- Siri Moonbear

2013 sammanfattning

Nu är det 60 sekunder kvar innan klockan slog om och det blivit ett nytt år, 2014. Ett år som för mig kommer innehålla mindre tid för datorn, min femtonårsdag, nian. Och jag känner att jag inte är redo, alls. Men, 2013 har varit ett hyfsat bra år, jag har skaffat många nya vänner, jag har skaffat en blogg, återförenats med mina vänner. Och så mycket har hänt inom SSO, så det är dags för en utvärdering! Dun dun dun..!
Det bästa och sämsta som har hänt inom SSO är att jag började spela igen. Varför? Jag har träffat otroligt många vänner, lärt mig mycket om mig själv, och framför allt utvecklat mitt skrivande! Det dåliga är dock att jag har blivit mindre social på riktigt, och att drama på SSO har fått mig att må riktigt dåligt. Fast fördelarna väger upp nackdelarna och jag kommer aldrig ångra att jag började spela igen!
Något jag älskar med SSO är alla uppdateringarna, och det har varit många underbara i år. Hästuppdateringen, Skördebyggderna, snön! Skulle jag vara tvungen att välja mellan alla dessa skulle det vara nästintill omöjligt, och när jag tänker framåt så ser jag att det finns så mycket mer SSO teamet planerar, och det gör mig superglad :D Men skulle jag få välja EN uppdatering, skulle det bli hästuppdateringen. Ärligt talat är det min absoluta favorit, så många nya, unika hästar och färger! 
Det finns två funktioner som jag redan hyllat på denna bloggen, att byta frisyr på hästarna och stallskötaren! Varför är dessa mina favoritfunktioner? Att byta frisyr på hästarna är så underbart, att kunna ge hästarna ett personligt utseende. Det finns såklart utrymme för förbättringar, men jag älskar ändå funktionen! Stallskötaren är också underbar, den är bra på många olika sätt. Jag kan också föreställa mig att den gör att folk inte blir hackade lika lätt då man inte ger ut sitt lösenord till första bästa, utan använder stallskötaren istället! Dessutom är den bra för mig som inte kan logga in vissa dagar. Jag får nämligen ganska dåligt samvete om mina hästar har något annat än grön smily. 
 Sen har jag ju köpt en del saker i år. Ganska många kläder, faktiskt, eftersom jag brukade gilla att byta outfit. Men, nu på senare tid har jag börjat fastna vid outfits, fästa mig vid en och samma. I maj i år köpte jag mitt absoluta favoritplagg - den ljusrosa regnrocken. Jag antar att ingen blir speciellt förvånad över det, då det är det plagg jag burit under minst 30% av året, samt det plagg som jag utgått från när jag skapade min legen...wait for it...dary rosa outfit, som Ember har fått äran att bära!
Jag har dessutom köpt en del hästgrejer, men långt ifrån lika många som till mig själv. (vaddå självisk?!) Jag har tänkt på det här ett tag, och mitt bästa köp måste nog vara den vita Everwindsadeln. Alltså herregud, jag älskar den ♥ Nästan alla mina outfits innehåller den, den är den perfekta grunden om man vill skapa en ljus outfit. Jag måste säga till alla som inte köpt den än att ni MÅSTE köpa den! Jag har inte kunnat överleva utan den det senaste halvåret...
Sen har jag då köpt hela 8(!!!) hästar, och 5 av dom har jag köpt starcoins för. Det går inte att bestämma vilket som var mitt bästa hästköp, för jag är OTROLIGT nöjd med alla köp jag gjort och tänkt över dem ordentlig. Förutom typ en eller två som har varit spontanköp när jag varit med kompisar, och dessa är Winnie och Sune. Men iaf Sune hade jag drömt om innan så det var inte alltför spontant. Winnie, däremot, var mer "OMG HÄSTFUNKTIONEN ERMAJGEEERD" och så köpte jag henne. Men hon är ju URSNYGG så det ångrar jag inte heller! 
 
 Sen har jag spenderat en hel del pengar på att köpa hästar, riktiga pengar då. Jag har köpt SR 2 gånger, första gången 3 månader och drygt en (:x) månad senare LT. Efter det har jag köpt 500 sc 4 gånger, första gången för att köpa Sissi (19/5), andra gången för att köpa Sally (26/10) och tredje gången för att köpa Bezzie och Chamör (20/12). Detta betyder att jag slösat 1 060 kr på SSO i år, kanske liite för mycket.. heh.
Sen kommer jag nog köpa mer SC nästa år ändå. Varför? Jag har faktiskt 2 hästar på min önskelista. Dessa två kallar jag Debbie och Annie, en andalusier och en arab. Jag är jättetaggad på dessa två faktiskt. Insåg precis nu att jag kommer ha supermånga ston, men det kommer säkert komma valacker jag vill köpa! 
Ett  bild som innehåller 5/6 av alla hår jag haft i år. Jag glömde ett... hoppsan. Av dessa har jag ingen favorit, det rosa var sjukt kul att ha men det var också svårt att matcha kläder med håret. Samma sak med rött, jag älskade det men jag kunde inte ha rosa kläder. Några hår jag inte kommer ha igen är de långa, mitt ansikte passar helt enkelt inte i de håren. Dessutom åker längre hår ofta in i rockar. 
Jag har haft 3 smink i år (skelettsminket räknas inte). Det längst till vänster är mitt startsmink, direkt när jag blev SR bytte jag till det längst till höger. Min favorit är det i mitten, för 1: det gör mina ögon större, jag ser asdryg ut annars, 2: det passar mitt ansikte! Jag tror även det är det smink jag haft längst, även om jag bytt i några veckor ibland. 
Jag har lagt sc på kläder, smink, hår, utrustning, absolut! Men det jag lagt mest sc på är hästar. Just nu har jag 9 helt underbara hästar, som jag prioriterar väldigt högt. Alla har fått egna namn, smeknamn, historier, personligheter, talanger, fel, och de ligger alla mig varmt om hjärtat! Vi har lilla Sally och stora Chamör. Vi har snälla Winnie och vilda Sune. Vi har unga Sissi och damen Bezzie. Vi har älsklingen Loke och lydiga Zpiroh. Och framför allt - vi har min soulriderhäst Emberknight! Jag har köpt 8 hästar i år, och om jag räknade rätt nu så gick alla dessa hästar för 4 750 (!!!!!!!!!!) sc. Plus att jag lägger 500 js på den varje dag! Det är 182 500 js på ett år. Himmel..
Något som också varit riktigt kul i år har varit uppdragen! Speciellt huvuduppdragen, så här kan komma lite spoilers. Så om du inte vill ha spoilers skulle jag rekommendera dig att hoppa till nästa bild.
Mina favoriter var när man åkte till DCplattformen första gången, det var så himla spännande! Man visste inte vad som väntande, och var det bara jag som fortsatte tro att Justin var god? Jag tror det fortfarande. Han är bara en aning hjärntvättad. En av mina önskeuppdrag är att man ska hämta honom tillbaka, så kan han backstabba mr. Sands.
 Min favoritplats är nog De Glömda Hedarna. Det är så underbart vackert där, och stort! Jag vet inte hur det känns för er, men för mig känns det som jag kan springa hur länge som helst! Sedan får man ju de underbaraste bilderna här *-* På tal om bilder...
... så är denna min absoluta favorit of all times. Jag bryr mig inte om att den är redigerad, för det är fortfarande min favorit. Jag vet inte varför, men jag tycker den uttrycker styrka. Något som jag defenitvit kan behöva mer av 2014! Den tog en halvtimme att fixa till, och jag är mer än nöjd! 
Så, jag kan ju bokstavligen köra alla tävlingar i sömnen. Det händer ofta att jag tävlar och chattar sammtidigt. Championat har också blivit tråkigt sedan alla anklagade alla för att lagga i somras (är det bara jag eller har det typ slutat..?) och jag hoppas att teamet kommer jobba mer på de eventuella bugg som finns på championaten istället för att fortsätta producera dem. På tävlingarna tycker jag också att man kan lägga till nya hinder - upphopp, nerhopp, vattenhinder, terränghinder! Mina favorittävlingar är Ponnyloppet och Jorvikstallets Elittävling, just för deras nya hinder.  
Mitt nyårslöfte - eller mina - är ett par stycken. Jag tror bara två är relaterade till SSO, men kan ju dra alla ändå! 
1: Slösa mindre pengar på SSO detta år (mindre än 1 060 kr).
2: Fortsätta spela tills nästa snö kommer !minst!
3: Spara 400 kr varje månad till språkresan till England i sommar
4: Hålla kvar mina betyg, och satsa på skolan!
Där har vi dem. Sen har jag ju fler mål, men nyårslöften är något jag satsar ganska hårt på och därför vill jag inte ha för många.. :D
Något annat intressant och väldigt relevant som hänt under året och som har förändrat mitt liv ganska mycket är att jag började blogga. Det hela började med att jag kom tillbaka till SSO i Januari 2013, snön låg fortfarande kvar. Jag red mest runt, var social i Stallchatten. Sedan träffade jag Olivia Faststone och Felicia Greenhill, som inte bara bjöd in mig i min första seriösa klubb, JRC, utan även introducerade mig i bloggvärlden! De första bloggarna jag läste var Agnes Flowerstones, Esmeralda Silverforces och Felicias. Jag blev allt mer sugen på att skaffa en egen blogg, att skriva ner mina tankar. Det hela slutade med att jag och Anna Waterdawn skapade varsinn blogg typ samtidig. Min blogg skapades den tredje februari klockan 17.24. I början var jag inte alltför duktig på att blogga - jag bloggade mest om championat, postade bilder jag ritat och rollade. I början var bilderna inte av alltför bra kvalité, men Agnes Flowerstone hjälpte mig en hel del med detta problem - hon tipsade om Bandicam och Posteffekterna. När jag fick nys om hästfunktionen bad jag mamma om att få bli Starrider, och till min förvåning sa hon ja! Detta fick igång min bloggning på riktigt. Dock var det fortfarande mest rollspelsinlägg, och jag fetstilade väldigt mycket märker jag nu. Den 27 Februari skrev jag mitt första verkligen seriösa inlägg, och det handlade om bästisar på SSO! Den tredje mars valde jag att lämna JRC, det fanns många faktorer men främst att jag kände mig ensam utan Anna, som lämnat någon vecka tidigare. Redan här kan man märka att jag är en aning mer seriös än jag var i början - SSO var helt enkelt inte bara kul längre utan det fanns konflikter. Men rollspelsinlägg var fortfarande den enda typen av inlägg. I mars redigerade jag även min första SSO bild, den kan man se HÄR! Efter det började rollspelsinläggen faktiskt sluta komma, och istället började jag blogga om vad jag gjorde om dagarna på spelet.
 
I April visste jag inte riktigt vad jag skulle blogga om. Det blev mest om mina dagar, om onsdagsuppdateringar, "flummiga" saker och rollning. Den 29 April kände jag att jag faktiskt ville förmedla saker och gave it a try. Nu efteråt kan jag säga att jag misslyckades grovt, men det var ganska djupgående för mig på den tiden. Såklart var jag tvungen att spåra. Läs det här! 
 
Maj var ingen bra månad för mig. Jag mådde psykiskt dåligt och kände att allt gick skit både socialt och jag hade inga bloggidéer. Så den andra maj beslutade jag mig för en bloggpaus, något som jag dock upphävde ganska snabbt. Istället införde jag flera förändringar på bloggen, och en av dem var att jag skulle sluta rolla. Så efter det bloggade jag mest om vad jag gjorde under dagarna. Den 15 Maj kom den gråa Oldenburgaren till spelet, Sissi. Det ledde till att jag köpte SC för första gången. Den söndagen hade jag köpt henne. Två dagar innan jag köpte Sissi la jag ut några bilder på mig själv och skrev om mig, Siri. Det var ett ganska stort steg för mig - nu visste alla som läste bloggen vem jag var. Den 21 Maj skrev jag ett inlägg som jag fortfarande är ganska nöjd med - det var väl genomtänkt. 
 
Den fjärde juni berättade jag att jag knappt skulle ha något internet under sommaren, och den elfte så åkte jag till Spanien. Den sommaren skulle komma att förändra sättet jag bloggade på TOTALT. Jag läste flera bloggar via mobilen, och bloggade de få gånger jag ville få fram en åsikt, vilket såklart förändrade min blogg en hel del. 
 
I Juli hände inte så mycket, jag fyllde år och fick photoshop vilket förändrade min redigeringstil. Jag fick även veta att man skulle spara bilderna i PNG format, så juli var en månad för förändring för mitt sätt att ta bilder.
 
I Augusti började jag blogga igen, och nu var jag ganska inspererad av Esmeralda Silverforce, Genevieve Nightbard och Maria Mountaindaughter. Men jag skrev fortfarande mest vad jag gjorde under dagarna, men skrev 3 inlägg om SSL som man kan läsa HÄR, HÄR och HÄR.
 
I September började jag blogga allt mindre igen. Främst för att jag hade börjat hänga med mitt gamla kompisgäng, som jag tappat kontakten med och det var jättekul :D Men när jag väl skrev, försökte jag skriva väl genomtänkta inlägg som var roliga att läsa. 
 
I Oktober handlade mycket om Skördebyggden, och nästan alla inlägg var ganska långa och djupgående. Jag fick även upp ögonen för min ponny Loke och han var en stor del av bloggen den månaden, han och min nyaste häst Sally. Och den 11 November kom blogglusten igång på riktigt, så jag skrev ett ganska långt inlägg om Globalchatten! November var i övrigt en väldigt bra månad enligt mig själv, jag gillar inläggen jag skrev då och jag utvecklades väldigt mycket både när jag skrev och när jag rediegrade. 
 
December... Denna månad har jag utvecklats något otroligt. Jag valde att bara blogga när jag visste vad jag ville blogga om, redigeringarna och bilderna blev bättre. Jag mår faktiskt helt otroligt bra, December har varit en bra månad. Detta blev ganska mycket skrivet, men det var kul att skriva! 
☆ 
 Jag tror det redan är 2014 när de flesta läser det här (det är defenitivt det). Jag hoppas alla kommer ha ett underbart nytt år :D
 

...and a happy new year!

Jag har haft en hektisk och ganska jobbig dag. Det nämligen så att igår kväll så läste jag Sagan Om De Två Tornen på engelska ( The Two Towers ) till klockan fyra fem, och sedan somnade jag. Och vaknade... halv tre! Kände mig som en säck potatis. Nu har jag sminkat mig, ska till en fest snart, men har med min dator så ska nog vara inne vid midnatt och beskåda fyrverkerierna. Ingen mer bloggning dock :( Men här får ni lite bilder att skratta åt så länge:
 
Som alla kanske fattar gillar jag Lotr... ganska mycket.... heh. 
 

Del 12 - Låt det nya året börja

Det har blivit ganska många specialer på senaste tiden, men nu blir det ju inga fler högtider på ett tag, så snart återgår vi till där jag slutade senast. Detta är då nutid, utspelar sig fyra dagar efter att Siri vaknade upp efter olyckan på Julafton. Ha en trevlig lässtund :D

Suddig skärm!

Typ varannan gång jag startar SSO blir texten såhär. Även spelarens level och andas namn blir suddiga, och resten av skärmen blir också pixlig (bara kolla på tröjan!) Det är inte som när man har haft grafiken på lägsta och startar om spelet, utan det kommer helt av sig själv. Och jag stör mig jättemycket på det, jag vet inte om någon annan också får såhär också?
Hur det ser ut vs hur det ska se ut
 

You're a troublemaker

Något jag verkligen ogillar med SSO är när man får en superbra bild och så kommer den här underbara texten som berättar var man är någonstans kommer upp. Jag menar, man borde kunna stänga av den eller något, de har gjort alla möjliga funktioner för att underlätta filmning men just detta kan de inte fixa till. Bilden här ovan, exempelvis, var jag tvungen att redigera bort texten på, och det tycker jag är både jobbigt och ganska svårt och onödigt. 
 
Den enklaste möjligheten vore ju en ruta där man kan välja om man vill ha dessa texter. Det kan ju vara kul ibland, som när man kom till Skördebygden första gången och det var nya platser överallt, men sedan är det inte lika kul när texten attackerar ens bild.
 

I can't be beat, and thats a fact

Det må verka som jag ligger på latsidan, men så är inte fallet! Jag har skrivit första delen av Vårryttaren, frågan är när den kommer ut, del 12 av fanficen, vilken är en nyårsspecial, och mycket mer! För i övrigt har jag dessutom några ideer på inlägg jag ska skriva, så jag hoppas jag skriver dem ikväll eller så :D 

If this gonna end in fire, we should all burn together

För ett tag sedan läste jag ett inlägg på någon blogg, minns tyvärr inte vilken, där det stod att personen brukade byta häst varje dag när hon levlade för variation. Så det är vad jag börjat göra! Detta har resulterat att jag faktiskt levlar - varje dag! Dessutom har jag beslutat att inte levla på de platser där jag vanligtvis ger upp och inte orkar levla mer (FG och GåD) för jag vinner ju ändå på det i längden. Så nu är alla utom Bezzie i level 5, puh! Ska levla henne imorgon. Mitt mål innan nyår var ju att ha alla hästar i minst level 7, men eftersom det tillkom två hästar sänkte jag målet till level 5. 
 
Har ni några mål som ska uppnås innan nyår?

Ny man på Chamör!

Jag störde mig på en detalj i hans gamla man.. den var typ "över" hans hals så ur vissa vinklar såg det ut som den flög över honom. Så jag beslutade att byta till andalusiernas vanliga man, det enda jag stör mig på med den är svansen.. och det kan jag stå ut med :D
 

So meet me halfway

 
Just nu har min pappa fest, så jag måste vara "social"..vad det nu betyder :D Men, därför har jag inte bloggat idag. Håller dessutom på med en del av min fanfic, men det går inte så bra :s Ha tålamod!

You make me feel like I've been locked out of heaven

Slutförde just det längsta inlägg jag någonsin skrivit - det publicerar 23.59 den 31 December. Det var sjukt jobbigt att skriva och jag fick gå igom hela mitt arkiv för att se hur jag utvecklats under året - så inlägget innehåller förutom massa annat, en komplett utvärdering av hur bloggningen förändrats, månad efter månad. Det var kul att skriva! 
 

Vinterryttaren del 9

Nu är det ju så att detta slut lämnar väldigt många lösa trådar, och det är meningen, eftersom det kommer komma en till del av serien! Det kommer nog komma en Sommarryttaren och Höstryttaren också, och slutet jag planerar kommer bli helt awesome, och det ska bli spännande att se om någon kommer fatta det :D

Hey baby, I think I wanna marry you

Hm? 

Dubletter, tripletter och fjärletter

Här har vi då mina dubletter ( av kläder då ). De jag har fått flest av är ett par svarta cowboyboots, och den röda jackan. Fyra av dem var. Jag hoppas jag kan byta vissa saker när allt är över så jag får allting, eller iaf att man kan köpa det i någon butik. Då kan jag sälja dubletterna och köpa det andra :D Dock har jag fått allt jag vill ha, det är mest att jag vill ha allt limited edition stuff ^^

we are like diamonds, and diamonds are forever

Idag är det den 25 december, vilket för mig betyder - testa dina julklappar! Jag spelade Vårryttaren och Sommarryttaren idag, fick tomteluvan på SSO, planerade en shoppingrunda på fredag mm. Därför har jag nästan inget att skriva om, så det får mest bli bilder!
 

Vårryttaren

Jag ska ju publicera sista delen av Vinterryttaren på fredag, och funderar på att skriva en fortsättning. Och då undrar jag, om det finns någon som skulle vara intresserad av att läsa den? För isåfall publicerar jag även fortsättningen  - Vårryttaren - på bloggen. I Vårryttaren kommer man få veta mer om Belles historia, man kommer även få veta varför hon hamnade hos sin moster och massa annat intressant.
 
 

happyness overload

Så jag fick väldigt många fler julklappar än jag väntat mig, jag önskade mig trots allt bara några få grejer (presentkort & grejer från bodyshop). Men mina kära föräldrar råkade veta att jag hade slarvat bort Vår- och Sommar-ryttaren, så vet ni vad de gjorde? De beställde nya, och det fanns inga i Sverige så min Vårryttaren kommer från Nya Zeeland och min Sommarryttaren kommer från U.S.A! 
Det var en överraskning, jag blev superglad och superförvånad :D Sedan fick jag inget mer starstablerelaterat, däremot gav jag bort en månads starrider till min lillebror - något han velat ha i flera månader :D Så det är jag väldigt glad att jag gjorde ^^

Del 11 - Julspecial

 

Lite julklappar

En bild på hennes Smokie till Anna för att du är en sådan otrolig vän som fortfarande står kvar trots att jag försvinner i perioder.
En bild på Geronimo till Miranda för att det var du som kom på att mitt efternamn betydde Månbjörn, och för att du har varit en underbar vän.
En bild på hennes sagohäst Freya till Esmeralda för ditt hårda arbete med wikin, hemsidan och allt annat för att hjälpa andra, och framför allt för att du varit en otrolig insperation för mig.
Och tillslut en bild på Nisse till Gunter ♥ för att du är min vän fast vi förlorade kontakten när jag slutade logga in och sen var vänskapen densamma ändå, och då vet man att det är äkta. För alla smeknamn och alla minnen och alla skratt. Varsågod!
 
Sen så har ju Myra (Gunter) en tävling där just DU kan vinna ett porträtt av din häst av just henne, och hon är sjukt begåvad! Så gå dit NU!

God Jul!

 

Hemstallet

Jag vet inte hur många som kommer ihåg när jag skrev om att det borde finnas fler boxplatser? Jag tänkte uppdatera det lite nu!
 
De uppdateringar jag vill ha i hemstallet är att jag vill ha ett "troféskåp", där man kan ha medaljer och saker man får i uppdrag (inte kläder utan typ blombuketten, renpulvret mm).
Jag vill ha en utökning av gaderoben, och att man ska kunna modefiera namnen på de olika flikarna, så man kan skriva typ "Byxor" "Toppar" "Tränsar" "Sadlar". Lättare att hitta snabbt då! 
Där man kan se sadlar och träns hänga tycker jag dessutom man kan hänga sina mest använda sadlar och träns istället, så kan man snabbt hitta dem! 
Anslagstavlan i stallet kan flyttas till anslagstavlan i den andra delen, så kan man ha fler boxar. På tal om 
boxar tycker jag man kan åtminstone 8 st, om man nu inte får plats med tio! Boxdörrar hade också varit något uppskattat, då vi har spiltor just nu. Den mörka boxen vill jag gärna ha ljus och strå i, så man kan ha en häst där! 
Något annat som varit uppskattat av mig vore om man kunde ha höbalar osv på loftet över boxarna, istället för att behöva ha det som vid halloween - ha tusentals äpplen i ryggsäcken och ingen plats för något annat. Det var sjukt jobbigt. 
 
 

You don't have to feel like a waste of space

Tips!

Jag vet att det inte är det enklaste att skriva en fanfic, man behöver handling, karaktärer med mera, och dessutom komma ihåg uppdrag, platser och namn på NPCer. Så jag tänkte ge er lite idéer och hjälp! 
 
✏ Den lättaste typen av fanfic är när man följer huvudstoryn, eftersom du redan har en handling. Jag valde att ta huvudstoryn och lägga på massa eget, så blir det min egna historia. Man kan också välja att bara använda sin egen karaktär och bygga upp en helt egen historia. Har du dock dåligt med insperation och svårt att hitta idéer att skriva om rekommenderar jag att skriva en historia som följer huvudstoryn.
 
✏ Ska du skriva en historia där fler än bara du är med, te.x om din kompis skriver en fanfic och era händelser ska passa in i varandra - se till att inte basera hela din historia efter den andres. Kom på eget, ha inte exakt samma konversationer! Det blir inte lika kul att läsa för andra annars. 
 
✏ Något jag använt otroligt mycket när jag skrivit min fanfiction är StarStable Wikin! Använder den för att leta upp de korrekta namnen på platser, namn, krafter som tillhör de olika cirklarna, med mera! Den har varit jätteanvändbar för mig så jag tycker att alla ska ta sig en titt om man söker info till något rörande SSO! Den är dessutom helt på svenska. 
 
✏ En annan sak som hjälp mig minnas vissa konversationer är SSO Ride Through. Jag minns faktiskt alla uppdrag, men inte exakt varje ord de säger, och ibland behövs det faktiskt till vissa delar av min fanfic. Sidan är på engelska, men det bekymrar inte mig det minsta. Denna sida är superbra om man följer huvudstoryn med sin fanfic :D
 
Detta är det JAG tänker på när jag skriver och det jag använder, det finns säkert massa andra bra saker att tänka på! Hoppas det hjälpte iaf någon x)
 

Åh winnie

Uppdateringen är inte på topp just nu - skriver julspecial på fanficen, hade stora problem med att komma på ett inlägg, och dessutom skriver jag en sammanfattning av året som lugnt är det längsta inlägg jag någonsin skrivit! Nästan klar - puh! Trodde faktiskt att jag skulle få mer tid till att blogga men icke - man ska tydligen träffas och fika under lovet. Så jag ska fika med mina kompisar, sen dra hem och vara med på WRs event och sen fortsätta på sammanfattningen = ingen bloggning. Too bad.
 

Mor och son

Eftersom Bezzie varit avelsto, är det självklart att hon har en del avkommor. Bland annat Myras egna Laban! Så vi tog ut dem tillsammas och fotade lite, för de är sjukt fina. 
Har jag glömt att säga att jag älskar arabernas trav? Jag travar nästan alltid med Bezzie, för hennes trav är så himla elegant och ALLA travbilder på henne blir bra, jag får aldrig någon dålig. Dessutom sträcker hon ut benen helt och hållet, vilket mina andra hästar inte gör! Jag köpte dessutom lite utrustning till henne och Chamör idag, letar efter en röd rock och en blå rock! :D
 
 

Silverrunner:

Namn: Silverrunner
Smeknamn: Bezzie
Ålder: 1995
Ras: Arabiskt Fullblod
Personlighet: Bezzie har varit avelssto och har tävlats i reining. Hon är mycket lyhörd, och tar oväntande saker med en nypa salt, vilket för det mesta betyder att hon fryser och stirrar på föremålet för faran. Hon har en otrolig utstrålning och är en ängel att rida, men från marken är hon en mardröm. Hon vill inte stå still, sparkar med både fram- och bakben och hugger i luften. Hon är ranghög i hagen och sätter gärna de andra på plats när de gjort något hon ogillar.
 
 

Silverrunner & Lionking

Igår loggade jag in, och för första gången köpte jag två hästar samtidigt! Silverrunner "Bezzie" och Lionking "Chamör". Bezzie skulle från början heta Silverblaze, och därför blev smeknamnet Bezzie. Sedan ändrade jag till Silverrunner då Silverblaze inte passade henne. Silver syftar på det silvriga tonen i hennes päls. Chamör fick sitt smeknamn efter min sköthäst på ridskolan som avlivades förra året, efter att ha varit halt i två år. Namnet Lionking syftar dels på att han både såg ut och var modig som ett lejon, dels att jag älskade den filmen som liten!
en egenfotad bild på Chamör för 6 år sedan när han var sur på sin boxgranne. (med min väldigt dåliga digitalkamera)
 bild på Chamör från ridskolans hemsida!
Upptäckte att ingen av dessa två bilder gör honom rättvisa at all men men...

[såld] Sunflyer:

Namn: Sunflyer
Smeknamn: Sune
Född: 2007
Ras: Jorvikisk Ponny kategori C
Personlighet: Sune är bossig och van att få som han vill, vilket inte är bra inom ridningen. Han älskar att hoppa terräng - men helst utan ryttare på ryggen. Även i hagen bossar han upp sig mot de andra hästarna, vilka brukar sätta honom på plats ordentligt. Han kan sura en del i stallet och nafsar när man borstar honom, men han försöker aldrig slita sig.

On the eight day of christmas my true love gave to me...

... two horses and a lot of happyness!
Idag anlände ädla Bezzie och nallebjörnen Chamör, döpt efter min sköthäst på ridskolan som tyvärr avlivades förra året pga hälta. Jag har sparat till honom länge, och idag när mamma köpte 2000 sc till mig tyckte jag det var dags att göra slag i saken. Båda har egna, små historier som kommer komma upp som ett kapitel i fanficen. Har redan börjat skriva på dem, så ikväll eller imorgon publicerar jag! :D Snart så blir det även lite bilder på dem ^^

May it be an evening star shines down upon you

Jag tycker det är superduperdrygt med dubletterna! Hade 6 önskningar idag, fick en sak jag inte hade innan. En sak! Uh :( Slutade skolan typ... tolv idag? Sen drog jag hem till en kompis, tittade på Sagan Om Ringen, spelade Skyrim och gav varandra presenter! Så jag spelade SSO lite i morse, och nu snart ska mamma köpa sc åt mig som en förtidig julklapp :D Ska köpa hela två hästar, Lionking och Silverblaze kommer bli deras namn! Nån som vågar gissa vilka? c:

julen närmar sig

Jag håller på en utvärdering av året som gått, vilket är jättekul :D Den är redan ganska lång så, det blir en del att läsa. Frågorna jag utgår från är:
Bästa händelsenSämsta händelsenVilken funktion i år var bästSämstVilken uppdatering var bästSämstBästa köp (kläder)? Bästa köp (utrustning)? Bästa hästköpHur mycket pengar har jag spenderat på SSONågot jag önskar (häst)? Alla frisyrer jag haft i årAllt smink jag haft i årAlla hästar jag köptBästa uppdragetBästa platsenBästa bildenBästa racetNågot nyårslöfteHur har bloggen utvecklats under året?

Nätterna så mörka och stjärnorna så små

 

all I want is you

Fick testa Annas arab  Totte idag nu för nån timme sedan. Och grejen är att det hjälpte inte att jag var helt desperat innan, nu vill jag bara ha den mer! Traven, allt är så himla snyggt och välgjort! 
Det var roligast var alla nya, unika bilder man kunde få, som dessa två! Just nu har jag ganska mycket för mig, 3 texter ska skrivas, jag ska försöka få tillbaka min väska, och så ska jag sova. Så jag väljer att spamma på lite med bilder!
 
 

Del 10 - Vackra hästar och snobbiga ryttare

 

Där hänger det tungt av sorg

Jag loggade in, spurtade till Goldspurgården och först kunde jag inte se hästarna, det var hur mycket folk som helst! Så jag avvaktade på avstånd, och sen fick jag syn på den svarta... och blev kär.
Historian är fixad, det kommer troligtvis läggas upp som en del av fanficen. Personlighet, namn och smeknamn är också klart. Nu är det bara pengarna som saknas! Trodde först att sc köpet aldrig skulle bli av då någon snodde min handväska i skolan, men det löste sig. Som tur var! Annars hade jag haft en hel del problem >.< I vilket fall, i några timmar levde jag lyckligt kär i Bezzie här ovan. MEN, sedan kikade jag allt mer på palominon, och gissa vad? Jag gillar den också!
 
Här är varken personlighet, eller något fixat. Bara detta smeknamn. Satt och kollade på bilderna och så bara: Detta är Annie. Annie är väldigt ljus, och jag gillar ljusa hästar. Sally och Winnie är undantagen. Och såklart Bezzie.
Himmel vad de var söta, de här hästarna!
 
 

She dreamed of paradise

Idag när jag skulle fiska såg jag det här. Grejen var att jag blev populär igår, så jag blev en aning förvånad. Men hela mitt spel var laggigt igår, satt typ hela tiden och bara...
 
 

I can not carry it... But I can carry you!

Så, förväntningarna är höga inför morgondagen. Man hoppas på det arabiska fullblodet, och/eller hästön. På den första sneakpeaken kan man inte se bakgrunden, och däremed tror många (inklusive jag) att det också är en liten hint om hästön! Jag tror dock de kanske håller tillbaka Hästön - uppdateringen men jag är känd för att ha fel xP Något de flesta verkar vara säkra på är att araberna kommer imorgon! 
 
På tal om arabernas stora ögon och små öron - aliens eller charmigt? Jag tycker ögonen är ganska charmiga, men jag gillar ju stora ögon x) Min teori om detta är att de överdrivit de speciella raskännetecknena något, för att man ska se att det är en arab. För er som inte vet är dessa kännetecknen att huvudet är litet och brett, profilen konkav (böjd nosrygg), ögonen stora och lågt placerade och öronen små, och näsborrarna ska även vara små. Hög svansföring är också ett av de främsta kännetecknena. 
 
Jag själv funderar starkt på att köpa en arab - jag hoppas att "rätt" färg kommer annars kommer mitt namn inte passa. Namn, smeknamn och personlighet är klar, nu håller jag tummarna för att den färg jag vill ha kommer och sen ska jag bara köpa starcoins efter jul! Planen är att spara 100kr av mitt barnbidrag och köpa på första dubbla sc helgen efter jul :D

Hej mitt vinterland

 

The bigger you are, the harder you fall

En funktion som jag tycker är lite underskattad är möjligheten att vrida kameran
Hur ofta får jag läsa om någon som hyllar denna möjlighet? Aldrig. Jag har ju spelat flera andra hästspel nu på senaste tiden och det är inte många man kan vrida kameran i och få såhär snygga bilder. Någonstans där man defenitivt kan få snygga bilder när man vrider kameran är i ridhuset! 
 För några nätter sedan tog jag ut Zpiroh och fotade några riktigt bra bilder från lite udda vinklar. Det var superkul att sedan se bilderna, för några få blev faktiskt bra/helt okej :D Sen tänkte jag på att dessa bilder absolut inte skulle bli lika snygga om jag inte haft möjligheten att vrida kameran och därmed kom jag att tänka på det jag skrev ovan! Det är verkligen de små sakerna i SSO som spelar roll, de man inte tänker på. Som att man kan vrida kameran, att man kan ha grupper, klubbar med mera. Man tänker ju inte på det, men när te.x jag började spela fanns inte klubbar. Idag är det en självklarhet. Så - det är de små sakerna i SSO som gör det till ett bra spel.
 
 

Del 9 - Ut på nya äventyr

Det blev ett nytt namn! I vilket fall, folk har tjatat som galna på nästa kapitel, så vill man läsa det så klickar man på bilden! Jag vill tillägga att detta kapitel är mest förberedelse för nästa kapitel, så det händer ganska lite. Tack för mig!
 
 

Jag väntar fast jag redan vet

Håller på att försöka mig på Spoilerkoden, men har lite problem med att få det att bli mellanrum mellan raderna när det är tidshopp. I övrigt har jag faktiskt ritat en hel del på sista tiden, bland annat mitt första försök till en människa och en häst (den blev inte så bra så jag väljer att inte visa den), en bild på mig och Myra, och sen har jag redigerat en bild på Lova och hennes häst Melwin! Den blev inte alls bra, men när jag failat totalt fortsatte jag redigera bara för att, liksom. Så går det jag inte har någon speciell plan när jag redigerar x) Jagkommergöraennyinatt
 
 

allt är för bra nu

 
Det är helt sjukt hur nöjd jag blev med denna bild. Det är då bildlänken som kommer leda till framtida kapitel, om jag inte får tag i en spoilerkod. Orginalbilder ↓

work in progress

 
 

Ny frisyr!

Igår kväll/eftermiddag/jagkommerinteihåg så pratade jag, Anna och Gunter om att byta frisyrer. Jag, som gillar att testa nya saker när det kommer till mitt hår, berättade att jag ville ha en ny frisyr men den måste passa så mina käkar inte ser abnorma ut. Myra sa att hon ville ha ett hår i FG, och då kom jag och tänka på en gång på Anna berättat för mig att de lite rufsiga håren i FG faktiskt passar mitt ansikte. Så, vi drog dit och jag bytte, efter en del ångest.
Jag tycker nu att den passar mig bra och jag gillar den, helst skulle jag vilja ha det mörkbruna men det kostar ju 300 sc så tack men nej tack. (ja jag faila när jag skulle klippa till denna bilden, testade ny metod). 

Bertiiil hej

Det har blivit ganska många Fanficsdelar på sista tiden, så jag funderar på hur jag ska göra det lättare så att det inte blir 56 mil med text för de som inte vill läsa. Vet någon den här spoilerkoden skulle det vara underbart om jag kunde få den :D
Jag red ju idag, och snart ska jag till en kompis och sova över, därför ligger bloggen nere idag. Ha det bra!
ps. Jag har bytt frisyr! ds

Del 8 - Han gillar inte att hoppa!

Ridlägertjejerna var i Fort Pinta, de hade kunnat ta buss dit. Jag njöt av stillheten, och bestämde mig för att spendera lite tid med Ember - han var den enda som hade tid för mig. Jag hade hittat ett perfekt ställe att sitta på - under hans krubba. Då kunde ingen se mig utifrån. Så nu satte jag mig där och Ember betraktade mig intresserat. 
"Hej killen" sa jag mjukt och han kom fram, sänkte huvudet och blåste mig mjukt i ansiktet. Sedan hände något jag aldrig någonsin förutsett - han vek sina ben och la sitt huvud i mitt knä. Förvånat strök jag honom över ganaschen. 
"Är du okej?" frågade jag oroligt men fick sedan en stark känsla av att han mådde bra. 
"Det är bra. Vet du, ibland känns det som du faktiskt svara mig... på ditt egna lilla sätt" sa jag till honom och han suckade - som om jag inte fattat det än. 
"Eller så är det bara jag som inbillar mig" sa jag, mest till mig själv. Han suckade igen. Jag lutade huvudet mot väggen.
"Vi ska till Jasper idag igen Ember. Ge honom några brev. Sen hoppas Justin att han inte ska skjuta på oss något mer" förklarade jag. Då insåg jag att det fanns någon annan i stallet. Jag flyttade på Embers huvud och kikade mot dörren. Myra. Skulle inte hon till Fort Pinta? Jag satte mig ner igen och Ember la huvudet i mitt knä igen. Undrade om jag ville att hon skulle hitta mig. Och kom fram till att det ville jag - jag gillade henne.
"Siri?" hörde jag hennes röst. Jag öppnade ögonen igen.
 
Jag hade breven i min ficka, och denna gång var jag mycket mer uppmärksam. Det första jag la märke till var att geväret var lutat mot väggen.
"Jasper!" ropade jag. "Jag har något åt dig!" Han kom utstapplande och kisade mot mig.
"Du igen?! Vad vill du?" fräste han när han kände mig. Jag höll fram breven. Han kom fram, ryckte dem ur mina händer.
"Vad är det här?!" 
"Brev från din dotter till Thomas" sa jag lugnt och jag såg hur han smälte mer och mer för varje ord han läste. När han tittade upp igen var hans ögon fulla med tårar.
"Jag... jag ber om ursäkt... jag har varit hård mot moorlandstallet, och framför allt mot mitt barnbarn... ni har alla fritt tillträde. Hälsa Thomas att jag kommer ner i veckan..." fick han fram och sedan gick han tillbaka in, och jag stod handfallen. Fick jag bara gå igenom? Inte mig emot. Jag drev på och Ember flög framåt, över ängarna. 
 
Jag hade hittat en strand med lite låga hinder på. Och i bara farten störtade jag och Ember mot ett trähinder, även om jag visste att Ember var rädd för att hoppa. Ändå var stoppet en chock och jag for in i hindret med ryggen, fick ingen luft. Ember stod ovanför mig, orolig, visste inte vad han skulle göra. Tillslut travade han iväg, samtidigt som det började svartna framför mina ögon. Så det var tacken. Lämnad i nöd. Jag skulle säkert bli trampad på här....
 
"Hör du mig? Är du okej? Hallåå?" hördes en röst jag inte kunde placera. Jag kisade med ögonen och upptäckte att en kort tjej med svart, halvlångt, spretigt hår satt på huk framför mig. Bakom henne stod Ember och en vit häst med lång, brun man. Jag blinkade till och kämpade för att få tillbaka medvetandet. 
"Vad har hänt? Är du okej?" sa hon oroligt och Ember kom fram, sänkte huvudet och andades i mitt ansikte. Jag nickade långsamt. Tog tag i Embers man och han hjälpte mig upp. Tjejen var, nu när jag stod upp, ännu kortare.
"Hej" sa jag tyst och skämdes lite för att jag trodde Ember lämnat mig. Han hade hämtat hjälp. Såklart. 
"Hej! Jag heter Lova. Det här är Starking. Jag bor här i Fort Pinta" sa hon, rak på sak. 
"Jag heter Siri, det här är Ember. Jag är stallskötare i Moorland" sa jag långsamt, skämdes fortfarande. Lova betraktade mig fundersamt. 
"Det är bäst nån kollar på ditt huvud. Jag hjälper dig till Moorlandstallet"

Del 7 - Gamle Jasper

Dåtid
 
Det var full rulle i stallet, alla hästarna skulle vara förberedda och allt skulle vara i sin ordning. Embers ögon följde mig som vanligt runt om i stallet när jag gjorde de olika sysslorna samtidigt som jag funderade på att försöka bli vän med fler personer i stallet - jag hade ju May och Justin men de hade oftast fullt upp och det var inte så kul att rida runt ensam. Ember gnäggade lågt som han ville påpeka att han också var min vän, och jag gick fram till honom och gav honom en liten puss på mulen. 
"Såklart du är" sa jag och han buffade på min kind med sin silkesmjuka mule. Sedan insåg jag att jag pratade med en häst och skakade på huvudet. Vad höll jag på med? Jag återgick till mockningen.
 
Jag såg tjejernas buss anlända utanför Moorlands grindar. Tan ledde sin valack över gårdsplanen, och han trippade nervöst och sneglade på bussen. 
"Vad tror du Ember? Är nån av dessa tjejer min framtida vän?" sa jag till hingsten och han frustade från sin box. Jag pratade bara med honom när jag visste att jag var ensam, jag ville ju inte att någon skulle tro att jag var konstig. Tjejerna började strömma ut ur bussen, och jag smet ut genom dörren, såg hur May vant började ropa upp dem. Justin vinkade åt mig och jag korsade stallplanen, undrade vad han ville.
"Hej Justin! Var det något särskilt eller..?" började jag och han nickade.
"Som du kanske vet så vill vi kunna erbjuda våra elever att gå på discot i Fort Pinta, men enda vägen dit vaktas av Gamle Jasper och han gillar inte Moorland... Du kan väl försöka prata med honom imorgon? Han kanske inte blir lika arg på nya ansikten" sa han och log förhoppningsfullt. Jag kunde ju inte direkt säga nej, så jag nickade. 
"Absolut! Jag ska bara hjälpa de som kom nyss imorgon och så ger jag mig av efter det" sa jag och log mot Justin.
 
Jag stod vid Embers box och väntade på att alla skulle hitta sina hästar så jag kunde ge mig av. Det var varmt idag och solen gassade på rejält. Ember stampade irriterat bakom mig och ville iväg - han trivdes inte så bra med massa människor. En tjej kom in, den sista trodde jag om jag bedömt antalet rätt. Hon hade mörkt lockigt hår, ett sådant hår jag alltid önskat. Hon tittade sig omkring, och frågade sedan vart Nisse var. Så detta var Myra. Jag gick mot henne.
"Han står bredvid hörnboxen, där min häst står" sa jag och hoppades att jag inte lät snobbig. Och sen kom jag att tänka på att jag kallat Ember MIN häst. Det var stökigt i stallet och jag visste att Ember inte gillade det här, samtigt som jag förklarade för tjejen att Ember och Nisse stod här borta för att de inte skulle störa stona. Sedan lutade jag mig mot Embers box och han sträckte fram huvudet och frustade tyst. Jag log och betraktade nyfiket Nisse.
 
När jag red mot Gamle Jaspers hus hoppades jag det gått bra för Myra. Hennes ridlärare hade inte sett glad ut. 
"Hallå där! Vem är du?" hördes en knarrig röst. Jag blinkade till och fann mig framför ett ganska fallfärdigt hus, och mellan mig och ett par riktigt underbara galoppängar fanns en hög mur. Framför den enda genomgången stod en gammal gubbe. Med gevär. Jag övervägde att vända om på fläcken men insåg snabbt att detta måste vara Gamle Jasper. 
"Ursäkta.. Men jag kommer från Moorlandstallet och jag undrade om några elever kan få komma förbi här imorgon?" frågade jag vänligt. Jasper osäkrade geväret och jag kände Ember spänna sig.
"Moorlandstallet sög livet ur min dotter. INGEN DÄRIFRÅN KOMMER IGENOM HÄR!!" skrek han, och började skjuta. Skräckslaget vände jag på stället och kulorna visslade runt mig när Ember skenade tillbaka till Moorlandstallet. Började detta ständiga skenade bli en vana? Kanske.
 
Justin la en filt om mina axlar och jag upptäckte att en tår hade letat sig ut genom ögat och nu långsamt rann nerför kinden. 
"Är du okej? Hur.." började han, och jag höll upp handen.
"Ja.. Men jag blev mest rädd för Ember skull" sa jag, och insåg att det faktiskt var sant. Jag grät för att jag var rädd att Ember blivit skadad. Justin höjde sina ögonbryn, och det måste verka konstigt. Någon hade just blivit beskjuten.
"Men du, jag har en idé! Jag vet hur vi ska få hans hjärta att växa"

Del 6 - Lucia

Jag bestämde mig för att göra en Lucia-special av fanficen. Jag vill påpeka att kapitlen hoppar lite mellan nutid och dåtid, så från och med nu så kommer jag skriva högst upp om det är dåtid eller nutid. 

Nutid

Loke steppade på stället och luften var så kylig att det skärde i lungorna. Snön hade täckt hela halvön och Loke ville helst lägga sig ner och rulla runt. Det var svårt nog att hålla sig kvar utan sadel och i klänning, och sedan skulle jag balansera luciakronan. 
"Så Loke, nu ska vi bara ta oss till Jarlaheim så blir allt jättebra" sa jag och han ökade takten till svar. 
 
I Gröndal var snön lite djupare utanför den upptrampade vägen och jag märkte att Loke ville dit lika mycket som jag. Det kom knappt in något solljus mellan de snötäckta grenarna. Jag styrde in mot skogen, bort från stigen. Loke frustade glatt och kastade ner huvudet, viftade med sina små ben. Jag log och lät honom trava, för han hade världens mjukaste trav och det var så harmoniskt i skogen. Min andedräkt blev till ånga och skogen var tyst och kompakt runt mig. De enda ljuden var Lokes steg och andetagen från både mig och valacken. Jag tänkte för första gången igenom beslutet att tacka ja till att vara Lucia i Jorvikstallets Luciatåg. De skulle antagligen inte gilla det i Jarlaheim; en ny person på en liten tjock ponny. I samma sekund tog den "lilla tjocka ponnyn" ett stort skutt framåt och gnäggade glatt, något som var en typisk Lokesak. 
"Nu tycker jag vi tar det lite lugnare" skrattade jag och saktade ner honom. Men nu var han superpigg och taktade åt sidan, försökte slita åt sig tyglarna. Jag försökte lägga en liten volt men han kickade bakut och ville bara springa. Jag suckade. Nu skulle han bergis vara så här på Luciatåget. Nervositeten gav mig en kall klump i magen. Och då passade han på, körde ner huvudet och bakdelen flög upp. Sedan drog han iväg, skogen flimrade förbi i högsta hastighet och jag fick grabba tag i hans tjocka man för att inte flyga av när han skuttade över en stock på marken. 
 
Plötsligt tog skogen slut och Loke tvärstannade. Helt plötsligt satt jag på halsen och Luciakronan låg på marken. Jag hoppade av, tog upp den och stirrade anklagande på Loke. Men han var helt omöjlig att vara sur på, särskilt som han lade sin mule på min axel och andades i mitt hår. Så jag hoppade upp igen, betraktade solnedgången bakom Inguns Klippa och kom på att jag hade ganska bråttom. 
 
"Då så! Siri, är du beredd? Alla andra också? Bra!" sa Herman och jag log nervöst. Loke var visserligen lugn, och det var tur för jag hade brinnande ljus i håret. Dessutom satt jag i en väldigt vinglig damsits och hoppades att jag inte skulle ramla av eller något annat, pinsamt. De runt mig började skritta och Loke följde med strömmen. Det gick två tärnor snett framför och snett bakom mig, och efter dem två pepparkakor och två tomtar. Alla red små ponnys, som tur var. Och så red vi in genom Jarlaheims stadsportar och började sjunga.
 
Jag lutade mig framåt och pratade i Lokes man.
"Du var superduktig killen" mumlade jag och tänkte på hur lyckat tåget varit. Det hade bara varit de levande ljusen och stjärnorna som lyst upp staden, och det hade varit så fint! Jag log för mig själv när jag kom närmare Vingården, när jag såg Ember, Zpiroh och Sune galoppera omkring i sin hage. Ember höjde huvudet när han kände av min närvaro och gnäggade högt. De andra två stannade upp från sin lek och gnäggade också. 
Det har varit en helt perfekt kväll, tänkte jag till Ember, vars enda svar var att han undrade när maten kom.
 

Lucia

 

Vinterryttaren del 8

Sabine hade också tagit upp sin mobil, hon stirrade på skärmen som hon inte kunde tro vad som stod där. Hennes ögon smalnade till springor och hon kastade mobilen i marken, och Mister hoppade skräckslaget undan. Innan jag hann fatta vad som hände var Sabine uppe på Khaan, stirrade hatfullt på mig.
"Du fattar att det här inte är över än va?" fräste hon och sen sköt Khaan iväg och de var borta innan jag hann ens öppna munnen. Jag vände den tomma vägen ryggen och gick fram till Mister, lugnade honom. Sen tog jag upp min egen mobil och ringde Lisa.
"Lisa! Jag har blivit antagen!" sa jag lyckligt när hon svarade.
"Åh, grattis! Alex berättade för mig att du besegrade Sabine!" sa Lisa och jag kunde nästan höra henne le. Men.. Alex hade väl inte varit här? Jag rynkade pannan och i samma sekund verkade Lisa förstå något.
"För att hinna till Pine Hill måste jag sticka nu, vi hörs, hej!" sa hon snabbt och la på. Jag stirrade på telefonen, försökte få ordning på allt som hänt. Alex hade följt mig till Pine Hill. Jag hade sett Alex mössa i labyrinten vid Pine Hill herrgården. Alex hade berättat för Lisa att jag vunnit över Sabine. Något jag själv inte vetat förrens för två minuter sedan. Jag hoppade upp på Mister och styrde mot stallet. Jag skulle behöva prata med dem imorgon.
 
Mister stod lugnt i transporten och Linda hade lagt en arm runt mina axlar.
"Nervös?" frågade hon och log. Hon skulle också vara med, eftersom hon var en av Jorviks bästa hoppryttare. Jag kunde inte annat än att nicka, och Alex och Lisa log uppmuntrande mot mig. Jag och Linda gick fram till minibussen och hoppade in. Alex och Lisa skulle få skjuts med moster. 
"Linda..." började jag, visste inte hur jag skulle fortsätta. Linda höjde ett ögonbryn och tittade frågande på mig.
"Tror du jag kommer klara det här?" frågade jag och magen knöt sig när bilen började åka. 
"Det är klart! Du är superbra ryttare och Mister är en superbra häst" sa hon och log stort och föste bort några mörkbruna hårstrån som hamnat framför glasögonen. Sen började hon berätta om hur allt skulle gå till. Först skulle vi vara med i kvalet, och om vi klarade det skulle vi få vara med i finalen. 
"Det är bara 2 av ryttarna som behöver tävla i kvalet, och mr. Sands har bestämt att det ska vara jag och Vilja" sa den sista lagmedlemmen, som presenterat sig som Alyss. Laget bestod det vill säga av Alyss och hennes vita, nerviga sto Bezzie, Vilja och hennes skäck Jeppson, Linda och isabellen Meteor och såklart jag och Mister. Både Alyss och Vilja verkade vara trevliga när man sett innaför deras snobbiga fasad.
 
"Dåså hörrni, kval om två timmar. Snälla Belle, kan du hålla Jeppson åt mig?" sa Vilja, och räckte mig valackens tyglar. "Jag ska bara gå banan!" Jag klappade hästen, som nyfiket betraktade omgivningen. Bredvid mig stod Linda med Bezzie som skuttade runt som en kanin och gnäggade långt.
"Hoppas det går bra för dem.. annars var det helt värdelöst att komma hit" sa jag och Linda nickade samtidigt som hon försökte hålla stoet på alla fyra.
 
Alyss hade klarat banan perfekt och dessutom fått en av dagens bästa tider. Klarade Vilja bara av att hoppa hela banan utan fel skulle vi vara självklara i finalen. Jag bet hårt i min läpp när Jeppson kastade sig över första hindret. Han hoppade över hinder efter hinder, nästan flöt fram, och de klarade banan utan större problem. Jag och Linda sprang ner till stallet och kramade henne. Nu hade vi verkligen en chans att vinna det här!

I'll be the one you won't forget

Får man ens vara så här glad?
 
♥ Sovmorgon ♥ Fredag ♥ Helg ♥ Snart lov ♥ Glada vänner ♥ Bra låtar ♥ Min ritplatta ♥ Mina högtalare ♥ Min dator ♥ Min systemkamera ♥ Loke ♥ Spättan ♥ Blomma ♥ SSO ♥ Att vara en nörd ♥ Jul ♥
 

She's never fading

 

3 olika juloutfits

"Tomteoutfiten"
Denna är min standardoutfit denna jul, tycker väldigt mycket om den - både varm och julig, och färgerna passar till alla mina hästar

"Lucia"
Jag fick typ frispel när jag såg den här bilden, Loke ser ju helt gudomligt söt ut. Men, detta är en outfit jag jobbar på - det är svårt och jag tycker inte den passar i sadel så jag tror nästan den är klar.

"Grön jul"
Den här är ärligt talat skitsvår, eftersom det finns något schabrak i rätt färg. Den är planerad att se likadan ut som den röda, fast i grön. Heh. Men det finns inget schabrak :( 

Detta är iallafall de 3 outfits jag har i ryggsäcken just nu, växlar lite mellan dem men den röda är min absoluta favorit! Sen har jag beskärt 50 bilder, det var jobbigt men det är skönt att det är gjort. Är så skönt att det är lov snart, det är bara betygen som stressar sönder mig just nu.

Del 5 - G.E.D's lögner

Ember frustade och jag letade efter en skymt av Lorettas vita häst. Hon hade tydligen varit borta hela dagen och inte sagt ett ord. Tan hade blivit orolig och bett mig ta mig till Nilmers Högland för att leta efter henne där. Jag hade aldrig besökt platsen men Tan hade pekat ut vägen - man skulle följa en ganska stor stig längst med bergsidan. Där, precis innan stigen började slutta uppåt, stod en man i G.E.D's arbetskläder. 
"Hey! Stopp! Vad tror du att du håller på med?!" fräste han när jag kom närmare. Ember la öronen bakåt och jag kunde riktigt känna hans ilska. 
"Jag letar efter en tjej från stallet. Har du sett henne rida förbi? Hon har vit häst" förklarade jag så tålmodigt som möjligt. 
"Jag bryr mig väl inte om henne. Det har precis rasat en massa stenar här och befann hon sig på stigen är hon en pannkaka nu... mmm... pannkakor..." sa mannen och man kunde se hur han inte längre gav mig någon uppmärksamhet. Jag skänklade snabbt på Ember och han flög framåt, förbi mannen och uppför stigen.
"VAD GÖR DU!" hördes ett vrål efter mig men jag fortsatte ändå, och fann som väntat inga stenar alls på stigen. Det var fritt fram. Jag undrade snabbt varför G.E.D skulle ljuga om en sådan sak - men sedan såg jag Loretta. Hon satt bredvid vid en uppenbart övergiven lada och bredvid henne betade hennes vita häst. 
"Loretta!" ropade jag och hon tittade upp, ställde sig upp och borstade bort lite jord från de vita ridbyxorna. 
"Hej på dig. Jag antar att Tan har skickat dig för att leta upp mig. Det är så typiskt henne - hon tror inte att jag kan klara mig själv" sa hon högdraget. Jag suckade inombords.
"Du ser ut att vara okej. Varför kom du inte tillbaka?" frågade jag och Loretta himlade med ögonen.
"G.E.D snubbarna började hålla på och jag tänkte att det var bäst att de inte fick veta att jag hörde allt de sa" sa hon och genast väcktes min nyfikenhet. 
"Vad sa dem?" frågade jag och Loretta skakade på huvudet och gav mig en nedvärderande blick.
"Skulle vi tillbaka till stallet eller? Det måste gå fort. Vad sägs om en tävling?" sa hon och hoppade smidigt upp på sin häst, och utan att vänta på svar fattade hon galopp och susade förbi mig. Ember svängde runt på stället och tog genast upp jakten, och det var dags för min andra vilda galopp den dagen. Vi dundrade nerför berget och jag trodde Ember skulle halka och ramla över kanten men han höll balansen och knappade otroligt nog in på Loretta. Men på slätmark drog hon ifrån igen och jag fick finna mig i att förlora - denna gång. Tan kom lättat framspringande och efter att hon bytt några ord med Loretta gick de båda till Thomas. Jag suckade irriterat. Inte ens ett tack.
 
Ember dåsade i boxen och jag putsade en hans boxgrannes sadel. Justin kom in och satte sig bredvid mig, och han utstrålade precis som vanligt glädje.
"Jag fick höra att du hjälpte Loretta idag" sa han och jag visste inte vad jag skulle säga, så jag nickade.
"Hon glömde visst att säga tack, så jag säger det åt henne" sa han och puffade på mig med axeln, log. Jag kunde inte annat än att le tillbaka. 
"Men du... Imorgon kommer det några nya tjejer. De ska stanna här hela sommaren, så de kan behöva lite hjälp att finna sig till rätta. Nisse här ska också få en ryttare." sa han och jag stirrrade. Nisse? Han hade kastat av alla hela sommaren. Stackars tjej. 
"Du får hjälpa henne. Hon heter Myra" 

The Sims 3 - Bildspam

 
 
Det blev väldigt... väldigt... många bilder idag. Spelade nämligen på hela 3 familjer, varav en var ny, och då spammar jag gärna på lite extra. Men är fett trött och ska se Hobbit imorgon, så uppdateringen blir ju inte direkt bättre. Som ni ser spelade jag väldigt mycket med snö - jag hoppas på snö till sso imorgon :D
 

Bloglovin' länk here u go

Följ min blogg via Bloglovin' här
 
 Har försökt levla Sally lite men hon är så seg så jag orkar ju inte :( Dock gick hon upp en level (4) och jag lyckades fiska alla fiskar idag igen. Det känns faktiskt bra det här. Nu ska jag spela Sims. 
 

Just wear something new, something old and something borrowed

Vi har temadag idag, Nobeltema. Dvs finkläder. Tro det eller ej men jag har dragit på mig en klänning. Det var 2 år sedan sist... heh. Men, jag kommer hem lite senare än vanligt, så det blir lite tomt på bloggen! Vi ses ikväll :D
 

Mål inom spelet

Hejsan!
Jag har ju, för att få saker gjorda, börjat sätta upp mål för mig själv. Jag har just nu hela 3 mål!
 
1) Bli populär med fisket innan jul. Jag har börjat fiska, och om jag fiskar typ varje dag kommer jag hinna, vilket jag är mycket stolt över. 
2) Alla mina hästar ska vara över level 5 innan jul. Helst över level 7. Detta för att mina sega ponnysar ska bli iaf lite snabbare. Level 11 är ju målet.
3) Jag får inte använda SC igen förrens i Februari, såvida jag inte köper. Jag sparar nämligen. Påminn mig gärna!
 
Har ni några mål i spelet just nu?
 

Hey witchdoctor, give us the magic words

"Där älvorna dansat uppträder ofta en en ring ( kallad älvring eller älvdans) av antingen onaturligt tätt eller glest växande gräs eller av svampar"
Fenomenet när svampar kallas Häxring eller Älvring. Låter inte lite magiskt, eller hur! Jag har tänkt på det ett tag, så idag googlade jag lite och hittade bland annat citatet ovan ↑. Allt detta pekar ju mot att det bor älvor i Gröndal, och Gröndal strålar ju verkligen ut magi. För ingen tror ju på att spelskaparna bara placerade ut svampar i ringar lite överallt, eller hur? Nej, jag tror faktiskt att dessa Älvringar kommer vara med i framtida uppdrag, och jag hoppas de kommer vara lika magiska som namnet lovar.
 

Del 4 - Hon är försvunnen!

Det var ett tag sedan jag la upp en del av SSO-fanficen, så om man vill veta vad som hänt kan man klicka på någon av följande länkar: Del 1, Del 2, Del 3.
 
"G.E.D?" frågade jag oförstående, samtidigt som Emberknight kom skrittande mot mig. Han hängde skamset med huvudet och jag strök honom över nosen, tänkte att allt var förlåtet. Han puffade mjukt tillbaka.
"G.E.D står för Global Energy Domination och det ägs av en viss Mr. Kembell. Han vill utnyttja Jorviks naturtillgångar för att tjäna pengar" sa Thomas upprört. När han sa det kom jag plötsligt ihåg en konversation jag råkat höra mellan Justin och Jenna; denne Mr. Kembell ville riva Moorlandstallet och bygga lägenheter här. 
"Får de ens ha sina bulldozrar mitt på vägen?" frågade jag irriterat, och Thomas skakade på huvudet. 
"Nej, men de tror att de kommer få rätten till min mark så de gör som de vill" berättade han och jag kunde höra att han var påväg att förlora hoppet. Men innan jag hann säga något mer kom Justin framspringande, och med honom ett antal ridlägertjejer. Jag började genast rodna, för jag satt fortfarande på marken och hade inte ens tagit tag i Embers tyglar. Jag reste mig snabbt och Ember backade lite.
"Siri! Vad har hänt? Var är May?" frågade Justin och jag skämdes ännu mer; jag hade totalt glömt bort May. Jag öppnade munnen utan att veta vad jag skulle säga, men May kom till min räddning genom att trava in genom porten i exakt rätt sekund, stannade bredvid mig och hoppade smidigt av. 
"Conrad fångade in Hektor, jag hade inte samma tempo som Siri här" skrattade hon och puttade till mig med axeln. Jag log lättat och lyssnade lite halvt på när Thomas berättade för Justin om bulldozern och allt. Sen knuffade Ember mig otåligt i ryggen och jag insåg att han ville in i stallet nu, bort från allas nyfikna blickar. Jag började gå ditåt, med May och Hektor efter mig.
 
Det var tyst och lugnt inne i stallet. Hästarna tuggade på sitt hö och May satt inne i sadelkammaren och putsade sadlar. Jag hade sagt att jag behövde vara ensam en stund, och hon hade nickat förstående. Hon trodde väl att jag hade ont någonstans. Men så var inte fallet. Det var nämligen så, att precis när jag fått syn på bulldozern, och precis innan Ember skenade iväg, hade jag hört något i mitt huvud. En röst som inte var min. Jag hoppades jag inte höll på att bli galen. Ember slutade tugga och betraktade mig tankfullt i någon minut, och det kändes som hans blåa ögon borrade sig in i min själ. Jag blinkade och han var en vanlig häst igen. 
"Vad är det som händer med mig, Embrus?" mumlade jag och han frustade, skakade på sitt vackra huvud. Ibland inbillade jag mig att han förstod vad jag sa, vad jag tänkte. Jag hade aldrig känt något liknande. Dörren slogs upp och jag hoppade till, ställde mig upp och gick fram till boxdörren. Där utanför stod Tan, en brunett som dessutom var Lorettas bästa vän. Varje gång jag pratat med henne hade hon behandlat mig som en lägre stående varelse, och det här var den första gången jag sett panik i hennes gröna ögon. 
"Siri! Du måste hjälpa mig!" nästan grät hon och snubblade fram till boxen. "Loretta är borta!" 

I'm bulletproof, nothing to lose

Jag sprang runt i GåD idag, och såg endast 3 ryttare förutom mig själv. Alla levlade. GåD är verkligen ett väldigt bortglömt ställe, och man går dit endast för blåa, att levla eller om det möjligtvis finns uppdrag. Jag känner att SSO-teamet egentligen borde göra något åt detta, som att man ska kunna ta transporten dit, eller iallafall ta transporten till ridhuset. För GåD är inte fult, det är i själva verket väldigt gulligt där.
Så varför är GåD så övergivet? Jag tror att svaret är ganska självklart: Det ligger väldigt avsides och man kan inte ta transporten dit. De enda som orkar släpa sig dit är de som levlar, och det bara för att få sina hästar att gå upp i level fortare. Sen finns det ännu ett nytt område, Skördebygderna. Dit kan man inte heller ta sig med transport. Det enda hemstallet ligger långt bort från allting. Och är jag den enda som märkt att det blir mindre och mindre folk där för varje vecka? Det är ingen nyhet längre. Inget nytt. Det är långt från allt. Och man kan inte transportera sig därifrån. Allt det här gör mig rädd för att Skördebygden kommer bli som GåD. För det är vad som händer. Jag ser dessutom ingen anledning att inte ha transportsystem dit, alla kan ju komma dit ändå. Jag hoppas, hoppas, hoppas att teamet fixar så skördebygderna inte blir nya GåD.
 
 

I know u feel the same

   
Några bilder på mig och Spättan från idag. De första 3 är tagna av mig, de andra av min kompis. Har verkligen ingen insperation just nu, har någon några ideér jag kan få låna? ^^ Har massa bilder jag vill publicera och har kommit in i en sån där period där man inte vet vad man ska skriva, så det skulle vara jätteschysst om ni kom med ideér! :D

Allt jag hatar hos vintern

Jag har haft en ganska dålig dag, det var -10 grader i stallet, det blåste och var glashalt. Jag är inte en vinterperson och idag innehöll allt jag hatar med vintern. När jag kom hem hade mina tår antagit en oroande grå nyans så jag tog ett varmt bad och nu ska jag ladda över dagens bilder till datorn. Och sen spelaaa ♥ Jag fick förresten 2/4 dubletter idag, ett par svarta cowboyboots som ändå är rätt snygga och mitt tredje set med 5 picknickorgar. Jag och Gunter använde 2, så nu har jag "bara" 13 picknickorgar. Men jag har en del att göra idag: inlägg ska skrivas, bilder ska beskäras och fanficen ska fortsättas på. Så vi ses snart! ^^
 
 

Cause I don't belong in this world

Legancy - Eminem & Polina

Used to have a little, now I have a lot

Jag har haft lite beslutsångest ikväll och därav har jag inte bloggat - jag har mest spelat SSO och funderat över framtida inlägg. Så jag kom på detta - varför inte skriva lite om södra skördebyggderna?
 
Vad vet vi om södra skördebyggderna? Jo, här finns Gamla HillcrestNya HillcrestFort MariaSjöhästklippornaSolnedgångens holmar, Vrakkusten och mycket mer. Förmodligen även Pine Hill, herrgården som var med i både SSL 2 och Vinterryttaren (slump? I think not). Jag hoppas så att herrgården kommer finnas med i SSO, att hålet där Linda gick igenom finns kvar. Att labyrinten finns kvar, lusthuset, fontänen. Vinterträdgården. Porträtten på ödesryttarna. Jag kan riktigt tänka mig ett uppdrag där man ska ta sig in i Pine Hill, och så ser man ett porträtt på sig själv. Jag skulle älska det! 
 
För att återgå till södra skördebyggderna. Jag tror inte de är prio 1 just nu med snön och araberna och allting, men jag hoppas den kommer nästa år iallafall? :D Kanke till och med innan sommarlovet? Jag vill verkligen se Hillcrest igen, jag växte upp med det spelet, det var det mitt favorit och typ det enda jag spelade. Hillcrest var min favoritby, den var väldigt mysig och jag fick en positiv känsla från den. Så jag vill verkligen stå där igen. Jag har faktiskt väldigt stora förväntningar på Gamla Hillcrest, eftersom det är mitt Hillcrest. Det jag växte upp med. Och jag vill (spoileralert) veta vad Mr. Kembell gjorde med det. 
 
Är ganska trött och ska rida imorgon, så jag säger godnatt nu ^^
en halvt om halvt failad bild jag gjorde på tio minuter

Tell me what to say, no matter if its true, I'll say it all for you

 
Som jag skrev på Instagram, skulle jag vilja redigera en bild där jag hoppar utan händer. Men det är så svårt och jag är så trött x( Och ja, det är jag på videon, körde balanshoppning, utan händer och stigbyglar, barbacka mm. Det fick mig att bli väldigt inspererad och nu satsar jag på att köra en no-hands redigering innan nyår :D 
 
 
 

Ridning

Idag har jag haft 2 prov och pluggat för ett tredje imorgon, och nu är det ridning ^^ Loggade snabbt in på SSO och gjorde juluppdrag, och fick ett par ascoola cowboyboots och fem mandariner (jag har mycket att ge mina hästar nu haha) och ett par glasögon. Men, stallet nu! 
 

Last Chrismas...

Har faktiskt 2 fanfics på G efter Vinterryttaren, får se om jag publicerar dem eller inte. En om mina ponnys och en om SSO. 
 

Vinterryttaren del 7

Jag skrittade in i ridhuset och försökte att intala mig att det skulle fungera bra utan martingal. Men släppte tanken då jag såg hinderna. De var ENORMA, både höga och breda. Jag tvivlade på att Mister kunde hoppa sådana här hinder, och mitt hjärta började banka som besatt. Men Mister var lugnare än någonsin och huvudet var sänkt. Sakta försökte jag lokalisera Människoroboten, som med övermänskligt hög röst sa:
"Belle Blackbird, varsågod och rid!". Mister började galoppera, lugnt och stillsamt, och jag kortade snabbt tyglarna och styrde mot startlinjen. Jag och Nadja hade gått banan för två dagar sedan, om ifall att. Tur att man hade bra minne. Det första hindret var ett rätuppstående, kanske 120 cm. Mister skuttade lätt över, och även över nästa, som var den första trippelbarren jag hoppat med honom. Och helt otroligt nog, kom jag ihåg hela banan och Mister lyckades komma över vartenda hinder. När jag red i mål kände jag att jag kanske, kanske, kanske hade en chans att bli med i laget.
 
Nervositeten var en klump i magen och jag strök Mister över halsen, för att lugna mig själv. Mr. Sands stod framför oss, lika kall som vanligt. Hans blick vandrade fram och tillbaka över oss, de 6 ryttare som alla ville ha den sista lagplatsen.
"Vi har två stycken med samma tid... och samma antal fel" började Mr. Sands. Magen knöt sig, blodet försvann från mitt ansikte. Hur stor var chansen att jag var en av dessa? 25%? Antagligen mindre. 
"Och dessa två är..." forsatte Mr. Sands, drog ut på vår nervositet och vårt lidande. Men när jag kastade en förstulen blick på resten av ekipagen, såg jag att en tjej, hon som satt på den enorma kolsvarta hästen, såg lika lugn och elak ut som vanligt. 
"Dessa två är Sabine och Belle" hörde jag Mr. Sands, men orden gick inte in i min hjärna. Jag stirrade tomt på honom, såg tjejen med den svarta hästen skritta framåt, hon måste vara Sabine. Och Belle... Belle var ju jag! Jag drev på Mister, som som tur var lugnt skrittade framåt. Jag hoppades att mitt yttre inte visade på kaoset i min hjärna. 
"Ni två får köra en extra gång. Belle börjar" sa Mr. Sands, hans lömska blick hade landat på mig. Och jag visste att han visste exakt hur mycket kaos det var i min hjärna just nu. Han ville testa min nervositet, utnyttja min svaghet. Jag fattade galopp med en helt ny beslutsamhet i blicken.
 
Mister drack stora klunkar av vattnet, och jag lutade min panna mot hans varma bog. Vi hade klarat banan galant, om inte ännu snabbare än första gången. Men jag hade aldrig sett Sabine rida, jag visste inte hur bra Khaan var. Khaan, det var Sabines häst. Moster hade berättat det för mig när jag kommit ut ur ridhuset, det och hur bra jag var. Att hon hela tiden vetat om min kapacitet. Jag slutade lyssna typ då. 
"Så där är du" hördes en - mycket - snobbig röst. Jag tittade upp och fick se Sabine, väldigt högt upp. Hon svingade sig av Khaan och jag fick för första gången se hur hon såg ut. Trassligt, svart hår. Hennes ögonfärg var nästan så mörkbrun att den var svart och hon var den första sminkade ryttaren jag träffat här i Vinterdelen - hennes läppar var chockrosa. 
"Tror du att du har en chans att slå mig och Khaan? Med det där..." hon kastade en blick på Mister "...benranglet?" Jag suckade irriterat, varför kallade alla honom för benrangel? Samtidigt fick jag en känsla av att kaxighet inte skulle hjälpa denna gång. Jag gav henne den snobbigaste blick jag kunde åstakomma, och samtidigt som jag öppnade munnen pep min mobil till. Jag halade upp den.
Välkommen till laget. Imorgon åker vi till Dietrich Horse Show. Se till att vara redo. /Mr. Sands
 
 

What I gotta do to get it through to you I'm superhuman

Idag har det verkligen inte varit tätt om inlägg, hade ett prov nu för några timmar sedan och behövde sen plugga till två st imorgon, så det har varit fullt upp hela dagen. Loggade in lite snabbt direkt efter skolan för att hinna göra uppdragen innan plugg. Sen har jag kommit fram till att jag har spenderat väldigt mycket av min tid i Skördebyggderna, ska försöka ta mig till Silverglade och göra alla dagliga x)
 

Une glace avec deux boules merci

Så, ingen snö idag inte. Men, det som intresserade mig var: 
 
"Julen är magisk och full av överraskningar, så håll ett extra öga på nyheterna i veckan"
 
Julen är magisk och full av överraskningar... Det känns som nått stort kommer hända, typ snö utanför en onsdagsuppdateringar eller ett realesedatum till Höstön eller södra skördebyggderna :D Jag kommer så kolla nyheterna... varje... dag... 
 
Man kan verkligen inte klaga på denna uppdatering, eller vad tycker ni? :> Älskar uppdragen detta år, och har ni sett den underbara julgranen i fiskebyn? :D
nu saknas bara snön...

You think I'm crazy... Well that's nothing

The Monster - Eminem & Rihanna

Let it snow let it snow let it snow

Slänger bara upp detta lite snabbt innan jag går och lägger mig ^^
Har velat skriva massa saker på sista tiden MEN plugg och kompisar har kommit före och jag har helt enkelt inte hunnit. Loggade in snabbt nyss och fotade och gjorde juluppdrag (fick en fin tomtemask). Men, känner att jag bombar på med helt onödiga inlägg så detta ska faktiskt få en liten mening. 
Jag försöker komma in i "julstämningen" just nu, det är ju december och för mig kunde det lika gärna vara oktober - kallt men ingen snö. Dessutom är det svårt när man spelar SSO och allt känns så varmt och solen gassar på. Så jag hoppas hoppas hoppas verkligen på snö imorgon. Och detta är vad jag vill ha:
 
1) En helt vitt Jorvik! Jag tycker att det inte bara är Silvergladefälten som ska vara täckta med snö, utan även GåD ska ha ett litet snölager, HW får gärna ha massa snö och Skördebyggderna ska helst också vara snötäckt. Hur realistiskt är det liksom att Silverglade och Skördebyggderna har helt olika årstider?
2) Inget grässkvättande detta år tack! Snö ska virvla upp från hästarnas hovar istället, enligt min åsikt.
3) På vissa ställen kanske snön är djupare, så hästen skjunker ner lite? Det skulle vara underbart :>
4) Något som Esmeralda Silverforce föreslog var att det skulle ligga isblock i vattnet. Vilket underbar idé, tycker jag :D Även istappar från tak skulle ge en mer "kall" känsla.
 
Det var det jag kunde komma på just nu, ska krypa till kojs nu och hoppas på snö imorgon! 

Another wonderful morning

Vem vill inte vakna upp till bilderna av mina små muppar? :D
 
 

This is my legancy

Jag har sett att många spekulerat om julklapparna, dubletterna etc, och jag tänkte komma med min åsikt :D 
 
Julklapparna är en suberbra idé, SSO teamet har faktiskt varit mycket givmilda på senaste tiden, och jag är så tacksam. Älskar jackan, mina tjocktröjor och allt jag fått. Men något jag stör mig på dubletterna. Jag har väl fått drygt 15 presenter, hur stor är chansen då att få dubletter? 15/50.  typ 30% (matte är inte min starka sida, särskilt inte procent). 
 
Jag fick min första dublett dagen efter mina första presenter. Då var chansen 6/50. HUR LITEN SOM HELST. Jag trodde dubletterna skulle börja komma typ när man fått ganska många presenter, när det var 50% att få en dublett. 
 
Jag tycker inte dubletterna var en bra idé. Tänk om jag verkligen vill ha - typ en mistel. Och så kan jag inte få det för jag får bara dubletter. Lite sådär halvkul. Så jag hoppas att man kan köpa det man inte får när tomten stuckit, alltså efter jul ^^ Men jag ser det här lite som en adventskalender man får jobba lite för, och jag älskar adventskalendrar :D Och det ger mitt spel en mening, eftersom det är inte är samma gamla blåa, så jag spelar mer än någonsin, trots att jag har massa plugg. 
Så jag tycker att de ska bort dubletterna  men annars älskar jag idén :D

Stor och Liten

Måste säga att jag älskar de olika formerna på hästarna; ponnyernas små knubbiga ben och andalusierna och friesernas luftiga steg. Speciellt roligt var det att se den minsta och den största i action tillsammans, vilket jag fick igår kväll när Myra tog ut sin Akilles (hoppas han hette så :s) och jag min Sune. 
Det är verkligen gulligt hur små ponnysarna är i jämförelse - Sunes öron nådde typ Akilles manke. Sen älskar jag hur de fick andalusierna att se majestätiska ut och ponnyerna att se busiga ut. Det finns såklart rum för utveckling - ponnyernas långsamhet (srsly - en häst i level 1 är snabbare än en ponny i level 15) och frieserformen är lite smal, men det kanske är bara jag? Men jag tycker att SSO teamet har lyckats bra med våra lite mer speciella hästar, och det är så att man blir kär vid första ögonkastet.
Andra bilder på Akilles och Sune:
 

Julstämning

 Jag försökte desperat skapa egen första-advent-julstämning med att switcha till juloutfit. Det funkade inte. JAG BEHÖVER SNÖ, vi får hoppas den kommer på onsdag. 
Men fick INGA dubletter idag, istället fick jag ett träns, en sadel och ett schabrak (tror jag :s) så skapade denna underbara juloutfit. I adore it *-* Sen skulle Myra köpa en häst så jag tog massa coola bilder.
Sen upptäckte jag att 1. Vad man än gör så är det ingen julstämning utan snö och 2. Embers ögon är så jäkla fina ♥__♥
 
 
 

Vinterryttaren del 6

Mister tvärstannade och ville inte in genom porten till herrgården Pine Hill, där mr. Sands befann sig. Jag rynkade pannan och försökte driva på honom, men han ville inte lyssna. Tillslut hoppade jag av och ledde honom, kinderna glödde av skam. Jag kastade en blick mot labyrinten på vänster sida om ingången, och en mössa fångade min blick. Inte vilken mössa som helst, utan Alex mössa! Jag blinkade, och den var försvunnen. Äsch, det måste varit nervositeten som spelat mig ett spratt. Jag svalde ännu en gång.
 
"Vad är det för benrangel till häst du har, Belle?!" fräste mr. Sands. Jag öppnade munnen, visste inte vad jag skulle säga.
"Han klarar mer än vad det ser ut som" sa jag tillslut, hoppades det lät lagom kaxigt. Mr. Sands nickade lätt, men ögonen var fortfarande lika kalla och beräknande som förut.
"Dåså. Du får jobba i mitt stall ett tag, sen kommer Människorobot 42 berätta för dig när det är dags för uttagning. Var beredd då!" sa Mr. Sands, inga känslor i hans röst. Nu när han nämnde Människorobot såg jag att tre stycken som såg exakt ut som han i stallet stod runt oss. Så de var robotar. Kusligt. Mister vände på stället när jag bad honom och travade nästan ut därifrån. Jag fick en dålig känsla av herrgården. 
 
Det dröjde 2 dagar av stalljobb innan Människorobot 42 sa ett ord till mig. Jag hade ridit Mister lite och hoppat några stockar, men det var all träning han fått på några dagar. Jag blev bara nervösare och nervösare inför uttagningarna.  
"Uttagningar... En kvart.." sa roboten plötsligt när jag var påväg in i stallet. Jag stirrade chockat, herregud! Sprang in, sadlade och tränsade, hoppade upp och började rida mot ridhuset. Väl där var det fullt av folk, både åskådare och resten av laget. Och såklart de som ville vara med. 5 stycken läskigt duktiga tjejer. En tjej red på en stor, svart häst som ärligt talat skrämde livet ur mig. Men, eftersom de alla verkade värma upp började jag göra detsamma. Mister var som tur var mjuk och lyhörd idag, i alla gångarter. Han var pigg mot de små hinderna och jag kunde se att folk betrakta honom intresserat. Men all uppmärksamhet verkade inte bekymra honom det minsta, det verkade mest göra honom ännu piggare. Men jag fick en stark känsla av att glömt något, dock slog jag bort tanken. Ännu en människorobot började ropa in folk, och för varje ryttare som försvann, desto nervösare blev jag. Tillslut återstod bara jag och tjejen på den svarta hästen. 
"Belle Blackbird" hördes en röst. Och det var då jag insåg att jag glömt martingalen.
 

Sunflyer

 Vem är Sunflyer?
Det var den sista novemberkvällen 2013. Tempraturen låg på minus fem grader och luften var så kall att det gjorde ont att andas. Dock hade snön inte lagt sig än och om man satt inuti ett hus kunde man inbilla sig att det var varmt utomhus. Några få ryttare var ute med sina hästar, men annars låg South New Jorvik Country helt tyst. Men på stranden vid Fort Pinta var det inte lika tyst. Två flickor red i full galopp mot pråmen i hamnen.
 En av dem red en appaloosa som hade en grå metallfärg och vita fält. Den andra tjejen red på en brun häst, hon hade en ljusblå rock och hästen hade matchande benlindor. Hon red barbacka, och tjöt glatt när stoet kastade sig över ett staket. När de kom fram till pråmen saktade de ner och hoppade av sina hästar. På pråmen stod 6 ponnys, i flera olika färger. 
Flickorna myste med de små hästarna, ulliga av vinterpäls. Båda tjejerna gick i hästköpstankar och det var svårt att inte köpa de supersöta hästarna. De båda fastnade vid den minsta, en liten hingst på sex år. Han charmade dem direkt och de stod där ett bra tag tills dera egna hästar började slita i tyglarna och ville röra på sig. Så de satt upp och red mot det stora stallet i Fort Pinta, där James huserade.
Där diskuterade de hästar de ville köpa men den ena, Siri, kunde inte släppa tanken på den lilla fuxen på pråmen, trots att hon sparade till tre andra hästar. Det slutade med att de red tillbaka till pråmen, men denna gång hade Siri gett James 350 sc och på pråmen joinade ännu en tjej, Alva. Siri fick på ponnyn en grimma och sen skrittade de 4 hästarna till Jorvikstallet. Månen hade precis gått upp och frosten glänste i månskenet. Det enda som hördes var hästarnas frustande och flickornas småprat. 
Väl framme vid Jorvikstallet mötte Johanna och Herman upp dem. De båda verkade dock känna ponnyn och bad Siri att lämna tillbaka den - "Det är en riktig problemhäst!" - och Myra frågade varför. Då kom hela historien fram - hingsten hade bott där i hela sitt liv på jorvikstallet och använts som ridskolehäst, men så hade han helt plötsligt blivit helt omöjlig och kastat av alla och skenat runt, så de hade sålt honom till James. Och nu hade Siri köpt honom. Och han skulle stanna