vi var i stallet. Jag träffar henne inte så mycket längre och hon rider inte, det var väldigt sorgligt att se på faktiskt. 
MEN det var inte det jag skulle prata om. Jag har ju jobbat med min nya design. Temat är mörkblått och vitt, och den är ganska klar. Frågan är när jag ska lägga upp den? Idag, nästa vecka, 1a december? Sen ska jag lägga till Google Translate, folk har frågat om det :>

Att flytta kroppsdelar och rita tyglar

Eftersom videorna är lite otydliga då jag har snabbat upp dem så de är hela 8 gånger snabbare än de egentligen skulle vara förklarar jag vad jag gör nedan.↓
 
Jag använder lassoverktyget, en verision av det som kallas magnetlasso. Mycket enklare. För att ge en kroppsdel ett eget lager markerar du vald kroppsdel med magnetlasso och sedan högerklickar du och väljer "Kopiera till nytt lager". Glöm inte att lägga ihop alla lager mot slutet!

This beat is sick

Mår inte så värst bra, den enda anledningen jag släpat mig till skolan de senaste 2 dagarna stavas c a t c h i n g  f i r e. Jag har släpat mig dit, kommit hem, kollapsat på sängen. Det har varit sjukt stressande. Men för att ta igen det har jag tänkt ladda upp en video som visar hur jag flyttar ben... dock har Movie Maker raderat slutet mm och jag pallar inte ta reda på felet ^^ Men man ser hur jag gör så det är väl ok! 
Sen funderar jag på att bli rödhårig igen samtidigt som jag färgar håret vinrött IRL (vilket är på lör/sön), gillar när mitt datajag och jag ser likadana ut :D 
Anledningen till att jag byter färg IGEN är att jag gillar att testa nya saker. Till Jul blire back to brunette.
Här är då mina 3 framtida hästar; Rosen, Charmör och Bläsen/Katta. Katta om det blir ett sto, Bläsen om en valack. Troligtvis en valack dock. Jag är inte nöjd alls med dessa teckningar meeeen nöjet att veta vad mina hästar ska heta border inte vara priveligerat till mina followers på instagram :>

Once upon a time, a few mistakes ago

Jag har inte mått så bra idag, så jag har fokuserat på ett skolarbete och på att tillfriskna lite, därav den dåliga uppdateringen. Och nu ska jag sova, väldigt tidigt för att vara jag men man ska ju få lite bättre vanor nu när det börjar bli mörkt :< Jag återkommer imorgon bitti, men tills dess, ha det bra :D

Vinteryttaren

Så jag bestämde mig för att försöka mig på en ny fanfic! Denna gång med Belle i huvudrollen, och det utspelar sig i Vinterryttaren.

Jag steg ut ur bilen och genast slog hästlukten emot mig. Min moster vinkade och startade bilen, hon skulle tillbaka till Cape Point. Jag hade mitt brunröda hår i en hästsvans och ett par trasiga jeans. En man kom gående mot mig, han hade en brunvit keps på huvudet och ett par jeanshängslen samt röda stövlar. Han såg ut som en äkta hästkarl. 
"Belle! Välkommen välkommen!" ropade han så några av tjejerna i närheten vände sig om och stirrade. Det här var en av min mosters gamla klasskamrater, Eric Lowe, som ägde Meanderstallet. Här drev han även en ridskola. 
Så kom jag på att det var artigast att svara.
"Hej" sa jag tyst och tittade ner på gympaskorna. Eric Lowe började prata om helt ointressanta saker, som hur mycket moster hade tjatat om mig. Jag nickade, hummade, och tittade runt på stallplanen. Såg en tjej som kom ridande på en mörkbrun häst och avundsjukan högg tag i min mage. Jag hade inte ridit på flera år. 
"Belle?" Eric Lowe hade sagt något. Jag vände blicken mot honom och mumlade fram en ursäkt.
"Vill du låna en häst?" frågade han, antagligen för andra gången. Jag bara stirrade på honom. Nickade utan ord. 
 
Jag drev stoet framåt. Bella. Eric hade skrattat åt sammanträffandet men jag hade varit för nervös inför att rida igen. Och när Bella började skritta föll jag direkt in i rytmen. Som om ingen tid hade gått alls sedan olyckan. Jag svalde klumpen i halsen och drev fram Bella. Hon var kanske lite långsam men jag älskade henne ändå för hon var en häst och jag var helt lycklig. En stig bredde ut sig framför mig och jag ställde mig upp i sadeln, fattade galopp. Jag hade glömt hur det kändes att flyga fram över marken. Glömt hur skön vinden var mot ansiktet. Alldeles för snart var galoppsträckan slut och Bella saktade automatiskt in. Jag suckade nästan. En häst som inte gick av sig själv hade varit kul.
 
Flickan på den vita arabvalacken som taktade bredvid mig var Bellas skötare, och hon hade föreslagit att vi skulle till Cape Point ridhuset och hoppa lite. Bella var tydligen "lugn och stabil" i hoppningen. Vilket i princip betydde att hon inte var överdrivet pigg på hoppningen. Vi skrittade in i ridhuset, och det svindlade i magen när jag såg hindrena. Alldeles för höga för Bella. Linda, en flicka jag pratat lite med i stallet, kom fram. 
"Hej på er! Ska ni hoppa?" frågade hon. Vi båda nickade, och jag hann se att Linda sneglade tvivlande på Bella. Jag fattade galopp och styrde mot ett litet hinder på 30 cm. Uppvärmningen hade varit att ta oss hit från Meander-stallet. Det hade tagit ett tag. Bella hoppade inte ens, det blev ett långt galoppsprång. 
"Driv på!" ropade Linda och jag försökte verkligen, men när vi kom upp till 80 cm började Bella riva. Linda bad mig hoppa 30 cm hindret en sista gång och sen skritta av Bella. Jag suckade irriterat och gjorde som hon sa. För Bellas skötare gick allt superbra. Min mobil började vibrera i fickan. Jag tog upp den och läste mosters sms.
Kom till Cape Point stallet. Där väntar en överraskning ;)
 
Henrietta, som drev Cape Point stallet, kom fram när jag kom skrittande från ridhuset. 
"Heej!" ropade hon, glad och förväntansfull "Hoppa av och gå in i stallet du, jag tar Bella!" 
Jag svalde nervöst och gick in i stallet. Där stod min moster med ett stort paket i händerna, som hon räckte till mig. Jag öppnade det och fann ridkläder. Jag kramade henne hårt och log. Hon måste vetat att jobbet hos Eric Lowe inte gav så mycket pengar. 
"Belle, jag vet ju att du älskar att rida, och framförallt att hoppa" började moster. "Eric satsar ju inte direkt på hopphästar och du har ju inte råd att köpa en egen häst" Jag stirrade på henne. Hur visste hon allt detta? Vad menade hon?
"Så jag pratade med Henrietta och dina föräldrar och vi kom överrens om att det var bäst att du... ja, får en helt egen häst!" log hon så stort att jag trodde hennes kinder skulle spricka. Jag var stum, fick inte fram några ord när en liten fux kikade ut bakom moster.
"Är det.. är det där han?" stammade jag. Moster nickade och jag gick fram till fuxen. "Raven". Han var mycket mindre än Bella, men fortfarande inte en ponny. Han var ganska kompakt, och extremt sötoch extremt charmig. Han stack sin nos i min mage och slöt ögonen, och jag kände en glädjetår leta sig ut ur ögat och fick en känsla av att jag skulle trivas riktigt bra i vinterdelen.
 
 

Fullspäckade lördagar

På senaste tiden har mina lördagar varit fulla med saker! Jag rider nämligen 14.00, så typ tolv måste jag ta bussen till stallet för att hinna :< Sen är jag där tills 16 något, för min kompis rider i gruppen efter mig, och 17.00isch brukar jag vara hemma. Sen är det 79% chans att jag måste till min bonusmamma och socialisera där. Dock brukar jag och den äldsta av min bonusmammas döttrar (hon är ett år yngre än mig) hänga ganska mycket så det är väl ok. 
 
Meeeen vad vare jag skulle säga. Jo juste! Att min blogg inte kommer vara väluppdaterad på lördagar. Kanske tidsinställer lite, we will see. Just idag har jag inte haft tid alls då jag försov mig innan ridningen, och sen har hängt ute med några kompisar samt kollat på "Blink" och "Knight And Day" för att kunna sova x)
 
Okej så detta inlägg vart helspårat men whatever, ville mest berätta varför Lördagar inte är en Good Blog Day ^^
 

Nu saknas bara 2...

... eftersom jag avinstallerade alla StarStable för något halvår sen, och nu hittar jag dem inte D;
Jag har hittat och installerat Höstryttaren (Star Stable 1) och Vinterryttaren (Star Stable 2) men hittar verkligen inte de andra två  (dock har Bella Eastlake mitt höstryttaren just nu >:()>.< Dock har jag spelat i 4h nu och är snart klar med spelet! :D Är jäteglad, för tidigare har just Vinterryttaren buggat extremt mycket, men nu verkar det funka :> Så jag ä ganska glad! Fast nu borde jag verkligen sova c:

Til' the lights go out

Det är ju gratis SR helg (Lördag & Söndag) så jag passade på att logga in på mitt andra konto på en engelsk server, där jag har Dragge :D Bytte man på honom till den korta ↑ Sen upptäckte jag hur SNYGG han var och typ spammade bilder på honom ♥ Ni kan läsa mer om Dragge HÄR
Jag hoppas verkligen att man snart kan köpa en häst som ser ut typ såhär ^^ Det är verkligen en av de finaste färgerna på hela på SSO, har tyckt det ett tag nu :< Isåfall skulle jag ha fyra starthästfärger >:D 
Alltså, starthästfärgerna är så fina ändå. Jag har ju Ember som man inte kan köpa, vilket jag är ganska glad över ändå. Hade känts konstigt att se honom stå i ett försäljningstall :s Och så har jag Winnie, som dock har fått kortat man för att bli mer unik (... alla har kort man på den hästen ehehhehe) och så har jag då Zpiroh. Som har den lugnt finaste fuxfärgen på jorden :D
På tal om ingenting så har jag köpt en Sverigetröja på engelska accountet. Liksom bara för att x) Nu skulle jag egentligen bara slänga upp massa bilder på Dragge och sen installera om Vinterryttaren men jag gillar att skriva. Jag har fått tillbaka min skrivarlust!!! Huzzah! 
Dags att avrunda dårå. Ska köra lite Vinterryttaren är det tänkt och kanske fota lite. Om jag orkar. Det är trots allt ganska sent.hehoj goddamnit jag har ridning imorgon bitti 

Coming up

En bildbomb på Dragge är påväg..!

Come on people, we have all seen the sunshine

Avicii - Silhouettes
 

Throwback Thursday

Haha, var bara tvungen >.< Ovan kan man även se anledningen till att jag aldrig kommer byta hår igen ^^ Mitt huvud ser större ut + att mina käkar ser abnorma ut med långt hår x) Dessutom har det håret jag haft sen mars/april blivit väldigt mitt :D 
 
Sen har min klädstil förändrats väldigt mycket. Förr brukade jag klä mig i tävlingskläder väldigt ofta, nu har jag en specifik outfit för varje häst som jag aldrig byter. Jag älskar dem ♥ Fast det har blivit lite svårt att komma på nya till varje häst som kommer... mer rockar åt folket!!!! jag har alldeles för många rockar för mitt eget bästa.. :) Mina första bilder är från Januari i år, så har inga tidigare tyvärr :( 
 
 

I'm stepping out of line

Just nu är jag och ideér inte överrens. Problemet är att ja - jag känner att varken jag eller min blogg duger. Skolan är asaasvår och jag vet inte om jag klarar det, samt att jag helt enkelt är usel på att blogga. Dessutom känns det som jag inte kan hålla standarden på min blogg. Jag läste i en kommentar på någons blogg att det finns olika bloggar med olika "genrer". Åsiktsbloggar, Rollspelsbloggar, Blandade bloggar, Bloggar med folk som kan redigera bra.
 
Och jag skulle så gärna vilja tillhöra första kategorin, men jag kan helt enkelt inte, för jag har inte tillräckligt intressanta åsikter, och är usel på konspirationsteorier. Och när jag inte kan det så börjar jag tvivla på mig själv och så börjar min hjärna upprepa "Din blogg suger den är inte speciell på något sätt". Så just nu vet jag inte vad jag ska blogga om och jag vet inte vad det är för mening med att ens ha en blogg om man ändå inte har några ideér..
 
Nu ska jag sluta skriva för jag klagar bara >.< Men, detta är anledningen till att jag inte bloggar. Bara så ni vet x)

I got the summertime sadness

Är det bara jag som blir helt deppig när klockan ställt om till vintertid? Vintern är verkligen inte min tid på året.
 
På tal om vintern och snö och allt! Ett väldigt relevant ämne som jag vill prata om :D Snön. Jag vet många som är spända på att se den, och jag är spänd på att se om de ändrat den något :D Förra året kom snön 28/11, så jag tippar på att den kommer den 27 i år. Om den ens kommer, vilket jag både hoppas och tror på.
 
Förra året fanns lite saker som inte var så vackra, typ gröna blommor och grönt gräs x) Nu kommer lite spekulationer. Jag tror att det kommer komma en mindre uppdatering nästa vecka, så de har tid att jobba lite extra med snön :D För jag har noterat att SSO-teamet alltid vill göra saker bättre. Som Halloween, MYCKET bättre än förra året. Pumpor överallt ♥__♥ Förra året var det typ bara i SGB och Fort Pinta, har jag för mig.
 
Dessutom hoppas jag på att vi får den gamla julutrustningen OCH kanske något tillägg. Jag hade ju tyvärr inte råd med den förra året, så nu sparar jag till julutrustning ;D På tal om jul, hur tror ni det kommer bli? Kommer det bli som åren innan, i SGB, eller överallt? Jag hoppas att det kommer en julgran iallafall till Jarlaheim :>
Nu byter jag ämne helt abrupt, men vintern är ju nästan här och det betyder massa inomussittande och julmys! Vilket i sin tur leder till att jag hamnar framför datorn och spelar SSO. Som gör att jag bloggar mer. Så förvänta er mer bloggning i vinter!
 

All I want is you

Något jag tycker är sjukt kul, är att göra remakes på gamla bilder jag redigerat. Då ser man hur mycket man utvecklats, som ett litet +. 
 
Oftast använder man samma bild och gör en liknande redigering. Men, idag skulle jag göra en remake på min första fotomalipulation. Dock var det första orginalet sparat i jpg (D:) och inzoomad, och därför hade ORGINALET dålig kvalité. Tänk er då en redigering :s Så jag fick ta en helt ny bild. Vilket såklart inte gick. Man får aldrig en exakt likadan bild. Därför är remaken väldigt olik orginalediten. Men det blir ändå något - siri sommaren 2013 och siri hösten 2013
Jag tycker dock inte det är bockning längre, därför la jag till ett citat - det blir som om Ember dansar :D 
Haha blev inte nöjd alls ;_; Ser inte ut som en remake. En remake SKA se ut såhär;
Men men, allt kan inte bli som man vill. 
 
 
 
 nytt smink! Jag har bytt tillbaka till ett av mina äldsta smink ♥
 
 

when you feel the fire taking over...

Fire ~ Adrian Lux
 

Globalchatten

Av vad jag läst på bloggar är jag inte den enda som är så sjukt trött på globalchatten så det inte är klokt.
Idag fick jag huvudvärk och loggade ut pga allt "skjvnfsdn" som jag var tvungen (ja jag läser alla meddelanden och jag känner mig ensam om jag har chatten nere) att läsa. Ungefär såhär såg det ut;
 ...
Yes, jag har pluggat tyska och är på extra dåligt humör, men jag sitter inte och är arg och spammar och klagar i global, jag slår på en kudde istället, parkerar mig framför datorn och ser på serier. Eller redigerar bilder. Funkar lika bra. 
 
Det jag försökte komma till var att det är onödigt att ge andra huvudvärk bara för att man är sur/trött/arg/ledsen. Kommer någon ihåg Stallchatten?
Om man befann sig i SGB, eller i något stall, blev Stallchatten tillgänglig. Annars var den inte tillgänglig. Det fanns såklart flera brister, men jag tycker nog den var bra på sina sätt.
Det kanske var att SSO var ett lugnare spel då. Men det var i princip ingen reklam, inga bråk, ingenting. Iallafall hur jag minns det, jag kanske har en mer romantisk bild av det. "Det var bättre förr"
 
Men jag tror jag vet varför. Vem orkar rida till närmaste stall för att slänga upp "sirihatarreklam.blogg.se ~ läs mitt senaste inlägg om varför jag hatar reklam" i Stallchatten? Vem orkar mucka gräl om man måste rida till närmaste stall. Om man ville chatta, fick man anstränga sig. Vilket gjorde att de som ville vara sociala var det och de som bara ville reklamera inte orkade anstränga sig. 
 
För visst är det enkelt att slänga upp lite reklam när man måste rida från Jorvikstallet till Firgrove. Visst är det enkelt att att börja gräla med någon om man ändå bara står i en buske i Gyllenbladsskogen. Men hade ni slängt upp lite reklam om det betydde att ni behövde stanna till vid Steves på vägen till Firgrove? Hade ni börjat bråka om ni hade behövt kuta till GåDstallet? Nej, antagligen inte.
 
Global kom ju faktiskt till av anledningarna ovan - du ska kunna springa från Jorvikstallet till Firgrove och kunna prata med någon samtidigt. Du ska kunna stå i en buske i Gyllenbladsskogen och ändå har rätt till en stor chatt. Men väger fördelarna upp nackdelarna? Jag vet ärligt talat inte.
 
Visserligen har jag ju mött många kompisar via Global, men jag hade nog mött dem ändå, för jag hängde en del i Stallchatten. För att avsluta detta, så skulle jag vilja säga att jag vill ha Stallchatten tillbaka. Den må vara rörig när man inte fattar vart alla befinner sig, meen den var så mycket lugnare. Och nya spelare hade någonstans att chatta, att komma in i Communityn. För som nybörjare idag (kan jag säga med erfarenheter från andra konton) är det INTE lätt att komma in i Communityn. Globalchatten har man inte tillgång till och de flesta höglevlade spelarna kan vara ganska otrevliga. (vilket jag redan tagit upp tidigare)
 
Detta var då mitt lilla tillägg i det som Esme och Genevieve redan skrivit om, de skrev om vad man får och inte får skriva i Global. Eftersom de är såpass duktiga på det, så kände jag att jag ändå bara skulle jämföra mig med dem och därför valde jag att skriva om något liknande istället ^^ Mycket text denna gång, men jag gillar mycket text och jag har försökt använda mycket styckesindelning så det ska vara lättare att läsa haha x)
 
ps! jag ska nog inte skriva fler inlägg idag då jag är helst skulle vilja skriva ett långt inlägg om flashback och det vore inte så relevant, så ses nån annan gång ^^

Sovit hela dagen

Jag sov väldigt länge idag. Vaknade några få gånger och kollade bloggar via mobilen, 
men vaknade "på riktigt" 15.00. Sen dess har jag levlat Sally lite, och redigerat bilder. Nu hade jag tänkt gå ut, och ikväll ska jag skriva några tidsinställda. 
Har tänkt fokusera på två hästar som fått alldeles för lite uppmärksamhet; Winnie och Sally. Vi får se hur det blir med det :>
Vildhezten ♥
Anna och hennes appaloosa, gammal bild jag ville göra en remake på. Nu finns det bara en bild kvar jag ska göra remake på, och det är den när Ember bockar i cirkusen. En av mina första redigeringar, och jag gillar posen och allt. Så jag ska försöka göra om den :D 

I got my ticket for the long way round

Ett av mina största intressen i livet är att fota - jag fotar så ofta jag får möjlighet. Även i SSO blir jag glad om jag lyckas få någon riktig snygg bild/om någon redigering blir bra. 
Jag har massa bilder på Loke, såklart, och de betyder allt de månader jag inte får träffa honom. 
Jag har ju tidigare visat bilder på Loke och Muppet, men nu kollat jag igenom bilderna från i somras/september, lade dit lite filter, så nu kommer ni få se dem, varesig ni vill eller inte.
 
De första 4 bilderna är tagna i stallet där Loke bor och alla är väldigt fotade av mig. Den 5te bilden är på Abril Haycakes hund, hon är väldigt väldigt söt och jag älskar henne ♥ Och så den sista bilden är min mormors hund, som jag också älskar väldigt mycket. Såklart. Heh. 
SEEEN måste jag bara visa denna underbara bild som Gynt gjort 
ASSÅÅÅ kolla vad söt jag dör.

Läsvärt inlägg

http://monokerus.blogg.se/sso/2013/november/en-sak-som-jag-inte-tycker-ar-okej.html#comment
↑ Esmeralda Silverforce skrev ett inlägg om Globalchatten, som är så sant. 
 
Hade JAG blivit påhoppad i Global (vilket jag blivit, men inte av 5 pers), och blivit ombedd att ta självmord (vilket har hänt i global), under en av mina deprimerade veckor, hade jag nog varit mycket kapabel till att göra det. Så nu tycker jag alla ska läsa det där inlägget och ta till sig. 

Winnies karaktär

Jag har haft lite tankar på sistonde. Varför är Winnie så... icke speciell? Så kom jag på det. 
Ember är vild men trogen mot mig. Sissi är den bortskämda unghästen. Loke är allroundponnyn. Zpiroh är lite ängslig av sig. Sally är den vilda hästen. Vad är Winnie? Hon har ingen speciell karaktär. Förutom typ at hon är en tävlingshäst som är den perfekta hästen. 
Fast vänta nu. Det är ju ingen karaktär att vara en tävlingshäst, och man får ingen insyn i hur hästen är när man säger att hon går i form hela tiden och är den perfekta hästen. Därför, mina vänner, har jag gjort en sammanställning på vad som är Winnie!
 * Winnie är en aning blyg i boxen men när man känner henne kan man gosa i flera timmar
* Winnie älskar att galoppera över ängar
* Winnie är huvudskygg och hatar att bli tränsad
* Winnie är jätterädd för vatten och skulle aldrig någonsin nudda vatten med hovarna frivilligt
* Winnie har aldrig fått ett föl men har varit skendräktig 2 gånger
 
Det var lite detaljer om Winnie som är ganska värda att nämnas, och som ger en liten letråd om henne. Vem hon är. Sen tycker ju jag då att Winnie egentligen förtjänar en bättre ryttare som typ gillar dressyr, eftersom hon är en superbra dressyrhäst, men jag kan inte släppa henne (selfish human)

Jobbar med lé header

Redigerat bilder till headern, ska nu och rida och sen fortsätte med den förbenade SOn >.< Ska vara klar imorgon, är sjuuukt stressad. (+ATT HELA DOKUMENTET NYSS RADERADES) 

Let things burn to survive

Håler på att testa en ny redigeringsstil, så jag testade med denna bild. Blev hyfsat nöjd, med lite träning kan det bli riktigt bra :D
 
 

You will get over it somehow

Wildchild Adrian Lux

spööken

Jag är nog en ganska elak storasyster :)))
 

Jag är kär

..i Molly! 
Jag har ju länge varit kär i painthästarna men har ju redan min Ember så har varit osäker på om jag skulle köpa en! (dessutom har jag 3 hästar att levla.. heh). 
Men nu kan jag ju rida Molly obegränsat så det blir jättebra för mig :D 
Skulle jag haft den här hästen skulle jag så dränkt den i rosa, det skulle vara sååå snyyyggt *-*
Sen skulle jag skriva på SOn, men det slutade med att jag skrev en kort novell och redigerade en bild till, vi får se om jag lägger upp den x)

So wake me up when its all over

Hittade denna bild på Winnie jag skulle lagt ut på bloggen, men det blev aldrig av. Ganska gammal, Winnie hade ju sin långa man på denna bild :>

Dragge

Kommer ni ihåg Dragge? Hade lite tråkigt idag och bestämde mig för att leta igenom mitt arkiv med oklippta bilder, och hittade dessa tre ↓ På de 2 översta har jag bara lagt på filter och så, men blev nöjd med den sista, även om halsen vart lite failad :D men jag ville redigera den sista och nu när jag tittar på den är den ju helt retard xP
 

Siri Testar; MyStable

Igår googlade jag efter ett nytt spel att prova, och detta kom upp;
Om spelet (från spelets hemsida, översatt till svenska av mig): 
Här kan du äga, avla, träna, tävla och ta hand om din egna virtuella häst! Du kan även se dina hästar i deras boxar. Hur du spelar är upp till dig, du kan vara en fantastisk hästuppfödare eller en superbra tränare, eller bli den bästa av infångare - fånga vilda hästar! Möjligheterna är oändliga. 
 
Vad kan du göra
Det finns så mycket att upptäcka och göra! Du kan ställa upp i tävlingar, besöka och sälja hästar i Hästmarknaden eller Auktionen, gå med i mystablelotteriet för att få chans att vinna miljontals mystable pengar (ms). Du kan även skapa din egna hästtävlingar och fånga vilda hästar!
 
Vad gör MyStable speciellt?
Vårt spel är baserat på verklig genetik. Vilken ras kommer ditt föl bli? Vilken färg kommer hen ha? Hur stor kommer hen vara? Upptäck fantastiska raskombinationer för att producera de finaste hästar MyStable.co.uk någonsin skådat. 
 
Varje häst har unika förmågor och kommer prestera olika när du tränar dem. Vissa kommer utmärka sig i snabbhet, medan andra kommer vara brillianta i uthållighet. Se din träning löna sig när kvalitéföl föds och du vinner massor av tävlingar.

På startsidan kunde man klicka på de olika knapparna för att se vad man kunde göra på spelet, illustrerat med bilder. Dock var bilderna ganska gamla, verkade det som. För när jag skapade ett konto såg det helt annorlunda ut! 
 
Från början har man 10 stallplatser. Man kan antingen köpa hästar eller fånga en. När man köper hästar kan man köpa vilken level som helst, men de kan vara ganska dyra. Man får 15.000 ms (mystable money) från början, men spelet består mest av rutinerade spelade med MASSOR av pengar så det är svårt att komma in som ny. 
Vill man ha en gratis häst kan man fånga en. (Town>Wild). Dock kan man bara fånga level 1 hästar, men man kan ju alltid träna upp dem c: Vill man kunna fånga bättre hästar måste man uppdatera sin Trapper-licens. Detta kostar 10 Credits, och det måste man köpa för riktiga pengar. Jag fångade alla mina 7 hästar x) 
 
Själv tycker jag det är en slags blandning mellan Howrse och Stallet.se. Man får skriva en "Bio" till sin häst, döpa den mm. och man kan se den som en bild när man sköter om den. Spelet är på engelska, perfekt för den som behöver öva sig på hästord på engelska (som jag). 
 
Mina Hästar: (ska starta nytt account så bara 3 kommer vara kvar inom en snar framtid)
kommer stanna
 kommer stanna
 kommer släppas ut i det vilda igen
kommer släppas ut i det vilda igen
 kommer stanna
 
kommer släppas ut i det vilda igen
 
kommer släppas ut i det vilda igen


Har haft SO läxa idag och har inte orkat spela alls x_x Ska logga in senare ikväll och göra dagliga + sköta hästarna. Men nu ska jag fixa lite!
 
 
 

Buggigt värre

Första veckan i Skördebygderna var inte alls lika buggig som jag trott!
Jag trodde det skulle vara mycket fler buggar, att jag som har en ganska laggig dator skulle ha stora problem med det, men SSO teamet var verkligen väl förberedda! De släppte det när de kunde. Några få bugg fanns dock, som att hästarna i hagen stegrade sig. Störande haha c;
Men nu har de åtgärdat typ alla bugg och så, bland annat ett som gjorde att jag inte kunde sköta mina hästar i hemstallet x_x 
 

Bilder från ponnyeventet

Tog ju en del bilder under eventet för det var så himla sött, bara massa ponnys ♥ Har just nu med mig Loke på eventen, men så fort jag är klar med levlingen av Zpiroh ska Sally få följa med på icke-tävlings event :D

...

Jag är på jättedåligt humör idag. Jag vet inte vad det är med mig, är bara så sjukt sur just idag. Har inte hunnit levla, ska göra det ikväll istället. Orkar verkligen inte just nu. Sen har ju då mina tidsinställda för idag krånglat, så alla publicerades nu >.< 
Men har lekt lite i ps, och ska installera Vinterryttaren igen. Kanske spela igenom det. Får se om jag orkar.
 

Spiderpig, spiderpig, does whatever a spiderpig does

watch oout, he's a spiderpig

Flaggor!!

Något som jag gillar är Flaggorna här i Moorlandstallet. De "flaxar" i vinden, och ger stället lite fläkt. Det fick mig att tänka på en sak, i SSL (som jag för i övrigt spelade om för en stund sen) så vajar gräset lite. Hade det inte varit underbart om löven hade prasslat lite, darrat i vinden? Om gräset i SSO hade rört på sig? För jag har för mig att det inte gör det :s 
 
I vilket fall, är ganska trött just nu och jag har ingen aning om hur svårt det är att programmera löv som rör sig (jobbigt antagligen) men det hade gett en mycket mer realistisk spelkänsla :D 

Nikki Sunbear

Jag har ju som bekant som de flesta antagligen inte vet, 4 syskon. 2 bonussyskon och 2 "riktiga" syskon, även om jag gärna nämner alla som syskon. Jag är då äldst, och 2 av mina småsyskon spelar sso; min 10 åriga bonussyster spelar som Nikki Sunbear, och min 7 åriga lillebror spelar som Vilda Moonbear. Och jag brukar ju då hjälpa båda, med uppdrag och etc. Men, idag hjälpte jag Nikki (hon heter inte så irl men nu kallar jag henne så för att x)) att köpa 2 nya hästar. Så jag blev asinspererad och fixade profiler till hennes 4 hästar! (jag har förresten gett smeknamn till alla)

Bert är hennes starthäst, det tog en halvtimme att välja henom. Hen är hennes snabbaste häst just nu, och därför den enda som inte får stå i stallet och damma så mycket. Hen är dock ganska pigg och busig, men fullt ridbar. I stallet är han en vänlig herre, lite gammeldags, men hen har ju börjat bli till åren. Vem vet hur gammal Bert egentligen är?

Sessan är Berts lillasyster, och är en exemplarisk ung kvinna. Sessan är dock ganska intetsägande till personligheten, man kan tänka sig henne som en stram kvinna i grå kostym. Man bara väntar på att hon ska explodera och gå helt bananas. När man rider henne är hon känslig och går lätt ner i form. I stallet håller hon koll på Bert och Molly (↓) när de leker med Ann Britt (som jag nu lånat ut till syrran)

Molly är helt galen. Hon uppfostrades av ett par får någonstans i Firgrove. Senare fångades hon in och reds av Andy. Hon är smidig, och en westernhäst. Molly är den häst jag rider mest när jag får låna henne, så himla vacker :D Hon är dock helt omöjlig att rida, har 100% egen vilja och lyssnar inte på någon annan. Först trodde alla det handlade om att hon hade ont eller en personlighetsstörning, men jag tror det handlar om felaktig inridning. I stallet är hon skygg, och brukar reta Ann Britt genom att ta hennes saker och kuta runt. 

Peggy är egentligen en valack, men Peggy var så himla fint och passande satteh ♥ Peggy är så himla seg så han nästan går baklänges. Han sover 24/7 men någonstans där inuti finns en tävlingsponny... iaf enligt James. Och ni vet ju hur mycket man kan lita på James. Att rida Peggy är jättefrustrerande då han är superseg, och inte orkar lyssna på skänkeln. Kommer han ens fram i galopp är den extremt stötig. I stallet är han oaktiv och sovande, och därför allas gosfavorit. Han älskar att få godis och att mysa (han somnar då).

Det var lite kort om Nikki's fyra hästar Bert, Sessan, Molly och Peggy! Jag ska skriva lite tidsinställda, hade tänkt skriva idag men hade fullt upp igen :I 
 
 

devils gap

För mig hände en rad konstiga saker idag. Jag fick fatal error typ vid Devil's Gap passagen, när jag loggade in var jag vid "Devil's Gap" och var på förbjudet område och skickades hem. o_o 
Men det betyder väl att det kommer snart? Skulle vara asspännande. :D